Έντυπη Έκδοση

«ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ», ΕΙΠΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Επικρότησαν με επίκληση «κοινωνικής συνοχής»

Θετικά ήταν τα πρώτα μηνύματα που εισέπραξε αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων από την ελεγκτική τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Η ελληνική κυβέρνηση εξάντλησε τα όρια του τι μπορεί να κάνει διατηρώντας την κοινωνική ειρήνη και τη συνοχή στη χώρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών σημειώνοντας πως στις προσωπικές συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ενωση εισέπραξε τις πρώτες θετικές αντιδράσεις.

Αναμένεται βοήθεια

Τώρα απομένει να εκφραστεί το είδος της βοήθειας από τους κοινοτικούς εταίρους, κυρίως τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί τίποτα μέχρι σήμερα.

Για την ώρα πάντως δεν τίθεται θέμα ανησυχίας από ελληνικής πλευράς, καθώς ο υπουργός απομακρύνει το ενδεχόμενο του δανεισμού άμεσα, λέγοντας πως «δεν είναι θέμα για αύριο ή τη Δευτέρα» και αφήνοντας να εννοηθεί πως πρώτα θα ξεκαθαριστεί το είδος της στήριξης και στη συνέχεια θα αποφασιστεί πότε θα καταφύγουμε σε νέο δανεισμό. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Κυβέρνηση