Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέα έκτακτη εισφορά 1% και φορολογικός συντελεστής 45% στα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ - Φόρος πολυτελείας στα ΙΧ αξίας άνω των 35 χιλ. ευρώ

Αυξήσεις στον ΦΠΑ, «ψαλίδι» σε δώρα και επιδόματα

Σε 21%, 10% και 5% οι νέοι συντελεστές του ΦΠΑ - Περικοπή 30% σε δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας και 12% στα επιδόματα - Ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα

Τελευταία ενημέρωση:

Περικοπές 30% στα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας, αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης για καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, περαιτέρω μειώσεις στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και πάγωμα των συντάξεων για το 2010 περιλαμβάνει το πακέτο των σκληρών πρόσθετων μέτρων ύψους 4,8 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, το πακέτο των έκτακτων μέτρων περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους 2,4 δισ. ευρώ στο σκέλος των δαπανών και 2,4 δισ. ευρώ στο σκέλος των εσόδων. Οι παρεμβάσεις έχουν ήδη πάρει τη μορφή νομοσχεδίου το οποίο θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Παρασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αναλυτικά στο σκέλος των εσόδων τα μέτρα έχουν ως εξής:

1. Οι συντελεστές του ΦΠΑ αναπροσαρμόζονται από 19% σε 21%, από 9% σε 10% και από 4,5% σε 5%, κίνηση που θα αποφέρει πρόσθετα έσοδα 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εξαιρούνται των αυξήσεων τα νησιά που απολαμβάνουν ευνοϊκό καθεστώς.

2. Επιπλέον έσοδα 1,1 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και βενζίνες. Ο ειδικός φόρος των καυσίμων αυξάνεται κατά 8 λεπτά το λίτρο ενώ κατά 3 λεπτά το λίτρο αυξάνεται ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο κίνησης. Δεν επηρεάζεται ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

3. Ο ειδικός φόρος για τα τσιγάρα θα αυξηθεί από το 63% στο 65% ενώ ο ειδικός φόρος στο αλκοόλ αυξάνεται περαιτέρω κατά 20%. Καταργείται η απαλλαγή του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο της ΔΕΗ. Επίσης, θεσπίζεται ειδικός φόρος στην κατανάλωση ρεύματος (για τον υπολογισμό του, κάντε κλικ εδώ).

4. Εισάγεται ειδικός φόρος πολυτελείας σε Ι.Χ. με εργοστασιακή τιμή άνω των 17.000 ευρώ και λιανική τιμή άνω των 35.000 ευρώ. Ο φόρος πολυτελείας θα επιβληθεί επίσης σε κοσμήματα, σκάφη, ελικόπτερα ιδιωτικής χρήσης και δέρματα.

5. Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 1% στα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Ως βάση θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2009.

6. Στην φορολογική κλίμακα, προστίθεται νέος ανώτατος συντελεστής 45% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Η αλλαγή αυτή θα επιβαρύνει τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Περικοπές στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας

Όσον αφορά στην περιστολή των δημοσίων δαπανών, από την οποία η κυβέρνηση προσδοκά την εξοικονόμηση 2,4 δισ. ευρώ, ο Γ. Πεταλωτής ανακοίνωσε πως περικόπτονται κατά 30% τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, ενώ αυξάνεται από 10 σε 12% η περικοπή των επιδομάτων των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Εξαιρούνται της μείωσης τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και όσα ισχύουν για μεταπτυχιακούς τίτλους και ειδικές συνθήκες εργασίας. Περικόπτονται κατά 7% οι αποδοχές όσων απασχολούνται σε επιχειρήσεις που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από το Δημόσιο. "Παγώνουν" οι συντάξεις για το 2010, χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται τα επιδόματα. Στο ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, καθώς και στο ΤΑΠ-ΟΤΕ, περικόπτεται κατά 10% η κρατική χρηματοδότηση για το 2010 και δίνεται εντολή στις διοικήσεις των δύο φορέων να αναπροσαρμόσουν αναλόγως τις παροχές προς τους δικαιούχους.

Προβλέπεται η κατά 30% μείωση των δαπανών για υπερωρίες και για μετακινήσεις προσωπικού στο Δημόσιο.

Μειώνονται κατά 50% οι πάσης φύσεως αμοιβές των συλλογικών οργάνων διοίκησης στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στα δ.σ. των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το Δημόσιο. Παράλληλα απαγορεύεται η χορήγηση μπόνους στο Δημόσιο και σε φορείς που επιχορηγούνται άμεσα ή έμμεσα από αυτό.

Καταργούνται οι αμοιβές των επιτροπών, οι οποίες θα συνεδριάζουν στο πλαίσιο του κανονικού ωραρίου απασχόλησης.

Επίσης, 700 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από: α) την κατά 500 εκατ. ευρώ περικοπή του εθνικού σκέλους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, β) την κατά 100 εκατ. ευρώ περικοπή κρατικών επενδύσεων στην Παιδεία και γ) την περικοπή άλλων 100 εκατ. από το πρόγραμμα πιστώσεων του υπουργείου Παιδείας για νέα προγράμματα.

Όσον αφορά το πρόγραμμα προσλήψεων, ο Γ. Πεταλωτής επανέλαβε πως εξαιρουμένων των τομέων Υγείας, Παιδείας και Σωμάτων Ασφαλείας, θα εφαρμοστεί για φέτος πλήρες "πάγωμα". Από το 2011 για κάθε 5 δημοσίους υπαλλήλους που θα αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης θα προσλαμβάνεται ένας, ενώ με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο διασφαλίζονται τα δικαιώματα των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες για τον τουρισμό, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και το ΕΣΠΑ.

"Οι αποφάσεις είναι δύσκολες για τον πολύ κόσμο"

Ο Γ. Πεταλωτής παρουσίασε τη λήψη των νέων μέτρων ως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποσκοπούν στο να αποφευχθεί η επιβολή σκληρότερων από τις Βρυξέλλες. Βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών, το συμβούλιο των υπουργών οικονομίας της Ε.Ε. (Ecofin) μπορεί να αποφασίσει μέτρα, χωρίς να μετέχει στη σχετική ψηφοφορία ο Έλληνας υπουργός, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς σκληρής επιτήρησης.

"Οι αποφάσεις είναι δύσκολες για τον πολύ κόσμο. Επιλέγουμε να τις εφαρμόσουμε μόνοι μας, ζητώντας τη συμβολή όλων των πολιτών σήμερα, πριν οι συνθήκες των αγορών μας το επιβάλλουν", δήλωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πολιτική που έχει ακολουθήσει ως σήμερα η κυβέρνηση, επιχειρώντας να δώσει διάσταση κοινωνικής και οικονομικής δικαισύνης στο σύνολο της δράσης της. Αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες, όπως η επιβολή έκτακτης εισφοράς σε μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, κερδοφόρες επιχειρήσεις και έχοντες υψηλά εισοδήματα. Δήλωσε ότι η νέα φορολογική νομοθεσία προβλέπει δράση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει η σκληρότερη λιτότητα, τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να πειστούν ότι ο αγώνας αξίζει και αποτελεί αναγκαιότητα για τη διάσωση της χώρας. "Μπορούμε να τα καταφέρουμε, να νοικοκυρέψουμε το κράτος, να δείξουμε με αριθμούς τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και να αποδείξουμε ότι προχωράμε", σημείωσε.

Το Σαββατοκύριακο όλα τα κυβερνητικά στελέχη θα επισκεφθούν την περιφέρεια για να ενημερώσουν σχετικά με την αναγκαιότητα των μέτρων.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Λίγο πριν τη 1.30 το μεσημέρι το σχέδιο νόμου που περιγράφει το σύνολο των μέτρων κατατέθηκε στη Βουλή, όπου αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Βάσει του Κανονισμού του Σώματος, η ψήφισή του αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί ως την Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Δραματικοί τόνοι κυριάρχησαν χθες κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε το νομοσχέδιο για την "προστασία της εθνικής οικονομίας" (σε μορφή pdf), επιλέγοντας τον σχετικό σύνδεσμο στη δεξιά στήλη.

Διαβάστε επίσης:

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

199 σχόλια

191 Ο/Η ΜΑΡΙΑ έγραψε: (πριν 9 έτη)
ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ?
192 Ο/Η ΠΑΝΘΗΡΑΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Μετά την αναγγελία των νέων μέτρων από την κυβέρνηση, μέτρα που περιορίζουν τόσο την κατανάλωση όσο και το εισόδημα, μέτρα που στον χαρακτήρα τους και στην διάσταση τους είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ για την μεταπολιτευτική ιστορία αυτού του τόπου, έρχεται η ώρα των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων.

