Ηλεκτρονική Έκδοση

Επικεφαλής των διεθνών σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ο Στ. Λαμπρινίδης

Το χαρτοφυλάκιο των διεθνών σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε με απόφαση του Προέδρου του Ε.Κ. κ. Τζέρζι Μπούζεκ ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο κ. Λαμπρινίδης θα εκπροσωπεί το Προεδρείο του ΕΚ στις διεθνείς επαφές του Σώματος και θα προεδρεύει ειδικής Ομάδας Εργασίας των Αντιπροέδρων του ΕΚ με στόχο τον συντονισμό των εξωτερικών σχέσεων του Κοινοβουλίου με τις χώρες, μεταξύ άλλων, της διεύρυνσης, των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών και της Ρωσίας, της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης και της Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Λατινικής Αμερικής και Αρκτικής.

Ο κ. Λαμπρινίδης θα έχει επίσης την ευθύνη των σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου με Διεθνείς Οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ καθώς και των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, στον κ. Λαμπρινίδη ανατέθηκε η συναρμοδιότητα για το χαρτοφυλάκιο της πολιτικής επικοινωνίας του ΕΚ, όπου θα έχει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη της χάραξης της επικοινωνιακής πολιτικής του ΕΚ και του συντονισμού των 33 γραφείων ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Κράτη- Μέλη της ΕΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση