Ηλεκτρονική Έκδοση

Π. Γερουλάνος: Αναγκαία η στροφή στην ποιότητα για τον τουρισμό

Στην ανάγκη αλλαγής του τουριστικού μοντέλου αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010. Έθεσε στόχο μηδενισμού της σπατάλης στους τομείς της αρμοδιότητάς του, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

«Το γνωστό μας, όπως μέχρι σήμερα σύνθημα, 'ήλιος και θάλασσα' δεν αρκεί. Πρέπει να προσθέσουμε σε αυτό τη λέξη ποιότητα», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον ελληνικό τουρισμό. Επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις σπατάλες στον ΕΟΤ, αλλά και την αναποτελεσματικότητα του οργανισμού. "Κανένας δεν νοιαζόταν,κανένας δεν παρακολουθούσε τον ΕΟΤ, με αποτέλεσμα αυτός ο επικοινωνιακός βραχίονάς μας στο εξωτερικό να αιμορραγεί από τα τεράστια έξοδα και τα χρέη, ενώ αφήσαμε έκθετη τη χώρα σε κάθε κακόβουλο δημοσιογράφο να την διασύρει", σημείωσε.

Όσον αφορά στην περικοπή των δαπανών στο υπουργείο, σημείωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει "πολύ σοβαρή μείωση παντού, γύρω στο 10%, που σε πολλές περιπτώσεις θα την ξεπερνάει".Έθεσε ως στόχο για το 2010 τον περιορισμό της σπατάλης και για το 2011 τον μηδενισμό της. "Η διαφορά μας με την Ν.Δ. είναι ότι εμείς επιμένουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, με λιγότερα χρήματα", υποστήριξε.

Έκανε λόγο επίσης για "όργιο σπατάλης" και ασυδοσία και στη Λυρική Σκηνή.

Ο υπουργός πολιτισμού αναφέρθηκε με σκληρά λόγια για τους οίκους αξιολόγησης. «Είμαστε στο μάτι ενός κυκλώνα, που έβαλε τους ανθρώπους πάνω από τους αριθμούς. Η χώρα θυμίζει ένα μεγάλο δημοσιονομικό ατύχημα. Ακούγοντας τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης αναρωτιέμαι πως μιλούν σήμερα αυτοί που έδειξαν μεγάλη ανοχή στη προηγούμενη κυβέρνηση, αυτοί που διέλυσαν, με άυλα παιχνίδια, τις οικονομίες», είπε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Stamatis έγραψε: (πριν 11 έτη)
Ας μιλήσουμε και για την απερίγραπτη σπατάλη της Εταιρείας Τουριστικής (Υπα)ναπτυξης κ.υπουργέ!!! όσο για τον ποιοτικό τουρισμό χρειάζονται υποδομές που ποτέ δεν υλοποιούνται σ άυτή τη χώρα!! Πολύ κρίμα!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Βουλή
Υπουργείο Πολιτισμού