Ηλεκτρονική Έκδοση

Γ. Παπανδρέου: «Κορυφαίος διπλωμάτης ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος»

«Υπήρξε κορυφαίος διπλωμάτης, ο οποίος καθ’ όλη του τη σταδιοδρομία, εργάσθηκε με αυταπάρνηση, αξιοπρέπεια και αξιομνημόνευτη παρρησία, με νηφαλιότητα και ήθος και πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για το θάνατο του Βύρωνα Θεοδωρόπουλο.

"Με πολυετή και ανεκτίμητη εμπειρία, έχοντας υπηρετήσει στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, στον OΗΕ και στο ΝΑΤO, στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα και στην Αλεξάνδρεια, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος διετέλεσε και ως Μόνιμος Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και παράλληλα Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, για την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.", τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "η πολύτιμη προσφορά του στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη χώρα μας, ήταν ανιδιοτελής και συνεχίσθηκε και μετά την συνταξιοδότησή του", προσθέτοντας ότι "η Ελλάδα έχασε έναν σημαντικότατο συγγραφέα και στοχαστή, ο πολιτικός κόσμος έναν αξιόπιστο σύμβουλο, και το Υπουργείο Εξωτερικών έναν πολύτιμο καθοδηγητή".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Πέθανε ο διπλωμάτης Βύρων Θεοδωρόπουλος