Ηλεκτρονική Έκδοση

Θαρρετή μεταναστευτική πολιτική ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τακτική καρότου και μαστιγίου βλέπει το ΚΚΕ

Ως ένα πρώτο θετικό βήμα χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την αναγνώριση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών, όσο και την αναγνώριση δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές εκλογές. Από την πλευρά του το ΚΚΕ επισημαίνει ελλείψεις στα μέτρα, τα οποία όπως λέει ωφελούν μια μικρή κατηγορία μεταναστών.

Από την πλευρά της, η Κουμουνδούρου έσπευσε να συμπληρώσει ότι “μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να περιλαμβάνει λογικές φιλανθρωπίας, ούτε να αντιλαμβάνεται τα δεινά χιλιάδων ανθρώπων αποκλειστικά ως μοχλό ανάπτυξης της 'πολιτισμένης' Δύσης”. “Αφού μελετήσουμε το τελικό κείμενο, θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση”, κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Καρότο και μαστίγιο για τους μετανάστες από την κυβέρνηση

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα κινήθηκαν τα σχόλια από πλευράς ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι “από τις εξαγγελίες για την ιθαγένεια δεν θα ωφεληθούν ούτε τα μισά από τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, αφού μπαίνει ως προϋπόθεση η 5ετής νόμιμη διαμονή των γονέων, τη στιγμή, που οι μέχρι τώρα πολιτικές νομιμοποίησης των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησαν και εξακολουθούν να αφήνουν στην παρανομία χιλιάδες μετανάστες που ζουν κι εργάζονται επί χρόνια στη χώρα μας”.

Παράλληλα, το ΚΚΕ υποστήριξε ότι “τα μέτρα για την κτήση ιθαγένειας διατηρούν τον εισπρακτικό χαρακτήρα αφού παραμένει σε υψηλά επίπεδα το απαράδεκτο παράβολο και δεν προτάθηκε κανένα μέτρο για την επιτάχυνση των διαδικασιών που καθυστερούν απαράδεκτα”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Έλληνες, παιδιά μεταναστών