Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν θέλει αλλαγές στη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας η Ν.Δ.

Υπέρ της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας τοποθετήθηκε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης.«Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση κατήρτισε, ήδη από το 2004, σύγχρονο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και εφάρμοσε, για πρώτη φορά, αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, πρωτοπορώντας στο πλαίσιο της Ε.Ε., με πολιτικές ουσιαστικής κοινωνικής ενσωμάτωσης», δήλωσε.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η Ελλάδα ήταν "από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόσαμε το καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί ποιοί έχουν στην πραγματικότητα αποκτήσει την αναγκαία σύνδεση με την ελληνική κοινωνία, για ν’ αποκτήσουν, στη συνέχεια, όπως είχαμε δεσμευθεί, και δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση". Όσον αφορά στα παιδιά των νομίμων μεταναστών, εμμέσως πλην σαφώς διαφώνησε με τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε όσα έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι "λάβαμε μάλιστα ειδική μέριμνα για τα παιδιά των μεταναστών, τα οποία μπορούν να υπαχθούν χωρίς διατυπώσεις στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "συγχέει, με τη γνωστή προχειρότητά του, την κοινωνική ενσωμάτωση (ένταξη) των μεταναστών με την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων" και χαρακτήρισε επιπόλαιες τις εξαγγελίες της νέας μεταναστευτικής πολιτικής."Ακόμη και για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, λειτουργεί με λογική άκριτου 'ξηλώματος' και παραγνωρίζοντας ότι η απόκτηση της ιθαγένειας μιας χώρας δεν είναι απλώς ένας ακόμη τρόπος διασφάλισης απρόσκοπτης διαμονής, εργασίας και πρόσβασης στις υπηρεσίες της χώρας αυτής. Είναι η ύψιστη μορφή σύνδεσης και ενσωμάτωσης σ’ αυτήν", είπε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

13 σχόλια

11 Ο/Η Αγγελος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αρκετά με τους μετανάστες. Υπάρχει περίπτωση για παράδειγμα να ενσωματώσουμε το ισλάμ; Αν μάθουνε ανά τον κόσμο με τη ευκολία θα δίνουμε την Ελληνική ιθαγένεια θα πλακώσουν όλοι εδώ και θα γίνουμε εμείς μετανάστες. Από την Ελλάδα δεν πρέπει να έχουν παράπονο. Μη ζητούν τα πάντα. Επειδή γεννήθηκαν στην χώρα μας η έμειναν επι μακρόν δεν έπεται οτι έγιναν και Ελληνες. Και μή πούν κάποιοι οτι επειδή εχουν αγωγή η σκέπτονται σαν Ελληνες, και τα γνωστά αυτά, οτι είναι Ελληνες.
12 Ο/Η Τελης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ego ekana etisi persi sto proksenio sto londino gia aferesi ellinikis ipikootitas (giati exo pleon vretaniki ipikootita) kai den tin dextikan.

Opote perimeno tora me pio proodeutiki kivernisi na ksanakano etisi.

Simiosi oti simfona me ton kodika ithagenias tis ND tha eprepe kanonika na dexontousan tin apopiisi tis ithagenias. Alla grafoun alla kanoun i karagiozides.
Gia na doume ean o Giorgakis sevasti tin epithimia mou.
13 Ο/Η Γιώργος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Κυβέρνηση, που σε μία πρωτόγνωρη συνεδρίσαη του υπουργικού συμβουλίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου (μπράβο και σ'αυτόν) λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα και θέτει τα θεμέλια μίας πολυ-πολιτισμικής χώρας, σαν όλες τις μεγάλες ή μικρές σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες. Η ΝΔ και ο κ.Καρατζαφέ ας βγάλουν την χολή τους και τον μονόχνωτο συντηρητισμό τους. Τους μάθαμε καλά. Τα ίδια θα πουν και γιά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια καθώς και για την αποποινικοποίηση της χρήσης κάναββης (που επίσης έχει υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ, και αναμένουμε...).
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 13

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Έλληνες, παιδιά μεταναστών