Ηλεκτρονική Έκδοση

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν είναι για τη Χάγη η υπόθεση Ολγκάτς

Την εκτίμησή της πως η υπόθεση του Τούρκου ηθοποιού, Αττίλα Ολγκάτς, δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις για παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως η Ελλάδα σε συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρτία, θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την ανάδειξη του θέματος διεθνώς και πρόσθεσε πως "βεβιασμένες κινήσεις εντυπωσιασμού κι όχι ουσίας θα μπορούσαν να μας απομακρύνουν από τον στόχο της εξακρίβωσης της αλήθειας στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς και της διαλεύκανσης του ζητήματος των αγνοουμένων".

Κατά μέτωπον επίθεση Καρατζαφέρη

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του, ζήτησε την έκδοση του Τούρκου ηθοποιού στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστεί και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μένει άπραγη καθώς εξακολουθεί να δίνει το πράσινο φως στην Τουρκία για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Καταλαβαίνω την ανάγκη να υπηρετήσετε τις καλές σχέσεις με την γείτονα. Ξέρω ότι αυτό είναι μια διαχρονική επιθυμία των Αμερικανών και γνωρίζω την ανάγκη σας και του πρωθυπουργού να τα έχετε καλά.Βλέπουμε την μάχη και τον διαγκωνισμό μεταξύ του κ.Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου, ποιος θα βγάλει φωτογραφία με τον Ομπάμα.Να τους δείτε. Αλλά πείτε τους και μία κουβέντα», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Από την πλευρά της η  υπουργός κατηγόρησε τον Γ. Καρατζαφέρη για κινήσεις εντυπωσιασμού και λαϊκισμό, ενώ επέκρινε τον ίδιο και το κόμμα του, "ότι στην υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης, που δεν παίζει με την εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα της χώρας, παραθέτει μεγάλα λόγια,φωνές και λογοπαίγνια, που δεν μπορούν να καλύψουν την επιπολαιότητα του λαϊκισμού και του ενυπωσιασμού,που άκομψα επιχειρείτε".

Τέλος, ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε ότι έχει ως προτεραιότητα το συμφέρον της χώρας και όχι τις "αναρριχήσεις των οικογενειακών μελών σε ύψιστα πόστα της ελληνικής κοινωνίας", κάνοντας λόγο παράλληλα για ανεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας. Απευθυνόμενος προς την κα Μπακογιάννη είπε, "Μπορεί να πείσατε κάποιους βουλευτές της ΝΔ ότι είστε εν δυνάμει πρωθυπουργός, αλλά δυστυχώς δεν έχετε πείσει τον ελληνικό λαό για την υπευθυνότητά σας, την σοβαρότητα και τον πατριωτισμό σας" κι εκείνη ανταπάντησε ότι "η κυβέρνηση και η χώρα έχουν πρωθυπουργό,είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει. Κυβέρνηση είναι η ΝΔ με τις αρχές και τις αξίες της. Ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό και έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης.Εσείς ελεύθερα μπορείτε να λασπολογείτε.".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Βουλή
ΛΑΟΣ