Ηλεκτρονική Έκδοση

Αυστηρές συστάσεις σε Ν.Δ. και Αριστερά

Κ. Μητσοτάκης: Να στηρίξουν όλοι τα μέτρα Παπανδρέου

Εμπόδιο η εξεταστική στην εθνική ομοφωνία

Έκκληση στο ΠΑΣΟΚ να ενισχύσει την εθνική ομοψυχία που διαταράσσει η εξεταστική επιτροπή έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με συνέντευξη του στο Μέγκα. Eπίσης πρόσθεσε ότι στηρίζει τον Γ. Παπανδρέου για τα μέτρα που παίρνει, έστω όπως τόνισε και με καθυστέρηση πέντε μηνών.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα μέτρα αυτά τα χρειάζεται η Ελληνική Οικονομία και πως ο πρωθυπουργός καθυστέρησε πέντε μήνες να τα ανακοινώσει.

Όπως ανέφερε, στην κατάσταση εθνικής ανάγκης που βρίσκεται η οικονομία, η επίθεση που κάνει ο πρωθυπουργός στη Ν.Δ., τορπιλίζει την πολιτική ισορροπία που είναι απαραίτητο συστατικό για την έξοδο από την κρίση. Έδωσε ως παράδειγμα την περίοδο του 1990 όπου η χώρα αντιμετώπιζε παρόμοια κατάσταση με σήμερα και ο ίδιος είχε συστήσει οικουμενική κυβέρνηση. Από τη μεριά της, τόνισε, η Ν.Δ., θα πρέπει να δείξει ανωτερότητα και να μην ακολουθήσει τον κατήφορο.

Πρόσθεσε πως ο Γ. Παπανδρέου είναι πειστικός προς τους ξένους εταίρους όμως οι αγορές φοβούνται τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα φέρουν τα μέτρα. Κατά συνέπεια πρόσθεσε πως χρειάζεται εθνική ομοφωνία για να αντιμετωπιστεί η κοινωνική αναταραχή. Ανέφερε ότι στην παρούσα φάση πρακτικές όπως το να διαφωνούν τα μέλη της κυβέρνησης δεν είναι αποδεκτές και πως η οικονομία έχει ανάγκη ένα πρόσωπο που να μπορεί να επωμιστεί το βάρος της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανίδεα. Επανέλαβε την πρόταση του να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά την Αριστερά, τόνισε ότι τα κόμματα της παρουσιάζουν ακραίες απόψεις και ζήτησε νομιμοφροσύνη. Πρόσθεσε πως τα παλιά στελέχη, φέρνοντας για παράδειγμα τον Χαρίλαο Φλωράκη, γνώριζαν πως δεν πρέπει να παίζει κανείς με τη φωτιά. Η σημερινή γενιά, συνέχισε, δεν έχει την υπευθυνότητα αυτή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, κατέληξε ότι είναι ανάξιο από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ να μειώνει τον χρόνο της εξεταστικής στα 5,5 χρόνια της κυβέρνησης Ν.Δ. και πρόσθεσε πως η διεύρυνση των ελλειμμάτων ξεκίνησε το 1981 επί ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε την άποψη ότι η δημιουργική λογιστική ήταν περίπου συμφωνημένη με την Ε.Ε. και πως μόνο η δική του κυβέρνηση δεν συντήρησε την κατάσταση αυτή, λόγω της περιοριστικής πολιτικής που άσκησε.

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

22 σχόλια

21 Ο/Η ΜΗΤΣΟΣ έγραψε: (πριν 10 έτη)
ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΤΑΙΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 81. Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΔΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΚ...
22 Ο/Η Σταματης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ειπα να κανω ενα σχολιο...... αλλα καλυτερα αστο...
μηπως θα αλλαξει κατι ?
Ευχομαι καποτε στην Ελλαδα να παψει ο κοσμος να ασχολειται με τα κοματα και να κοιταξουμε την παιδεια, την υγεια, την προοδο αυτου του τοπου και να μην επιτρεπουμε στους (επαγγελματιες) πολιτικους να υποτιμουν την νοημοσυνη μας....
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 22

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία