• Οι βάσεις για όλα τα πεδία
  Αναλυτικοί πίνακες με τα μόρια σε κάθε σχολή. Άνοδος παντού, καθώς φέτος ήταν πιο εύκολα τα θέματα

 • Μηχανογραφικά για τα ΑΕΙ μέχρι απόψε
  Στις 12.00 τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 • Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών
  Αναρτήθηκαν το πρωί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών, .

 • ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΕΔΙΟ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ Ανοδος βάσεων σε Νομική, Ιατρική, Πολυτεχνειο
  Αγωνία τώρα για τις βάσεις Με βάση τα στατιστικά στοιχεία για την απόδοση των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις που παρουσίασε χθες το υπουργείο Παιδείας, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αναμένεται πολύ μικρή άνοδος των βάσεων στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο (θετικές επιστήμες), το τρίτο (επιστήμες υγείας) και το τέταρτο (τεχνολογικές επιστήμες).

 • Διαβάστε σήμερα στην Ελευθεροτυπία Τι κρύβει η πώληση της ΔΕΗ
  Η μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που άρχισαν κινητοποιήσεις είναι γεγονός. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος και ο Αντώνης Σαμαράς αντεπιτέθηκε κάνοντας λόγο για λαϊκιστές. Το νομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή, ανοίγει την πόρτα σε επιχειρήσεις ενέργειας που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος και φυσικά τον περιορισμό του μονοπωλίου της ΔΕΗ, καθώς στη “μικρή” ΔΕΗ θα μεταφερθεί μεταξύ άλλων το 30% του παραγωγικού δυναμικού και του πελατολογίου της επιχείρησης, προκειμένου στη συνέχεια να διατεθεί προς πώληση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

 • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Η Εκθεση, ο αδύναμος κρίκος
  Το μάθημα της Εκθεσης ήταν ο «αδύναμος κρίκος» για όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με μαθητές, αλλά και καθηγητές. Παρατηρούν ότι η πλειονότητα συγκεντρώνει μεσαία βαθμολογία, που αναμένεται να προκαλέσει άνοδο των βάσεων στις λεγόμενες σχολές υψηλής ζήτησης.

 • ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Στο περίμενε τα μηχανογραφικά
  Ομηροι ακόμη μια φορά οι μαθητές και οι υποψήφιοι για Πανεπιστήμια-ΤΕΙ Στον πάγο τα μηχανογραφικά, έπειτα από την πρώτη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Παιδείας και των πρυτάνεων, η οποία αφορά τις μετεγγραφές των φοιτητών.

 • Στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών
  Τελειώνει σήμερα, τουλάχιστον εν μέρει, η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς αναρτήθηκαν στα λύκεια της χώρας οι βαθμοί των μαθητών γενικών και επαγγελματικών λυκείων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Νεφελώδες παραμένει όμως ακόμη το τι θα ισχύσει φέτος για τις μετεγγραφές των φοιτητών.

 • Αρχίζει η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών Θέμα ωρών οι βαθμοί των Πανελλαδικών
  Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014, καθώς την Τρίτη 1 Ιουλίου, ανακοινώνεται η βαθμολογία τους, όπως έχει προαναγγείλει με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας.

 • Μετά το φιάσκο με την Α' Λυκείου ο Λοβέρδος εξήγγειλε διορθώσεις ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ
  Τα στοιχεία καθηγητών της Αττικής έδειχναν ότι περίπου 15.000 μαθητές θα κληθούν να δώσουν ξανά τον Σεπτέμβιο, καθώς δεν εξασφάλισαν το πολυπόθητο «δεκάρι» για τα βασικά μαθήματα. Τώρα αναμένεται ότι θα μειωθούν ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ αλλάζουν, η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις την Παιδεία παραμένει. Η πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση για το Λύκειο, που ξεκίνησε με το νέο σύστημα βαθμολόγησης στην Α' Λυκείου, στην πράξη απέτυχε, πριν καλά καλά εφαρμοστεί. Ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε χθες διορθώσεις μετά τη γενική κατακραυγή, καθώς 15.000 μαθητές μένουν μετεξεταστέοι σε κάποιο από τα βασικά μαθήματα. Η χαμηλή βαθμολόγηση αποδόθηκε από το υπουργείο σε τεχνικό λάθος του συστήματος και δόθηκαν οδηγίες για... επαναδιόρθωση των γραπτών. Να επανέλθει άμεσα ο προηγούμενος τρόπος προαγωγής των μαθητών της Α' Λυκείου ζήτησε η ΟΛΜΕ.

 • ΑΙΤΙΑ, Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ Σε επανεξέταση το 40% των μαθητών της Α' Λυκείου
  Στα... τυφλά η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψηφίους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τοπίο στην ομίχλη οι μετεγγραφές, λίγες μέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ μαθητές της Α' Λυκείου οδηγούνται σε επανεξέταση τον Σεπτέμβρη, καθώς το ποσοστό αποτυχίας στις προαγωγικές εξετάσεις ξεπερνά το 40%. Καθηγητές εκτιμούν ότι η αποτυχία είναι πρωτοφανής και οφείλεται κυρίως στο νέο τρόπο βαθμολόγησης, που προϋποθέτει σε κάθε ένα από τα βασικά μαθήματα τουλάχιστον το 10 και όχι μέσον όρο 10, και λιγότερο στην Τράπεζα Θεμάτων. «Οχι» στην Τράπεζα Θεμάτων λέει το ΚΚΕ, ενώ η ΔΗΜΑΡ προτείνει να είναι πιλοτική για φέτος η εφαρμογή της. Θολό είναι το τοπίο στο θέμα των μετεγγραφών, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πώς θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους όσοι ανήκουν στις πρώην ειδικές κατηγορίες.

 • Αντίστροφη μέτρηση για την βαθμολογία των πανελλαδικών
  Περισσότερους δικαιούχους μετεγγραφής υπόσχεται ο Α. Λοβέρδος Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε επίσης το χρονοδιάγραμμα της δημοσιοποίησης της βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Θανάση Κυριαζή, οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 3 Ιουλίου.

 • Πανελλαδικές 2014: Το μηχανογραφικό Τα μυστικά του μηχανογραφικού
  H εύστοχη επιλογή * Πώς θα αποφύγουν οι υποψήφιοι τα 11 συχνά λάθη * H ηλεκτρονική συμπλήρωση σε 6 βήματα Επιμέλεια Γιάννης Καμπούρης, Εκπαιδευτικός

 • Ανοίγει σήμερα η εφαρμογή για την υποβολή μηχανογραφικών
  Από σήμερα Τρίτη, 24 Ιουλίου, τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 • Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου οι βαθμοί των πανελλαδικών
  Την 1η Ιουλίου ή το αργότερο στις 2 του μηνός αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

 • Ξεκίνησε η υποβολή μηχανογραφικών για ΑΕΙ-ΤΕΙ
  Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων στα σχολεία, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Ιουλίου. Η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή του μηχανογραφικού αρχίζει από την Τρίτη.

 • Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα

 • Πανελλαδικές 2014: Θέματα και απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
  Φωτογραφία αρχείου Κλιμακούμενης δυσκολίας χαρακτηρίζονται τα θέματα στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» στα οποία διαγωνίστηκαν την Πέμπτη οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις, «επιτρέποντας στους καλά προετοιμασμένους μαθητές να ξεχωρίσουν και να διεκδικήσουν πολύ υψηλή βαθμολογία» όπως σχολιάζουν
  τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

 • Αυλαία για τις Πανελλαδικές
  Με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ολοκληρώθηκαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα από τις 21 Ιουνίου. Αν και είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί μηχανογραφικά δελτία, οι εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για ανοδική πορεία στις βάσεις εισαγωγής, ειδικά στο 1ο, το 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο.

 • Δεν άντεξε το στρες των Πανελλαδικών
  Λαχτάρισε τους οικείους της αλλά και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης 18άχρονη μαθήτρια που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας ενώ έγραφε μάθημα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 • Πανελλαδικές 2014

 • Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα

 • Από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ Πανελλαδικές 2014: Θέματα και απαντήσεις στην Ιστορία και τη Φυσική κατεύθυνσης
  Τα θέματα της ιστορίας στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης στις Πανελλαδικές εξετάσεις υπήρξαν καλοδιατυπωμένα με σαφή ερωτήματα, ενώ ίδιας δυσκολίας με πέρυσι ήταν τα θέματα της Φυσικής.

