Ηλεκτρονική Έκδοση

«Εικόνα διάλυσης στη Ναυτιλία», βλέπει ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ζητά η Ν.Δ.

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

«Εικόνα διάλυσης στη Ναυτιλία», διακρίνει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ναυτιλίας της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης. Η Ν.Δ. θεωρεί ως μόνη βιώσιμη λύση την επανασύσταση του του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, δήλωσε ο ίδιος, μετά τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

"Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο τομέας της Εμπορικής Ναυτιλίας αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής μας Οικονομίας, αλλά και βασικό πολλαπλασιαστή στη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας. Η δίχως τεκμηριωμένη μελέτη, η αβασάνιστη, τριχοτόμηση του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχει οδηγήσει σε εικόνα διάλυσης τη Ναυτιλία μας. Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, είναι η μόνη βιώσιμη λύση", τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ναυτιλίας της Ν.Δ. δήλωσε ότι "η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν ακούει τους φορείς της Ναυτιλίας. Επιμένει στη διάλυση του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και εμείς θεωρούμε ότι το βασικό και το απαιτητό, τούτη την ώρα, είναι να επανορθώσει το λάθος της".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, ερωτώμενος για τα μέτρα της κυβέρνησης, σημείωσε: "Εμείς δεν θα κρίνουμε τα μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης. Είμαι σίγουρος ότι οι έχοντες την εξουσία κάνουν και καλά και άριστα τη δουλειά τους".

Ο κ. Βενιάμης χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά  "καταρχήν εθιμοτυπική", καθώς είναι η πρώτη μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ., ενώ ανέφερε ότι ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση "για θέματα του υπουργείου Ναυτιλίας και θέματα της Ενώσεώς μας. Και οπωσδήποτε για το μείζον θέμα της δυσλειτουργίας του υπουργείου Ναυτιλίας, μετά τη συνένωσή του με το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η αντωνης έγραψε: (πριν 8 έτη)
η επανασυσταση του υπουργειου ειναι οπως λεμε επανιδρυση του κρατους????
αξιοτιμοι κυριοι, καταφερατε να κανετε ανεκδοτο μια χωρα με ιστορια χιλιαδων χρονων (οι κατοικοι της εγιναν προ πολλου με το να ψηφιζουν εναλακτικα πρασινους και βενετους).
για την ευφυια σας δεν ξεχωρισατε ποτε, αλλα αυτο ειναι προσφατο και δεν χρειαζοταν να το σπουδασετε.

ΥΓ."τουλαχιστον οταν τα πετατε, προσπαθηστε να ειναι με το μαλακο."
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Νέα Δημοκρατία