Ηλεκτρονική Έκδοση

Για αντικανονική συμμετοχή του αρχηγού της Κέρκυρας Τάσου Βενέτη

Δεν καταθέτει ένσταση η ΑΕΚ

Δεν θα καταθέσει ένσταση η ΑΕΚ για αντικανονική συμμετοχή του κεντρικού αμυντικού της Κέρκυρας και αρχηγού της ομάδας Τάσου Βενέτη στο χθεσινό ματς της Πάτρας, όπου έληξε με νίκη των Φαιάκων με σκορ 2-1.


Αρχικά υπήρξε η σκέψη να κατατεθεί ένσταση, καθώς ο Βενέτης είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φιλικό της Κέρκυρας με τον Παναιτωλικό. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι η αποβολή είχε γραφτεί στο φύλλο αγώνα, ενώ παράλληλα η διοίκηση της «Ένωσης» σε περίπτωση που κινείτο νομικά ώστε να κερδίσει το ματς στα χαρτιά, θα έχανε επικοινωνιακά τις εντυπώσεις.

Η «Ένωση» είχε αρνηθεί να καταθέσει ένσταση και τον Ιανουάριο του 2008, όταν είχε δικαίωμα να διεκδικήσει «στα χαρτιά» το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (ήττα 2-1) λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Σωκράτη Φυτανίδη αλλά τελικά δεν το έπραξε.

Άλλωστε η ΑΕΚ έχει πληγεί από τέτοιες κινήσεις, όπως η υπόθεση Βάλνερ της Καλαμαριάς, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε την ένσταση αντικανονικής συμμετοχής του Αυστριακού, κέρδισε το ματς στα χαρτιά και μαζί και το πρωτάθλημα το 2008.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα με το εξής περιεχόμενο:

"Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου περί δικαιώματος ενστάσεως της ΠΑΕ ΑΕΚ για δήθεν αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Κέρκυρας, Αναστάσιου Βενέτη, η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει τα εξής:

1) Το παιχνίδι Κέρκυρα – ΑΕΚ ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ (29/08/2010) με ήττα της ομάδας μας,
2) Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα εισέρθει σε διαδικασία επεξεργασίας και μελέτης οποιασδήποτε ενστάσεως σχετικά με αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Αναστάσιου Βενέτη. Η ομάδα μας έχασε τους βαθμούς της νίκης και η ΠΑΕ Κέρκυρα τους κέρδισε πανάξια. Θα ήταν ευθέως παράλογο εμείς ως ηθικοί και στη συνείδηση όλων πρωταθλητές το 2008, να προσφεύγουμε σε τέτοιες διαδικασίες για την απόσπαση βαθμών νίκης που δεν δικαιούμαστε, εκτός αγωνιστικών χώρων. Το θέμα για εμάς έχει λήξει.
Συγχαρητήρια και πάλι στην ΠΑΕ Κέρκυρα για τη νίκη της. Συγχαρητήρια επίσης στους φιλάθλους και των δύο ομάδων και ιδιαίτερα στους φιλάθλους μας, για την αμέριστη συμπαράσταση και ευπρεπή παρουσία τους, παρόλη την πικρία της τελικής έκβασης του αγώνα".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Σούπερ Λίγκα
Ποδόσφαιρο
Κιντής