 • Iστορία και Φυσική στις Πανελλαδικές
  Με τα κρίσιμα -για το ύψος των βάσεων-μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής συνεχίζεται η εξέταση των υποψηφίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ την Πέμπτη οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

 • Από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ Πανελλαδικές 2014: Θέματα και απαντήσεις στην Ανάπτυξη Εφαρμογών
  Μέτριας δυσκολίας για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές με πολλά σημεία που έπρεπε να δείξει κάποιος προσοχή χαρακτηρίζονται από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών. Ο όγκος των θεμάτων ήταν μεγάλος, με ασάφειες στο 3ο θέμα.

 • Από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ Πανελλαδικές 2014: Θέματα και απαντήσεις στα Λατινικά
  Απαιτητικά με αρκετές λεπτομέρειες για διαβασμένους μαθητές χαρακτηρίζονται από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ τα σημερινά θέματα των Λατινικών στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης.

 • Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης
  Φωτογραφία αρχείου «Γενικά χαρακτηρίζονται από σαφήνεια» τα θέματα στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης και «ένας καλά διαβασμένος μαθητής μπορούσε να αριστεύσει» σχολιάζουν τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ. Επισημαίνουν ότι ένα από τα ερωτήματα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στους υποψηφίους αν δεν πρόσεχαν.

 • Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Λογοτεχνία Κατεύθυνσης
  Φωτογραφία αρχείου Τα θέματα στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης στα οποία διαγωνίστηκαν την Τετάρτη οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις «απευθύνονταν σε επαρκώς προετοιμασμένους μαθητές χωρίς αυξημένη δυσκολία και κάλυπταν ένα σημαντικό μέρος των βασικών και χαρακτηριστικών στοιχείων της διηγηματογραφίας του Γεωργίου Βιζυηνού» επισημαίνουν τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

 • Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα και οι απαντήσεις στις Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
  Φωτογραφία αρχείου Βατά ήταν τα θέματα στις Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων στα οποία διαγωνίστηκαν την Τετάρτη οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς «οι ερωτήσεις «σωστού -λάθους» και πολλαπλής επιλογής δεν έκρυβαν δυσκολίες και οι ερωτήσεις ανάπτυξης ήταν με σαφήνεια διατυπωμένες. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους προετοιμασμένους μαθητές να επιβραβεύσουν την προσπάθειά τους» επισημαίνουν τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

 • Mαθήματα κατεύθυνσης στις Πανελλαδικές
  Με τα μαθήματα κατεύθυνσης της Βιολογίας, της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Χημείας-Βιοχημείας συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων.

 • Από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ Πανελλαδικές 2014: Απαντήσεις στα Αρχαία και Μαθηματικά κατεύθυνσης
  Οι απαντήσεις των θεμάτων στα Αρχαία κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά κατεύθυνσης στα οποία διαγωνίστηκαν τη Δευτέρα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Σήμερα τα βασικά μαθήματα
  Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα με τα πολύ βασικά μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (θεωρητικής κατεύθυνσης) και των μαθηματικών (θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης).

 • Πανελλαδικών συνέχεια με αρχαία και μαθηματικά
  Στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (κατεύθυνσης) και Μαθηματικών (κατεύθυνσης) εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αύριο, στα θρανία επιστρέφουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Α'), οι οποίοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.

 • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Μαθητές σπινταριστοί για βαθμούς
  «Μαθητής έπαιρνε αμφεταμίνες, με προτροπή των γονιών του, για να μπορεί να διαβάζει περισσότερες ώρες», μας λέει μια μαθηματικός. Είναι βίαιη υπέρβαση της ικανότητας του οργανισμού «Καθαρίζει το μυαλό σου και μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα την άλλη μέρα», λέει ο Στέφανος. «Αυτά τα φάρμακα λειτουργούν σαν placebo. Βοηθιέται ο μαθητής από την πίστη του», λένε οι ειδικοί

 • Πανελλαδικές

 • * ΑΓΧΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Δημιουργικό ή καταστροφικό;
  Οι εξετάσεις είναι μια μάχη των παιδιών σε αυτό το ξεκίνημα της ενήλικης ζωής τους. Το άγχος είναι φυσιολογικό να υπάρχει, όμως με θετική σκέψη και αισιοδοξία μπορούμε να το μετατρέψουμε από εχθρό σε δημιουργικό σύμμαχο.

 • Από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ Πανελλαδικές 2014: Οι απαντήσεις σε Μαθηματικά, Βιολογία, Ιστορία και Φυσική
  Τις απαντήσεις και σχόλιο για το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα: Μαθηματικά, Βιολογία, Ιστορία και Φυσική δίνει το φροντιστήριο ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

 • Σε Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική και Ιστορία Βατά ως μέτριας δυσκολίας τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών
  Εκπαιδευτικοί φορείς χαρακτήρισαν βατά και μέτριας δυσκολίας τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους των ημερήσιων γενικών λυκείων στα μαθήματα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας), της Φυσικής (Γενικής Παιδείας), των Μαθηματικών (Γενικής Παιδείας) και της Ιστορίας (Γενικής Παιδείας) την Παρασκευή.

 • ΑΥΛΑΙΑ ΧΘΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ, ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ Τράπεζα ανα-Θεμάτων
  Από 16 χρόνων στα βάσανα των πανελλαδικών εξετάσεων Πρεμιέρα χθες και για την αμφιλεγόμενη τράπεζα θεμάτων στις εξετάσεις των μαθητών της Α' Λυκείου. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν σχετικά δύσκολα, ενώ το υπουργείο Παιδείας θεώρησε επιτυχημένη την εφαρμογή της. Με Εκθεση και το φλέγον θέμα της ενδοσχολικής βίας ξεκίνησαν και οι εισαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

 • Πανελλαδικές με Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική, Ιστορία
  Με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Ιστορία, Μαθηματικά, συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία στις 8:00 πρωί, ενώ οι εξετάσεις αρχίζουν μισή ώρα αργότερα.

 • ΣΥΡΙΖΑ: χωρίς Πανελλαδικές στα ΑΕΙ
  «Η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει τις εξετάσεις εισόδου στα ΑΕΙ και το νέο νόμο για το Λύκειο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΖΑ και επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει το ατελείωτο πλέγμα εξετάσεων και θα το αντικαταστήσει με ένα διαρκή πολύπλευρο έλεγχο των γνώσεων των μαθητών, που δεν θα διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως δεν θα δημιουργεί στους μαθητές και τις μαθήτριες το αίσθημα της απόρριψης και της αποτυχίας.

 • ΔΟΚΙΜΙΟ ΤΟΥ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ, Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Βατός ο «σύγχρονος άνθρωπος»
  Η αυτοκτονία του 18χρονου μαθητή στα Γιαννιτσά σημάδεψε αρνητικά την πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Ωστόσο το θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας - Εκθεσης, γενικής παιδείας, χαρακτηρίστηκε βατό και κατανοητό. Οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων κλήθηκαν να αναλύσουν τις σκέψεις τους πάνω σε ένα δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου για τον ανθρωπισμό, με τίτλο «Ο σύγχρονος άνθρωπος».

 • Πανελλαδικές

 • Ενδοσχολική βία το θέμα της Έκθεσης για τα ΕΠΑΛ
  Η ενδοσχολική βία ήταν το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Α') που διαγωνίστηκαν σήμερα στο μάθημα της έκθεσης, στα πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

 • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Αυτοκτονία-σοκ 18άχρονου μαθητή
  Λίγο πριν μπει στην αίθουσα για τις Πανελλαδικές, 18άχρονος μαθητής του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών μπήκε στη διπλανή πολυκατοικία και «βούτηξε» από τον 4ο όροφο. Πέθανε ενώ μεταφερόταν στη Θεσσαλονίκη.

