• Πανελλαδικές
  Επιλεγμένα θέματα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων και μαθητές της Α' και Β' Λυκείου

 • ΑΕΙ -ΤΕΙ Πάνω από 500 μόρια αυξομείωση το «κατώφλι» εισαγωγής στα μισά τμήματα Οι βάσεις των ανατροπών
  Η προσδοκία μετεγγραφής μείωσε την ψαλίδα κέντρου-περιφέρειας * Εως και 1.000 μόρια αύξηση στις περιζήτητες σχολές * Μεγάλη πτώση βάσεων στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της περιφέρειας * Μόνον ένας εισάγεται στο τμήμα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ειδικών κατηγοριών και η αλλαγή του τρόπου δήλωσης των σχολών, αφού επανήλθαν οι μετεγγραφές, ανακατένειμαν τις θέσεις των εισακτέων, ενώ τα εύκολα θέματα αύξησαν κατά πολύ τους αριστούχους, δίνοντας τη γενική ανοδική τάση. Νομικές, Ιατρικές, Πολυτεχνικές, Οικονομικές και Σχολές Ψυχολογίας είδαν τις βάσεις τους να εκτοξεύονται, ενώ μεγάλη πτώση παρουσίασαν οι βάσεις στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της περιφέρειας. Η μείωση του αριθμού των εισακτέων οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των μαθητών που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου με ενδοσχολικές εξετάσεις και δεν συμμετέχουν στις Πανελλαδικές. ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ των εκτιμήσεων του αναλυτή ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ, που δημοσίευσε η «Ε» το Σάββατο 19 Ιουλίου.

 • Εντυπωσιακή άνοδος σε όλα τα πεδία
  Χαρακτηριστικό στοιχείο των φετινών βάσεων είναι η ανοδική πορεία τους στις περισσότερες σχολές σε σχέση με πέρσι. Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν, κατά γενική ομολογία, σαφή και προσιτά για την πλειονότητα των διαγωνιζομένων, συντελώντας στη θεαματική αύξηση του πανελλήνιου ποσοστού των αριστούχων (>18.000 μόρια) από 5,75% σε 9,48%.

 • Ελπίζουν σε ισχυρό πτυχίο και γρήγορη αποφοίτηση

 • Ανοδική τροχιά για τις σχολές της περιφέρειας
  Η άνοδος των βάσεων για τις σχολές της περιφέρειας, σε σχέση με της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό των φετινών αποτελεσμάτων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην μεγαλύτερη ευκολία μετεγγραφών που υπάρχει από φέτος.

 • Ρύθμιση Λοβέρδου για τους "αιώνιους" φοιτητές Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις μπαίνει την Πέμπτη καθώς στις 10 το πρωί θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.