Ως πρώτη αντίδραση έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα.

Για την Αθήνα το ραντεβού είναι στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια όπου ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πέρα από τις διάφορες αριστερές ομάδες η ίδια η ΑΔΕΔΥ που θίγεται πρώτιστα από τον χαρακτήρα των μέτρων.

Από την συμμετοχή και την συλλογική οργή που θα εκφραστεί θα εξαρτηθεί και η επιτυχία της εφαρμογής αυτών των πρωτάκουστων οικονομικών μέτρων.

Σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι ήταν ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και η διαρκής μαζική ανεργία είχε σπρώξει στο περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, η κυβέρνηση θέλει να ξεζουμίσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη της μεγάλης πλειοψηφίας.

Βρισκόμαστε σε μια περίεργη και σχετικά σπάνια οικονομική κατάσταση σε τούτο το μέρος.

Τα κανάλια εδώ αλλά και σε όλο τον κόσμο διατυμπανίζουν μια επερχόμενη χρεωκοπία με καταστροφικές οικονομικές συνέπειες για όλη την οικονομία.

Αν δεν παρθούν γρήγορα σκληρά και δύσκολα μέτρα η καταστροφή θα είναι ολοσχερής και πρωτοφανής μάς λένε.

Αυτά τα μέτρα αφορούν τους μισθούς, τις συντάξεις, την φορολογία, τις δραστικές περικοπές δαπανών.

Μια θεραπεία ΣΟΚ που θα μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, θα αυξήσει τη φορολογία σε καπνό και ποτά, θα πατάξει την ενδημική φοροδιαφυγή των μικροαστών αλλά και θα περιορίσει τον αριθμό των κρατικών υπαλλήλων στους χώρους των μεταφορών της παιδείας και της υγείας προτείνεται ΤΩΡΑ ως η μοναδική βιώσιμη λύση για να βγει αυτή η χώρα από ένα αναγνωρισμένο αδιέξοδο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.

Ποια όμως ήταν τα χαρακτηριστικά του και γιατί έφτασε σε αυτό το αδιέξοδο;

Τα τελευταία 20 χρόνια ο ελληνικός καπιταλισμός και το κράτος του ακολούθησαν μια στρατηγική έντασης.

Λες και ετοίμαζαν την ελληνική κοινωνία να δεχτεί ένα ολοκληρωτικό καθεστώς ή έναν πόλεμο.

Η κατασταλτική πλευρά του κράτους υπερδιογκώθηκς τόσο με την απίστευτη ανάπτυξη της αστυνομίας που έφτασε να γίνει αναλογικά και με διαφορά η μεγαλύτερη αστυνομία της ευρώπης

όσο και με την απίστευτη ανάπτυξη του στρατού και του οπλισμού του τόσο με την στελέχωση του με χιλιάδες νέους μισθοφόρους όσο και με διαδοχικές αγορές όπλων που κόστιζαν εξωφρενικά ποσά.

Όταν όμως ένα κράτος και ένας καπιταλισμός ακολουθούν έναν τέτοιο δρόμο γνωρίζουν ότι αυτός είναι βιώσιμος μόνο όταν υπάρχει μια γερή και ανθιρή πραγματική οικονομία για να τον στηρίξει.

Το να συντηρείς έναν τερατώδη αστυνομικό και στρατιωτικό μηχανισμό απαιτεί τεράστια ποσά και σπατάλη.

Ο άλλος δρόμος που διάλεξε αυτό το σύστημα ήταν ο δρόμος των θεαμάτων.

Δαπανήθηκαν ιλλιγιώδη ποσά για να φτιαχτούν γήπεδα του μπέηζμπολ και γέφυρες καλιατράβα.

Τεράστια ποσά δόθηκαν για να λειτουργήσουν κατασκοπευτικά ζέπελιν και συστήματα παρακολούθησης και εντοπισμού.

Το τρίτο χαρακτηριστικό αυτού του απάνθρωπου καθεστώτος ήταν η σκανδαλώδης προώθηση του αυτοκινητου ως υπέρτατου καταναλωτικού απωθημένου.

