Ηλεκτρονική Έκδοση

Σύσκεψη για τη δρομολόγηση αλλαγών στη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Ο «φάκελος» ΕΡΤ στο Μαξίμου

Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απασχόλησαν ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου. Όπως ανακοινώθηκε, σχεδιάζονται περικοπές μισθών σε όσους λαμβάνουν πάνω από τρεις χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο Παύλος Γερουλάνος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το νέο ρόλο που πρέπει να έχει η ΕΡΤ, για το μισθολογικό πλαίσιο που θα εφαρμοστεί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς και για το μεταβατικό στάδιο από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία εκπομπής.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού έχει προτείνει και έχει εφαρμοστεί η ανανέωση για έξι μήνες των συμβάσεων έργου, προκειμένου να κριθούν οι εργαζόμενοι, σε συνδυασμό με τις ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σε ότι αφορά στα οικονομικά και στις "χρυσές λίστες μερίδας των εργαζομένων" ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι ήδη το υπηρεσιακό διοικητικό συμβούλιο προχωρά σε περικοπές σε όσους λαμβάνουν πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα, στοχεύοντας στην εξοικονόμηση  8 εκατομμυρίων ευρώ για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Αναζητούνται λύσεις

Ο υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης για την ομαλή μετάβαση της ΕΡΤ σε μία νέα εποχή, αντικρούοντας τις "σειρήνες" που έκαναν λόγο για "κομματικές σφαγές" στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Περίπου πριν από ένα μήνα ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας σε δημοσιογράφους είχε αρκεστεί σε γενική περιγραφή του στίγματος που προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει στη λειτουργία της ΕΡΤ. Ποιοτικό πρόγραμμα -με έμφαση στον πολιτισμό-, ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και  εξοικονόμηση κόστους, ήταν το τρίπτυχο της συνταγής του κ. Γερουλάνου, με άμεσο στόχο και τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους.

Σχετικά με τις περικοπές των εξόδων της ΕΡΤ, ζήτημα που πολλές φορές το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη, ο υπουργός έχει σημειώσει ότι η οικονομική διαχείριση θα πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και ότι η Διοίκηση θα κληθεί να βρει τρόπο να εξοικονομήσει κόστη χωρίς μείωση της δράσης και χωρίς αυτό να γίνει σε βάρος της ποιότητας του προγράμματος. "Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ πρέπει να δώσει τον τόνο ότι οι παλιές πρακτικές δεν είναι πλέον ανεκτές", φέρεται να δήλωσε ο κ. Γερουλάνος. 

Πάντως ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ που δεν θα είναι το ίδιο πρόσωπο με τον διευθύνοντα σύμβουλο και που θα επιλεγεί από short list μετά από έλεγχο 130 φακέλων υποψηφίων, δεν έχει "πατήσει το πόδι του" ακόμη στο ραδιομέγαρο.

Έρχονται αλλαγές και στο ΕΣΡ

Όπως διευκρίνισε ο Γ. Πεταλωτής, στη διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου, συμμετείχε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος ενημέρωσε για το ρόλο και την προοπτική ενίσχυσης του θεσμού της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και ζητήματα που σχετίζονται με την ενδυνάμωση και το νέο τρόπου λειτουργίας και δομής των ανεξάρτητων αρχών και κυρίως του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

13 σχόλια

11 Ο/Η Ζωή έγραψε: (πριν 11 έτη)
Να γίνουν περικοπές σε όλο το δημόσιο τομέα, σε όλους τους φορείς αρχής γενομένης από διευθυντικά στελέχη.Να γίνου έλεγχοι,έλεγχοι ...σε δαπάνες,πραγματικοί όμως.Συμμαζέψτε ότι μπορείτε,επιβάλλεται τάξη εδώ και τώρα.Δημοτική υπάλληλος.
12 Ο/Η Δημήτρης έγραψε: (πριν 11 έτη)
Περικοπές στους μισθούς πάνω από 3.000 Ευρώ τι σημαίνει ακριβώς ; γιατί μιλάμε συνέχεια με γρίφους ; οι 324.000 Ευρώ του Λυριτζή και του Οικονόμου για να διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων , πόσες θα γίνουν ;

Τελικά γιατί πρέπει να πληρώνει ο Έλληνας πολίτης υποχρεωτικά ένα μηχανισμό που έχει φτοιαχτεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να εξυπηρετεί σκοπούς και να αμοίβετε με χρήματα που δεν υπάρχουν στην ελεύθερη αγορά για αντίστοιχες υπηρεσίες .
13 Ο/Η ARGIRIS έγραψε: (πριν 11 έτη)
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΙΣΘΩΝ ΤΙΣ ΕΡΤ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000€ .ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΟΙΓ0ΡΙΑ.ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΩ ΤΟΝ Κ.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΕ
ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΕΙΜΩΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 13

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Υπουργείο Πολιτισμού
Κυβέρνηση