• ΑΕΙ -ΤΕΙ Πάνω από 500 μόρια αυξομείωση το «κατώφλι» εισαγωγής στα μισά τμήματα Οι βάσεις των ανατροπών
  Η προσδοκία μετεγγραφής μείωσε την ψαλίδα κέντρου-περιφέρειας * Εως και 1.000 μόρια αύξηση στις περιζήτητες σχολές * Μεγάλη πτώση βάσεων στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της περιφέρειας * Μόνον ένας εισάγεται στο τμήμα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ειδικών κατηγοριών και η αλλαγή του τρόπου δήλωσης των σχολών, αφού επανήλθαν οι μετεγγραφές, ανακατένειμαν τις θέσεις των εισακτέων, ενώ τα εύκολα θέματα αύξησαν κατά πολύ τους αριστούχους, δίνοντας τη γενική ανοδική τάση. Νομικές, Ιατρικές, Πολυτεχνικές, Οικονομικές και Σχολές Ψυχολογίας είδαν τις βάσεις τους να εκτοξεύονται, ενώ μεγάλη πτώση παρουσίασαν οι βάσεις στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της περιφέρειας. Η μείωση του αριθμού των εισακτέων οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των μαθητών που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου με ενδοσχολικές εξετάσεις και δεν συμμετέχουν στις Πανελλαδικές. ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ των εκτιμήσεων του αναλυτή ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ, που δημοσίευσε η «Ε» το Σάββατο 19 Ιουλίου.

 • Εντυπωσιακή άνοδος σε όλα τα πεδία
  Χαρακτηριστικό στοιχείο των φετινών βάσεων είναι η ανοδική πορεία τους στις περισσότερες σχολές σε σχέση με πέρσι. Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν, κατά γενική ομολογία, σαφή και προσιτά για την πλειονότητα των διαγωνιζομένων, συντελώντας στη θεαματική αύξηση του πανελλήνιου ποσοστού των αριστούχων (>18.000 μόρια) από 5,75% σε 9,48%.

 • Ελπίζουν σε ισχυρό πτυχίο και γρήγορη αποφοίτηση

 • Ανοδική τροχιά για τις σχολές της περιφέρειας
  Η άνοδος των βάσεων για τις σχολές της περιφέρειας, σε σχέση με της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό των φετινών αποτελεσμάτων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην μεγαλύτερη ευκολία μετεγγραφών που υπάρχει από φέτος.

 • Ρύθμιση Λοβέρδου για τους "αιώνιους" φοιτητές Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις μπαίνει την Πέμπτη καθώς στις 10 το πρωί θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 • Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  Την Πέμπτη θα δοθεί τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Από τις καλές επιδόσεις των υποψηφίων έρχεται Ανοδος των βάσεων
  Σε 16 από τα 22 μαθήματα καλύτερες οι επιδόσεις * Εως και 7 φορές πιο πολλοί οι αριστούχοι ΟΙ υποψήφιοι έγραψαν πολύ καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου, γεγονός που θα φέρει μεγάλη άνοδο των βάσεων σχεδόν σε όλες τις σχολές. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, που δείχνουν πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στις επιδόσεις των υποψηφίων φέτος από πέρυσι, είναι τα εξής: οι αριστούχοι στα Μαθηματικά της θετικής κατεύθυνσης από 2,47% το 2013 εκτοξεύθηκαν στο 15,12% και στα Αρχαία της θεωρητικής κατεύθυνσης από 1,7% πέρυσι, φέτος έφτασαν το 5%. Συνολικά σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα σημειώθηκαν καλύτερες επιδόσεις και αυτός είναι ο λόγος της αναμενόμενης μεγάλης ανόδου των βάσεων.

 • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟ 43 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Νεοελληνική Γλώσσα: τα κριτήρια για ακριβοδίκαιη βαθμολόγηση
  Φιλόλογοι της διαδικτυακής κοινότητας agathi.pbworks.com Ο βαθμός της «Εκθεσης» στις Πανελλαδικές είναι ο άγνωστος χ μιας πολύ κρίσιμης διαδικασίας. Είναι εκείνος που συχνά ανατρέπει προσδοκίες αλλά και χρόνιες αξιολογήσεις, που αποκαλύπτει αλλοπρόσαλλες κρίσεις, που αφήνει πίκρα, θυμό κι απορίες, σε υποψηφίους, γιατί δεν καταλαβαίνουν σε τι απέτυχαν, σε γονιούς, γιατί δεν καταλαβαίνουν πώς διαψεύστηκαν, σε δασκάλους, γιατί δεν καταλαβαίνουν τι δεν δίδαξαν σωστά.