Η τιμή της βενζίνης κρατήθηκε στα χαμηλότερα ευρωπαϊκά επίπεδα, οι φοροαπαλλαγές και τα κίνητρα που δόθηκαν ήταν άφθονα ενώ τα ποσά που δαπανήθηκαν για νέους αυτοκινητόδρομους ήταν ασύλληπτα και ΕΝΩ διέλυαν την υποδομή των τρένων αυξάνοντας διαδοχικά τις τιμές χρήσης του και ενώ η χρήση ποδηλάτου στην αθήνα παρέμενε ένα επικινδυνος άθλος.

Η ομάδα που χρησιμοποιήθηκε ως αιτιολογία της νέας διευρυμένης αστυνομίας, η ομάδα που δοκίμασε πειραματικά τις παλιές αντισυνταγματικές πρακτικές των βασανιστηρίων, η ομάδα που δέχτηκε την μεγαλύτερη εκμετάλλευση και έχανε εφικτό το θαύμα της έγκαιρης παράδοσης των ολυμπιακών έργων είναι βέβαια οι μετανάστες.

Το καθεστώς από το 1991 χρησιμοποιεί τον ρατσισμό ως εργαλείο επέκτασης και αποδοχής του με τον τυπικό φασιστικό τρόπο που έκαναν οι ναζί το 1933-1937.

Η ιδιωτική τηλεόραση σε αυτή την χώρα υπήρξε ο κράχτης και ο εγγυητής των χαρακτηριστικών του καθεστώτος.

Πάντα μπατσόδουλη, ρατσιστική, φερέφωνο του μέσου αγανακτισμένου φασίστα.

Και πάντα στην υπηρεσία του αθλητισμού και του αυτοκινήτου με αναρίθμητες διαφημίσεις να συντηρούν την ύπαρξη της.

Αυτή η ίδια ιδιωτική τηλεόραση που στήριξε την τερατουργηματική διόγκωση της μπατσαρίας, η ίδια που στήριξε την αθλητική σπατάλη, η ίδια που προέτρεψε τον κόσμο να ανακατευτεί με τραπεζικά δάνεια και χρηματιστήρια, η ίδια που προβάλει τους μεγιστάνες του πλούτου σαν ευεργέτες και φιλάνθρωπους

έρχεται τώρα να απαιτήσει από τον κόσμο να αυτοκτονήσει οικονομικά και να δεχτεί αδιαμαρτύρητα την εξαθλίωση του.

Όποιος παρακολουθεί αυτές τις μέρες δελτία ειδήσεων σίγουρα έχει φρίξει με αυτά που ακούει.

Μεγαλοδημοσιογράφοι με μισθούς σκάνδαλο έρχονται με απύθμενο θράσος να απαιτήσουν από το
193 Ο/Η Γιάννης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Δημόσια διαβούλευση για τα Νέα μέτρα.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνη δημόσια διαβούλευση, για τα Νέα φορολογικά μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σεβαστή την διαβούλευση.
194 Ο/Η Φαέθων έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αν η κατανάλωση μειωθεί, πώς θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τους αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ; Αν τα έσοδα των επιχειρήσεων πέσουν ραγδαία, τι φόρους θα εισπράξει το κράτος; Και, αν τελικά αυξήσει το κράτος προσωρινά τα έσοδά του, μήπως τελικά τα ξοδέψει σε επιδόματα ανεργίας; Η ευημερία των κρατών στηρίζεται στην ευημερία των πολιτών τους. Διαφορετικά, αν η φτώχεια ήταν το ζητούμενο, οι χώρες του τρίτου κόσμου θα είχαν αναδειχθεί σε οικονομιές υπερδυνάμεις.
195 Ο/Η Toto έγραψε: (πριν 9 έτη)
===> ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ <=====

Με ενα πρόχειρο υπολογισμό, με το κοψιμο του 14ου θα γλιτώσουν περίπου 1.2 Δισ. € .
Εγώ προτείνω να φέρουμε πίσω τους στρατιώτες μας απο το Αφγανιστάν που κοστίζουν 1 εκ. € την ημέρα (=1*365 = 365 εκ. €) και να κάνουμε 1-2 κινήσεις αντίστοιχου εύρους και το λύσαμε το πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι οι δαπάνες για όπλα, προγράμματα, επιχορηγήσεις και λοιπά πάνε στις τσέπες των επιχειρηματιών και πολιτικών (και έχω και συγκεκριμένα στοιχεία για τη ροή του χρήματος). Αντίθετα, οι δαπάνες για μισθούς και επιδόματα πάνε στις τσέπες των πολλών.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το κράτος λειτουργεί σαν μια αντλία χρημάτων απο τα χαμηλά στα ψηλά στρώματα.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ : ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ.

Να χτυπήσουμε όλα τα κορακια εκει που τους ποναει... γιατί απο απεργίες δεν καταλαβαίνουν μια, χανουν αυτοί, χάνεις και εσύ και συνήθως αντέχουν περισσότερο.
196 Ο/Η o makakas έγραψε: (πριν 9 έτη)
ευρηκα νεο φορο.
ΦΠΑ 21 τα εκατο στις απολαβες του μισθου μας.
ΑΞΙΟΣ Ε.
197 Ο/Η Theo έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αυτός είναι ο νέος σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών ευρωπαϊκών "σοσιαλιστικών" κομμάτων.
Από τον νεοφιλελευθερισμό της δεκαετίας του 2000, προχωράμε με ρυθμούς αστραπής σε κανόνες παλινόστησης αυταρχικών καθεστώτων του μεσοπολέμου.
Αυτή η χούντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τραπεζών πρέπει να πέσει.
Δεν μπορεί αυτή η κάστα να εκβιάζει στυγνά τους ευρωπαϊκούς λαούς με τα πιο ακραία ταξικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από το τέλος του Β' Παγκ. Πολέμου.
ΥΣ. Προς τι η λογοκρισία; Τι δεν σας άρεσε στο σχόλιο μου και το κόψατε; Κατά τα άλλα θέλετε να ονομάζεστε "ελευθεροτυπία"...
198 Ο/Η ΚΜ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Από άλλη είδηση της "Ε" κατά λέξη:

"Η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας είναι προς όφελος των Γερμανών πολιτών και της ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο DPA."

Φτάσαμε στο σημείο η ελληνική κυβέρνηση να αγωνίζεται για το όφελος των Γερμανών συντρίβοντας τους Έλληνες!...
199 Ο/Η el έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τα νέα μέτρα είναι μόνο η αρχή...
Αν δεν κατεβούμε ΟΛΟΙ στους δρόμους, θα δούμε και τη συνέχεια...
Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, ΕΜΕΙΣ όμως γιατί δεν αντιδρούμε???
Όχι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κατεβαίνουν στις πορείες (προτιμούν να πάνε για καφέ ή καμμιά εκδρομούλα) αλλά και οι ιδιωτικοί δεν ξεκουνάνε, παρόλο που γι' αυτούς έρχονται τα χειρότερα... Γίνονται συγκεντρώσεις και το απόγευμα, δεν είναι ανάγκη να λείψετε από τη δουλειά.
Πρέπει εμείς να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, δεν πρόκειται να το κάνει κανείς για λογαριασμό μας.
Δεν είναι μάταιο - με πορείες και διαδηλώσεις κερδήθηκαν οι νόμοι για τα εργατικά δικαιώματα, αν δεν είχαν γίνει αυτά (κι αν δεν ξαναγίνουν) θα φτάσουμε να δουλεύουμε πάλι όπως πριν από 50 ή 100 χρόνια, από την ανατολή ως τη δύση, επτά μέρες τη βδομάδα, ανασφάλιστοι, για ένα πιάτο φαί, μέχρι να ψοφήσουμε!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 199

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Οικονομική κρίση
Σχετικά αρχεία
Το σχέδιο νόμου για τα νέα μέτρα - 196 KB
Για το ίδιο θέμα
ΣΥΝ: Η κυβέρνηση τρομοκρατεί τον λαό
Κριστίν Λαγκάρντ: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Ε.Ε. τα ελληνικά μέτρα
Moody 's: Επαρκή τα μέτρα αρκεί να εφαρμοστούν
Επιπλέον μείωση των επιδομάτων τους προτείνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
«Μήνυμα ελήφθη», λένε οι Βρυξέλλες
ΓΣΕΕ: Τα «κορόιδα» συνεχίζουν να πληρώνουν
Τι γλυτώνει, τι κερδίζει το Δημόσιο από τα νέα μέτρα
Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ
Στο Παρίσι την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου
Ενημερώνει τον Κ. Παπούλια ο Φ. Πετσάλνικος
«Γενναίες αποφάσεις» σε βάρος αυτών που «λήστεψαν το λαό», ζητά το ΚΚΕ
Μέρκελ: Η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα
Μέτρα είναι, θα... περάσουν, λέει η κυβέρνηση