Ηλεκτρονική Έκδοση

Απολύουν 100 συντάκτες οι Νew Υork Τimes

Οι New York Times ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα προβούν σε περικοπές 100 θέσεων από το προσωπικό τους, στην προσπάθειά να αντεπεξέλθουν στην πτώση των διαφημιστικών κερδών. Οι περικοπές θα γίνουν με την μέθοδο της σύνταξης μέσω εθελούσιας εξόδου αλλά και μέσω απολύσεων.

"Ας μπω κατευθείαν στο θέμα: Μας ζητήθηκε να ελαττώσουμε το συντακτικό προσωπικό κατά 100 θέσεις από τώρα μέχρι το τέλος του έτους", ανακοίνωσε ο αρχισυντάκτης των Times, Μπιλ Κέλερ στους υπαλλήλους της εφημερίδας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο που η εφημερίδα Times οδηγείται σε περικοπή του προσωπικού της. Το 2008, απέλυσε επίσης 100 συντάκτες ενώ στις αρχές τους έτους μείωσε το μισθό των εργαζομένων κατά 5%.

"Όταν οι μισθοί μας μειώθηκαν κατά 5%, ελπίζαμε ότι θα μειωθεί η ανάγκη για περικοπές θέσεων φέτος", συμπληρώνει ο Κέλερ στην ανακοίνωσή του. "Ωστόσο αποδέχομαι το γεγονός. Αν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον ας συμβεί γρήγορα. Θα το ξεπεράσουμε και θα προχωρήσουμε", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εφημερίδα αποτελείται από 1.250 συντάκτες από 1.330 πέρσι. Σύμφωνα με τους Timew, δεν υπάρχει άλλη εφημερίδα στις ΗΠΑ με περισσότερους από 750 δημοσιογράφους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
ΗΠΑ

....