Έντυπη Έκδοση

Τσίπρας: Παρέδωσαν στην πυρά την ελληνική κοινωνία

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ οι ανακοινώσεις των οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση. «Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει στην πυρά την ελληνική κοινωνία και τις κατακτήσεις της», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει την τελική έγκριση», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας «Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει την τελική έγκριση», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να λάβει τα μέτρα. Οπως είπε ο ίδιος, «κανείς δεν μπορεί να παραδίδει στην πυρά κάτι που δεν του ανήκει, ιδίως όταν δεν έχει λάβει καν την έγκριση του ιδιοκτήτη και στην προκειμένη περίπτωση ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός, που δικαιούται να έχει την τελική έγκριση και την τελική επιλογή».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση «θα βυθίσουν σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση τη χώρα, αποτελούν δε μέρος μιας καθολικής επίθεσης με στόχο την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εισοδημάτων και του ασφαλιστικού συστήματος». Στην ανακοίνωσή του ο πολιτικός σχηματισμός της Αριστεράς αναφέρει ότι ο μόνος δρόμος είναι «ο μαζικός και ενωτικός αγώνας των εργαζόμενων για την ανατροπή των μέτρων».

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ικανοποιεί όνειρα δεκαετιών των δυνάμεων του κεφαλαίου και οδηγεί τη χώρα μας σε κοινωνική οπισθοδρόμηση».

Ο Αλέκος Αλαβάνος, με γραπτή δήλωσή του, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και επανέφερε την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Οπως είπε, μεταξύ άλλων, «αυτή η κυβέρνηση, υποτελής στους κλεπτοκράτες και τους εμπόρους όπλων των Βρυξελλών, δουλοπρεπής απέναντι στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΝ
ΣΥΡΙΖΑ
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική