Έντυπη Έκδοση

Βαρύ κλίμα σε μια «δύσκολη στιγμή»

Δύσκολες αποφάσεις, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα..., είπε ο πρωθυπουργός.

Παπούλιας - Παπανδρέου, χθες στο Προεδρικό Παπούλιας - Παπανδρέου, χθες στο Προεδρικό - Δύσκολες μέρες... συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με αυτή τη στιχομυθία, που ξεκίνησε ήδη από την είσοδο του Προεδρικού Γραφείου, με όρθιους ακόμη τον κ. Παπούλια και τον κ. Παπανδρέου, άρχισε η συζήτηση για τα νέα βαριά οικονομικά μέτρα κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το κλίμα ήταν μάλλον βαρύ. «Αναγκαία τα όσα αποφασίσαμε», είπε στον Πρόεδρο ο πρωθυπουργός μόλις κάθησαν στον καναπέ.

Και συνέχισε:

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, κύριε Πρόεδρε, σε μια δύσκολη κατάσταση. Η χώρα μας βρέθηκε στη δίνη και στο μάτι του κυκλώνα των πιστωτών και των διεθνών αγορών. Εμείς δείχνουμε, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, ότι μπορεί αξιόπιστα να παίρνει αποφάσεις.

Αναμένουμε -δικαίως πια- την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, που είναι η άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας. Είναι λοιπόν ιστορική η ευθύνη της Ευρώπης. Είναι πια αυτό το αναγκαίο βήμα για να πάμε σε μια μάχη για μεγάλες αλλαγές -το θέλει ο ελληνικός λαός- που θα κάνουν την οικονομία μας και βιώσιμη, αλλά και μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας του πολίτη, ώστε να ξέρει πια ότι η πολιτεία και τον σέβεται και σέβεται τα χρήματά του και του δημιουργεί προοπτικές για εργασία, για ανάπτυξη. Αυτή τη μάχη δίνουμε και θα τη δώσουμε όλοι, η κυβέρνηση μαζί και δίπλα με τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος τον άκουσε προσεκτικά, μίλησε για κοινωνική αξιοπιστία, με κοινωνική ευαισθησία. Πρόσθεσε, όμως, πως ο ελληνικός λαός θα ανταποκριθεί όταν πεισθεί ότι είναι σωστά και δίκαια τα μέτρα και ότι πρέπει να προσφέρουν περισσότερα αυτοί που έχουν περισσότερα.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε στο ότι πρέπει τα βάρη να είναι αναλογικά.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική