Τελευταίες ειδήσεις


 • ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθούν άμεσα οι ποσοστώσεις
  Όχι άλλη απανθρωπιά σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων Την ακύρωση - κατάργηση του θεσμού των ποσοστώσεων στο δημόσιο, ζητά ο βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

 • KKE: Η κυβέρνηση συνδέει ΑΕΙ-ΤΕΙ με ιδιώτες
  Για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων ΑΣΟΕΕ Τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Λοβέρδου για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ σχολιάζει το ΚΚΕ.

 • Συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου Βελτιωτικές κινήσεις για την αξιολόγηση στο Δημόσιο
  Προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει έτοιμες τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις οποίες θα θέσει υπόψη του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα πάντως πηγές του υπουργείου ξεκαθαρίζουν ότι ο πυρήνας του νομοσχεδίου δεν αλλάζει.

 • Ονομαστική ψηφοφορία για το δασικό νομοσχέδιο την Τρίτη
  Πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, η οποία ορίστηκε να διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 5 Αυγούστου, στις 19:30, επί του άρθρου 36 του δασικού νομοσχεδίου και της τροπολογίας που αφορά παρεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 • Σύσκεψη για το φυσικό αέριο με φόντο την κρίση στην Ουκρανία
  Μέτρα αντιμετώπισης πιθανών ελλείψεων στον εφοδιασμό με φυσικό αέριο τον ερχόμενο χειμώνα, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ υπό την προεδρία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη. Και αυτό καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από όλες τις χώρες- μέλη την εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης κρίσης («stress tests») και την υποβολή έκθεσης ως το τέλος Αυγούστου.

 • Πρώτη επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γιούνκερ
  Επίσκεψη στην Αθήνα, την πρώτη του επίσημη μετά την εκλογή του στην προεδρία της Κομισιόν, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Περισσότερες ειδήσεις

Πολιτική: Ειδήσεις και Αρθρα της εφημερίδας


 • ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΩΔΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. - ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μανία με τη χρεοκοπία
  Πού να αφήσω αυτό το ωραίο γραφείο... Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε εκ νέου ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος χαρακτήρισε «πολιτικό έγκλημα» την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και υπογράμμισε ότι «παραβιάζει ουσιαστικά το Σύνταγμα για να προκαλέσει εκλογές, την ώρα που θα κρίνεται το μέλλον της χώρας.

 • Τροπολογία για... πελάτες από 19+1 βουλευτές
  Ως κίνηση τακτικής, προκειμένου να εισπράξουν τα εύσημα, ερμηνεύεται η κίνηση 19 βουλευτών της Ν.Δ. και ενός του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει χρονική δυνατότητα στους ενστόλους προκειμένου να συστήσουν δικό τους Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υπαγωγή του επικουρικού τους ταμείου στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

 • ΕΣΠΑΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΝ Ραντεβού το Σεπτέμβριο
  Συνέχεια, με νέο ραντεβού το Σεπτέμβριο, αναμένεται να έχει ο διάλογος, που ξεκίνησε χθες μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ για την προοπτική συγκρότησης μιας προοδευτικής διακυβέρνησης στη βάση ενός προγραμματικού πλαισίου. Και από τις δύο πλευρές διαπιστώνεται ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, διαπιστώνοντας ότι ήδη συγκροτείται ένα πλαίσιο συναντίληψης σε αρκετά ζητήματα.

 • Μόνο οι εταίροι ψηφίζουν το δασοκτόνο
  Μόνοι οι κυβερνητικοί εταίροι ετοιμάζονται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα δάση και αυτό παρά τις ενστάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

 • ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΜΑΤΩΝ Κουπόνια τέλος, ενισχύσεις τώρα μέσω κινητών...
  Κουπόνια τέλος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, οι ενισχύσεις θα στέλνονται μέσω κινητού, γιατί πρέπει να έχουν ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ. Τέλος και στα εισιτήρια για τους ετεροδημότες, που θεωρήθηκαν εξαγορά της ψήφου. Μαχαίρι στην κρατική χρηματοδότηση περίπου στο 50% και «τεφτέρι» για έσοδα-έξοδα μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Ολες οι αλλαγές στη χρηματοδότηση των κομμάτων που φέρνει το νέο νομοσχέδιο.

 • Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ... 2012 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η καραμέλα της Αργεντινής
  Μπροστά στα σοβαρά πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργεί στην κυβέρνηση η απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, καθώς τη φέρνει σε αντίθεση ακόμα και με εκλογικά «προνομιακές» για την ίδια κοινωνικές ομάδες, όπως π.χ. οι ένστολοι, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να καταφύγουν στο... 2012 όταν υπερασπίζονταν την πολιτική του μνημονίου με το «επιχείρημα» ότι σε κάθε άλλη περίπτωση «δεν θα έχουμε φάρμακα, καύσιμα και τρόφιμα».

 • Φοβίστε όσους μας φοβίζουν
  Οφόβος είναι συναίσθημα που βιώνεται ατομικά ή συλλογικά. Εχει να κάνει με τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και προσωπικές τους δραστηριότητες.

 • In memoriam
  «Εκεί στη σκάλα την πλατιά, στη σκάλα των δακρύων, στο Βίνερ Γκράμπεν το βαθύ, το λατομείο των θρήνων, Εβραίοι κι αντάρτες περπατούν, Εβραίοι κι αντάρτες πέφτουν, βράχο στη ράχη κουβαλούν, βράχο σταυρό θανάτου»...

 • Ανθελληνικό παραλήρημα Μπερίσα
  Επιλέγοντας το Facebook, ώρες πριν -τυχαίο;- απ' τη χθεσινή μαραθώνια συζήτηση και έγκριση στην αλβανική Βουλή του προκλητικού για τον Ελληνισμό νέου διοικητικού «χάρτη» της χώρας του, για το πρωτοφανές του ανθελληνικό παραλήρημα, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα απεδείχθη άλλη μία φορά σύγχρονος κατ' επίφασιν αλλά βαλκανικής, κατ' ουσίαν, παλαιάς κοπής πολιτικός.

 • Μηδενική ανοχή!
  Δεν χρειάζεται και δεν θα γίνουν ανεκτές από εμάς άλλες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, δήλωσε κατηγορηματικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

 • Στη Ζάκυνθο
  Τη Ζάκυνθο επέλεξε και φέτος για τις καλοκαιρινές διακοπές ο Φώτης Κουβέλης. Το νησί αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, που για λίγες ημέρες θα αφήσει πίσω του το γραφείο στην Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά θα έχει επαφές με τοπικές οργανώσεις.

 • Ποιες απολύσεις;
  Παραμονές της συνάντησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κυριάκου Μητσοτάκη, που ως γνωστόν θα ψάξουν να δουν από πού και πόσους δημόσιους υπαλλήλους θα απολύσουν, τι βρήκε να πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; «Καταγγέλλουμε κάθε συντεχνιακή λογική, αλλά αρνούμαστε και κάθε λογική ισοπέδωσης και απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων και του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 • Συσκέψεις
  Πυρετός συσκέψεων σήμερα το πρωί και το μεσημέρι στο Μαξίμου. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν διαδοχικές συνεργασίες με τον υπουργό Παιδείας αλλά και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

 • Με τον Εσθονό
  Επίσκεψη-αστραπή πραγματοποίησε στην Κρήτη ο Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του την Πέμπτη.

 • «Σφαγή... 2η!»
  Απρίλιος 2002. Οι ισραηλινές δυνάμεις του στρατού συνεχίζουν τις πολυήμερες επιθέσεις τους κατά των Παλαιστινίων, αμάχων και ενόπλων. Λαός και στρατός της Παλαιστίνης αντιστέκονται «περί πάτρης».

 • «Πάρτε πρώτα ένα τηλέφωνο!»
  Τόσο οργισμένος είναι, που έχει αποφασίσει να πάει στα δικαστήρια ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς, με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει διορίσει μέλη της οικογένειάς του στη Βουλή.

 • Το παρασκήνιο
  Αστραψε και βρόντηξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οχι σε νέο μνημόνιο, όχι σε νέα μέτρα, όχι στην τρόικα και στην εθνική ταπείνωση! Κύριε πρόεδρε, τι πάθατε; Θέλετε να γίνουμε Αργεντινή; Θ.Λ.

 • Τα άσπρα μαλλιά
  Είμαστε όλοι με άσπρα μαλλιά, ευτυχώς που είναι κι ο Θεοχαρόπουλος κι ο Στάικος, ειπώθηκε στην αρχή της χθεσινής συνάντησης ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, στην έναρξη του διαλόγου για την προοπτική μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.

 • «Χρεοκοπία δύο μοντέλων»
  Αυτό που επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις στην Αργεντινή είναι η χρεοκοπία και των δύο μοντέλων, στο πλαίσιο της διαχείρισης του συστήματος, διαπίστωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

 • Να αρνηθούμε επιλογές ηττημένων μυαλών
  Κατά μία έκφραση ευφημισμού, όλα βαίνουν καλώς. Φυσικά εναντίον μας! Εν αρχή, ο άρτος ημών ο επιούσιος. Οι διαρκώς λαθεύοντες «σοφοί» του ΔΝΤ και της τρόικας 5 χρόνια τώρα επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία μια θηριώδη πολιτική εσωτερικής υποτίμησης, που μεταφράζεται σε μείωση μισθών και συντάξεων έως 50% και καταγεγραμμένους ανέργους 1.350.000.

 • Η ψυχολογία των διακοπών
  Περιμένουμε όλο το χρόνο αυτή την περίοδο των διακοπών, της απόλυτης παύσης, για να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα μας. Είναι το διάστημα που έχουμε ανάγκη να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε, να βιώσουμε την αίσθηση της ξεγνοιασιάς, όπως όταν ήμασταν παιδιά.

 • Φουαγιέ

 • Παιδείας παιδέματα
  Μια εκπαιδευτική χρονιά έκλεισε κακήν κακώς, ιδιαίτερα για το χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με πολύμηνες απεργίες διοικητικών υπαλλήλων, απώλειες εξεταστικών, και μια νέα ξεκινά με το ίδιο δύσκολες προοπτικές. Δεν το κρύβει άλλωστε ούτε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στις τελευταίες του παρουσίες στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

 • Επιστρέφει το σχέδιο «σοβαρή Χρυσή Αυγή»
  Αφορμή για να εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο ο Τάκης Μπαλτάκος αποτέλεσαν οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για τους ενστόλους. Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, οποίος αποπέμφθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο των συνομιλιών του με τον προφυλακισμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, με δήλωσή του στο real.gr σημειώνει ότι «αν χάσεις τους ένστολους αναδρομικά, δεν μπορείς να τους κερδίσεις εφάπαξ».

 • Στους δρόμους οι ένστολοι, απαιτούν απόσυρση διατάξεων
  Στους δρόμους κατεβαίνουν την Τετάρτη στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, οι ένστολοι, διαμαρτυρόμενοι για την απροθυμία της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ.

 • Εκτός φορολογητέου εισοδήματος οι «δωρεές», τέλος τα πούλμαν
  Το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, που αποτελεί ένα από τα προαπαιτουμένα της χώρας προς τους δανειστές μας, κατατέθηκε στη Βουλή. Φιλοδοξεί να φέρει μεγάλες αλλαγές ως προς τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων αφού καταργεί, μεταξύ των άλλων, τα παραδοσιακά ανώνυμα κουπόνια, που μέσω αυτών οι φίλοι και οι ψηφοφόροι των κομμάτων, αλλά και οι συνήθεις διαπλεκόμενοι χρηματοδοτούσαν τους πολιτικούς σχηματισμούς.

 • «Κανείς δεν μπορεί να συντάσσεται με τα κοράκια»
  Δεν μπορεί να υπάρχει πολιτικό προσωπικό χώρας ή κόμμα, που να επιχαίρει για τα όσα υφίσταται η Αργεντινή, επειδή έμεινε στην πλήρη ασυδοσία αυτών των δύο κερδοσκοπικών funds, που ποδηγετούν κυβερνήσεις και χώρες της Ε.Ε., αντέδρασε ο Νίκος Βούτσης, απαντώντας στο πυρ ομαδόν των κυβερνητικών στελεχών.

 • Βρήκαν αφορμή για επιθέσεις οι μνημονιακοί
  Από χθες το πρωί πήραν θέση σε σταθμούς και ραδιόφωνα στελέχη της κυβέρνησης για να επιτεθούν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής. Και αφού εξετέλεσαν εκεί την αποστολή τους, στη συνέχεια ήρθαν και στη Βουλή για να την ολοκληρώσουν.

 • Με τη φρεγάτα «Σαλαμίς» ο απεγκλωβισμός πολιτών από τη Λιβύη
  Αργά χθες βράδυ ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από τη Λιβύη. Πάνω από 200 πολίτες μεταφέρονταν με φουσκωτά από το λιμάνι στη φρεγάτα «Σαλαμίς», που βρισκόταν ανοιχτά της Τρίπολης και η επιχείρηση, που συντονίζεται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας, αναμενόταν να ολοκληρωθεί περί τα μεσάνυχτα.

 • Στο «τσουβάλι» τα «σακούλια»
  Enet,gr Στο «τσουβάλι»-νομοσχέδιο των μνημονιακών προαπαιτούμενων επέλεξε η κυβέρνηση να ενσωματώσει τις νέες διατάξεις για το πολιτικό χρήμα. Είναι από τα θέματα που θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα, αμέσως μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Γιατί ακριβώς αυτή την περίοδο τέθηκαν εν αμφιβόλω, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι πρακτικές που μετέρχονται ιδιαίτερα τα κόμματα εξουσίας.