 • Ο φόβος της αποτυχίας
  Συχνά οι γονείς προβάλλουν πάνω του τα δικά τους ανεκπλήρωτα όνειρα, απειλούμενοι από τον φόβο ότι το παιδί τους μπορεί να αποτύχει στη ζωή του. Το ενδεχόμενο αποτυχίας στις Πανελλήνιες βιώνεται από τους μαθητές ως προσωπική ήττα και συνδέεται με υψηλό επίπεδο άγχους. Εξαιρετικά φορτισμένη φαντάζει η παρούσα περίοδος στον ψυχισμό χιλιάδων εφήβων, που δοκιμάζουν τις γνώσεις και τις αντοχές τους προκειμένου να κερδίσουν μία θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 • Πρεμιέρα για την Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ Λυκείου
  Αρχίζουν σήμερα οι προαγωγικές εξετάσεις μαθητών της Α' Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνιστούν με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, ενώ για πρώτη φορά ο βαθμός της τάξης θα συνυπολογιστεί για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Για τις Πανελλαδικές, σήμερα εξετάζονται οι υποψήφιοι που φοίτησαν σε ημερήσια και εσπερινά επαγγελματικά λύκεια, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 • Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
  "Mαραθώνια κούρσα με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος" «Η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς: Θα καταργήσει το νόμο περί «νέου λυκείου» και θα αποδεσμεύσει άμεσα τις εξετάσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 • Από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ Πανελλαδικές 2014: Θέματα Γλώσσας και απαντήσεις
  Από τον «Σύγχρονο Άνθρωπο» του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου αντλήθηκε το θέμα της Έκθεσης, με το μάθημα της οποίας ξεκίνησαν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις. Το θέμα του ανθρωπισμού το οποίο θίγεται στο δοκίμιο χαρακτηρίζεται βατό και ευρύ από τους εκπαιδευτικούς.

 • Για παιδιά και γονείς...
  Αρχίζουμε λοιπόν και πάλι φέτος! Τα τελευταία χρόνια, θαρρείς ο χρόνος της κάθε οικογένειας που έχει παιδί στο γυμνάσιο, ή στο λύκειο πολύ περισσότερο, κυλά, μήνες και μήνες (για να μην πούμε χρόνια...) με τη συχνά εξουθενωτική προσπάθεια της οικογένειας να προετοιμαστεί γι' αυτές τις μέρες. Τις μέρες των εξετάσεων και δη των Πανελληνίων ή Πανελλαδικών ή όπως αυτές λέγονται κάθε φορά....

 • 105.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ Αρχίζει η μάχη των Πανελλαδικών
  Συνολικά συμμετέχουν 105.000 υποψήφιοι και από αυτούς θα χαμογελάσουν οι 70.305 ΣΤΗ μάχη των Πανελλαδικών ρίχνονται σήμερα 105.000 υποψήφιοι, διεκδικώντας τις 70.305 θέσεις που οδηγούν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα Γενικά Λύκεια και αύριο για τα ΕΠΑΛ. «Αγκάθι» η τράπεζα θεμάτων για την Α' Λυκείου. Από σήμερα στην «Ε» όλα τα θέματα και οι λύσεις.

 • Πανελλήνιες εξετάσεις 2014 «Έπεσε» το site του υπουργείου Παιδείας
  Την πρώτη κιόλας ημέρα των εξετάσεων, με την αγωνία παιδιών και γονέων στο κατακόρυφο, κατέρρευσε το site του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο θα αναρτηθούν τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας των πανελλαδικών εξετάσεων. Ανάλογο περιστατικό συνέβη και πέρυσι.

 • Παρακολουθήστε τα θέματα και τις απαντήσεις των πανελλαδικών από το ΣΥΓΧΡΟΝΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο Enet την ίδια μέρα και στην έντυπη έκδοση την επόμενη Ανοίγει η αυλαία των Πανελλαδικών
  Τις σκέψεις τους πάνω σε ένα δοκίμιο του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου για τον ανθρωπισμό ανέπτυξαν οι μαθητές που εξετάστηκαν σήμερα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με το οποίο άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών. Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Φυσική, Βιολογία, Μαθηματικά και Ιστορία.