Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιδρά η υπουργός Παιδείας

«Φλερτ» της ΝΔ με τις θέσεις του ΛΑΟΣ για τη Θάλεια Δραγώνα

Τελευταία ενημέρωση:

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, απέφυγε να αποδοκιμάσει τις επιθέσεις που δέχεται η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα, από το ΛΑΟΣ και ακροδεξιούς κύκλους. Αντιθέτως, άφησε αιχμές για τον διορισμό της.

«Το ΠΑΣΟΚ επωμίζεται τις ευθύνες του για τους διορισμούς και τις επιλογές που κάνει», ήταν το σχόλιο του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Την απομάκρυνση της κ. Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας ζητούν βουλευτές του ΛΑΟΣ, απομονώνοντας προτάσεις από το επιστημονικό της έργο για να ισχυριστούν ότι έχει "ανθελληνικές" θέσεις. Ακόμη και ο Γ. Καρατζαφέρης έκανε εκτενή αναφορά στην ειδική γραμματέα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, προκαλώντας την παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου. Η νεολαία του ΛΑΟΣ οργάνωσε και "διαδήλωση" με αίτημα την απομάκρυνση της κ. Δραγώνα.

Η  στοχοποίηση της πανεπιστημιακού προκάλεσε την αντίδραση 342 ανθρώπων του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι υπέγραψαν επιστολή  με την οποία  κάνουν λόγο για νέο "κυνήγι μαγισσών" και καλούν την κυβέρνηση να δώσει την αρμόζουσα απάντηση.

Υπ. Παιδείας: Ο κ. Παναγιωτόπουλος ταυτίζει Ν.Δ. και ΛΑΟΣ

"Πολύ γρήγορα και με σαφή τρόπο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιωτόπουλος ταύτισε το κόμμα του με τον κ. Καρατζαφέρη και με τις πλέον ακροδεξιές φωνές", απάντησε στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Μισαλλοδοξία και στοχοποίηση
Παρέμβαση Θ. Πάγκαλου
Συμπαράσταση στη Θάλεια Δραγώνα
Επώνυμες κορόνες, ανώνυμες απειλές