Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο «μικροσκόπιο» η λειτουργία των μη κυβερνητικών οργανώσεων

Αλλαγές με στόχο τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σχεδιάζει ι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Ο κ. Κουβελης ανέφερε ότι θα ελέγχεται και το αποτέλεσμα που παράγουν οι ΜΚΟ, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη περικοπεί σε ποσοστό 50% οι προϋπολογισμοί αναπτυξιακής βοήθειας του ΥΠΕΞ. Επίσης, σημείωσε ότι στο μητρώο των ΜΚΟ, που πρέπει να τηρείται θα περιλαμβάνονται και στοιχεία για το ιστορικό τους.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να κοπεί καθολικά η χρηματοδότηση των ΜΚΟ γιατί, όπως είπε,  σε περίοδο κρίσης η Ελλάδα δεν μπορεί να δίνει χρήματα για να γίνουν δρόμοι στα Σκόπια ή για τη μαγερική στην Τουρκία.

Ο κ. γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην περίπτωση ΜΚΟ, όπου ο επικεφαλής της υβρίζει και συκοφαντεί τη χώρα μας, αν και χρηματοδοτείται ωα Ελληνικό Παρατήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Τα προβλήματα και τις "μαύρες τρύπες" στη λειτουργία των ΜΚΟ, δεν αρνήθηκε ο Σπ. Κουβέλης, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή στοιχεία με τις χρημαοτοδοτήσεις τη;ς περιόδου 2005- 2009 και υπογράμμισε ότι "κάποιοι θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί έδινα τόσα χρήματα επιλεκτικά σε ΜΚΟ".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή
Ακτιβισμός και ΜΚΟ