• ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟ 43 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Νεοελληνική Γλώσσα: τα κριτήρια για ακριβοδίκαιη βαθμολόγηση
  Φιλόλογοι της διαδικτυακής κοινότητας agathi.pbworks.com Ο βαθμός της «Εκθεσης» στις Πανελλαδικές είναι ο άγνωστος χ μιας πολύ κρίσιμης διαδικασίας. Είναι εκείνος που συχνά ανατρέπει προσδοκίες αλλά και χρόνιες αξιολογήσεις, που αποκαλύπτει αλλοπρόσαλλες κρίσεις, που αφήνει πίκρα, θυμό κι απορίες, σε υποψηφίους, γιατί δεν καταλαβαίνουν σε τι απέτυχαν, σε γονιούς, γιατί δεν καταλαβαίνουν πώς διαψεύστηκαν, σε δασκάλους, γιατί δεν καταλαβαίνουν τι δεν δίδαξαν σωστά.

 • Οι βάσεις για όλα τα πεδία
  Αναλυτικοί πίνακες με τα μόρια σε κάθε σχολή. Άνοδος παντού, καθώς φέτος ήταν πιο εύκολα τα θέματα

 • Μηχανογραφικά για τα ΑΕΙ μέχρι απόψε
  Στις 12.00 τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 • Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών
  Αναρτήθηκαν το πρωί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών, .

 • ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΕΔΙΟ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ Ανοδος βάσεων σε Νομική, Ιατρική, Πολυτεχνειο
  Αγωνία τώρα για τις βάσεις Με βάση τα στατιστικά στοιχεία για την απόδοση των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις που παρουσίασε χθες το υπουργείο Παιδείας, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αναμένεται πολύ μικρή άνοδος των βάσεων στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο (θετικές επιστήμες), το τρίτο (επιστήμες υγείας) και το τέταρτο (τεχνολογικές επιστήμες).

 • Διαβάστε σήμερα στην Ελευθεροτυπία Τι κρύβει η πώληση της ΔΕΗ
  Η μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που άρχισαν κινητοποιήσεις είναι γεγονός. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος και ο Αντώνης Σαμαράς αντεπιτέθηκε κάνοντας λόγο για λαϊκιστές. Το νομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή, ανοίγει την πόρτα σε επιχειρήσεις ενέργειας που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος και φυσικά τον περιορισμό του μονοπωλίου της ΔΕΗ, καθώς στη “μικρή” ΔΕΗ θα μεταφερθεί μεταξύ άλλων το 30% του παραγωγικού δυναμικού και του πελατολογίου της επιχείρησης, προκειμένου στη συνέχεια να διατεθεί προς πώληση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

 • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Η Εκθεση, ο αδύναμος κρίκος
  Το μάθημα της Εκθεσης ήταν ο «αδύναμος κρίκος» για όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με μαθητές, αλλά και καθηγητές. Παρατηρούν ότι η πλειονότητα συγκεντρώνει μεσαία βαθμολογία, που αναμένεται να προκαλέσει άνοδο των βάσεων στις λεγόμενες σχολές υψηλής ζήτησης.

 • ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Στο περίμενε τα μηχανογραφικά
  Ομηροι ακόμη μια φορά οι μαθητές και οι υποψήφιοι για Πανεπιστήμια-ΤΕΙ Στον πάγο τα μηχανογραφικά, έπειτα από την πρώτη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Παιδείας και των πρυτάνεων, η οποία αφορά τις μετεγγραφές των φοιτητών.

 • Στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών
  Τελειώνει σήμερα, τουλάχιστον εν μέρει, η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς αναρτήθηκαν στα λύκεια της χώρας οι βαθμοί των μαθητών γενικών και επαγγελματικών λυκείων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Νεφελώδες παραμένει όμως ακόμη το τι θα ισχύσει φέτος για τις μετεγγραφές των φοιτητών.

 • Αρχίζει η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών Θέμα ωρών οι βαθμοί των Πανελλαδικών
  Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014, καθώς την Τρίτη 1 Ιουλίου, ανακοινώνεται η βαθμολογία τους, όπως έχει προαναγγείλει με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας.

 • Μετά το φιάσκο με την Α' Λυκείου ο Λοβέρδος εξήγγειλε διορθώσεις ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ
  Τα στοιχεία καθηγητών της Αττικής έδειχναν ότι περίπου 15.000 μαθητές θα κληθούν να δώσουν ξανά τον Σεπτέμβιο, καθώς δεν εξασφάλισαν το πολυπόθητο «δεκάρι» για τα βασικά μαθήματα. Τώρα αναμένεται ότι θα μειωθούν ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ αλλάζουν, η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις την Παιδεία παραμένει. Η πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση για το Λύκειο, που ξεκίνησε με το νέο σύστημα βαθμολόγησης στην Α' Λυκείου, στην πράξη απέτυχε, πριν καλά καλά εφαρμοστεί. Ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε χθες διορθώσεις μετά τη γενική κατακραυγή, καθώς 15.000 μαθητές μένουν μετεξεταστέοι σε κάποιο από τα βασικά μαθήματα. Η χαμηλή βαθμολόγηση αποδόθηκε από το υπουργείο σε τεχνικό λάθος του συστήματος και δόθηκαν οδηγίες για... επαναδιόρθωση των γραπτών. Να επανέλθει άμεσα ο προηγούμενος τρόπος προαγωγής των μαθητών της Α' Λυκείου ζήτησε η ΟΛΜΕ.

 • ΑΙΤΙΑ, Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ Σε επανεξέταση το 40% των μαθητών της Α' Λυκείου
  Στα... τυφλά η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψηφίους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τοπίο στην ομίχλη οι μετεγγραφές, λίγες μέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ μαθητές της Α' Λυκείου οδηγούνται σε επανεξέταση τον Σεπτέμβρη, καθώς το ποσοστό αποτυχίας στις προαγωγικές εξετάσεις ξεπερνά το 40%. Καθηγητές εκτιμούν ότι η αποτυχία είναι πρωτοφανής και οφείλεται κυρίως στο νέο τρόπο βαθμολόγησης, που προϋποθέτει σε κάθε ένα από τα βασικά μαθήματα τουλάχιστον το 10 και όχι μέσον όρο 10, και λιγότερο στην Τράπεζα Θεμάτων. «Οχι» στην Τράπεζα Θεμάτων λέει το ΚΚΕ, ενώ η ΔΗΜΑΡ προτείνει να είναι πιλοτική για φέτος η εφαρμογή της. Θολό είναι το τοπίο στο θέμα των μετεγγραφών, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πώς θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους όσοι ανήκουν στις πρώην ειδικές κατηγορίες.

 • Αντίστροφη μέτρηση για την βαθμολογία των πανελλαδικών
  Περισσότερους δικαιούχους μετεγγραφής υπόσχεται ο Α. Λοβέρδος Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε επίσης το χρονοδιάγραμμα της δημοσιοποίησης της βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Θανάση Κυριαζή, οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 3 Ιουλίου.

 • Πανελλαδικές 2014: Το μηχανογραφικό Τα μυστικά του μηχανογραφικού
  H εύστοχη επιλογή * Πώς θα αποφύγουν οι υποψήφιοι τα 11 συχνά λάθη * H ηλεκτρονική συμπλήρωση σε 6 βήματα Επιμέλεια Γιάννης Καμπούρης, Εκπαιδευτικός

 • Ανοίγει σήμερα η εφαρμογή για την υποβολή μηχανογραφικών
  Από σήμερα Τρίτη, 24 Ιουλίου, τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 • Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου οι βαθμοί των πανελλαδικών
  Την 1η Ιουλίου ή το αργότερο στις 2 του μηνός αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

 • Ξεκίνησε η υποβολή μηχανογραφικών για ΑΕΙ-ΤΕΙ
  Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων στα σχολεία, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Ιουλίου. Η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή του μηχανογραφικού αρχίζει από την Τρίτη.

 • Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα

 • Πανελλαδικές 2014: Θέματα και απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
  Φωτογραφία αρχείου Κλιμακούμενης δυσκολίας χαρακτηρίζονται τα θέματα στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» στα οποία διαγωνίστηκαν την Πέμπτη οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις, «επιτρέποντας στους καλά προετοιμασμένους μαθητές να ξεχωρίσουν και να διεκδικήσουν πολύ υψηλή βαθμολογία» όπως σχολιάζουν
  τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

 • Αυλαία για τις Πανελλαδικές
  Με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ολοκληρώθηκαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα από τις 21 Ιουνίου. Αν και είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί μηχανογραφικά δελτία, οι εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για ανοδική πορεία στις βάσεις εισαγωγής, ειδικά στο 1ο, το 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο.

 • Δεν άντεξε το στρες των Πανελλαδικών
  Λαχτάρισε τους οικείους της αλλά και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης 18άχρονη μαθήτρια που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας ενώ έγραφε μάθημα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 • Πανελλαδικές 2014

 • Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα

 • Από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ Πανελλαδικές 2014: Θέματα και απαντήσεις στην Ιστορία και τη Φυσική κατεύθυνσης
  Τα θέματα της ιστορίας στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης στις Πανελλαδικές εξετάσεις υπήρξαν καλοδιατυπωμένα με σαφή ερωτήματα, ενώ ίδιας δυσκολίας με πέρυσι ήταν τα θέματα της Φυσικής.

 • Iστορία και Φυσική στις Πανελλαδικές
  Με τα κρίσιμα -για το ύψος των βάσεων-μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής συνεχίζεται η εξέταση των υποψηφίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ την Πέμπτη οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

 • Από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ Πανελλαδικές 2014: Θέματα και απαντήσεις στην Ανάπτυξη Εφαρμογών
  Μέτριας δυσκολίας για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές με πολλά σημεία που έπρεπε να δείξει κάποιος προσοχή χαρακτηρίζονται από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών. Ο όγκος των θεμάτων ήταν μεγάλος, με ασάφειες στο 3ο θέμα.

 • Από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ Πανελλαδικές 2014: Θέματα και απαντήσεις στα Λατινικά
  Απαιτητικά με αρκετές λεπτομέρειες για διαβασμένους μαθητές χαρακτηρίζονται από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ τα σημερινά θέματα των Λατινικών στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης.

 • Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης
  Φωτογραφία αρχείου «Γενικά χαρακτηρίζονται από σαφήνεια» τα θέματα στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης και «ένας καλά διαβασμένος μαθητής μπορούσε να αριστεύσει» σχολιάζουν τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ. Επισημαίνουν ότι ένα από τα ερωτήματα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στους υποψηφίους αν δεν πρόσεχαν.

 • Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Λογοτεχνία Κατεύθυνσης
  Φωτογραφία αρχείου Τα θέματα στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης στα οποία διαγωνίστηκαν την Τετάρτη οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις «απευθύνονταν σε επαρκώς προετοιμασμένους μαθητές χωρίς αυξημένη δυσκολία και κάλυπταν ένα σημαντικό μέρος των βασικών και χαρακτηριστικών στοιχείων της διηγηματογραφίας του Γεωργίου Βιζυηνού» επισημαίνουν τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

 • Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα και οι απαντήσεις στις Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
  Φωτογραφία αρχείου Βατά ήταν τα θέματα στις Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων στα οποία διαγωνίστηκαν την Τετάρτη οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς «οι ερωτήσεις «σωστού -λάθους» και πολλαπλής επιλογής δεν έκρυβαν δυσκολίες και οι ερωτήσεις ανάπτυξης ήταν με σαφήνεια διατυπωμένες. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους προετοιμασμένους μαθητές να επιβραβεύσουν την προσπάθειά τους» επισημαίνουν τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

 • Mαθήματα κατεύθυνσης στις Πανελλαδικές
  Με τα μαθήματα κατεύθυνσης της Βιολογίας, της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Χημείας-Βιοχημείας συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων.

 • Από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ Πανελλαδικές 2014: Απαντήσεις στα Αρχαία και Μαθηματικά κατεύθυνσης
  Οι απαντήσεις των θεμάτων στα Αρχαία κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά κατεύθυνσης στα οποία διαγωνίστηκαν τη Δευτέρα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις από τα φροντιστήρια ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Σήμερα τα βασικά μαθήματα
  Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα με τα πολύ βασικά μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (θεωρητικής κατεύθυνσης) και των μαθηματικών (θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης).