Ηλεκτρονική Έκδοση

«Φωτογραφίζει» τη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη

ΓΣΕΕ κατά ΚΟΕ για την επίθεση στον Γ. Παναγόπουλο

«Προβακάτσια» ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, βλέπει η ΚΟΕ

Τελευταία ενημέρωση:

Την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, «φωτογραφίζει» η ΓΣΕΕ ως υπεύθυνη για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα. Για «προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, για την στοχοποίηση της ΚΟΕ και κατ' επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της, η ΚΟΕ.

"Με το ξεκίνημα της ομιλίας του Προέδρου της ΓΣΕΕ, οργανωμένες ομάδες μεταξύ αυτών ορισμένοι που κρατούσαν κοντάρια και σημαίες της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος), ξεπήδησαν από διαφορετικές κατευθύνσεις και επιτέθηκαν κατά του Προέδρου και των άλλων στελεχών χτυπώντας τους δολοφονικά και αδιακρίτως", αναφέρεται στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει "άνανδρη, προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη και δολοφονική" την επίθεση. "Την ώρα που το Συνδικαλιστικό Κίνημα δίνει μάχες για τα εργατικά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, οι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες επιτίθενται κατά της ΓΣΕΕ και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος", σημειώνει και καλεί κυβέρνηση και Μιχ. Χρυσοχοΐδη να προχωρήσουν στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ

"Την προβοκάτσια που έστησαν από κοινού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Παπουτσής και ο ακροδεξιός βουλευτής του ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδης, στοχοποιώντας την ΚΟΕ και κατ’ επέκταση τον ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια σε βάρος του Χ. Παναγόπουλου.", κατήγγειλε, με ανακοίνωσή της η ΚΟΕ.

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά με τον Καρατζαφέρη, και στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες και στην προβοκάτσια. Είναι γνωστό ότι η ΚΟΕ έχει ριζικά διαφορετική γραμμή από την ηγεσία της ΓΣΕΕ, ειδικά σε αυτή την περίοδο, όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολίτευσης. Αυτή την γραμμή, όμως, είναι επίσης γνωστό, ότι η ΚΟΕ την παλεύει με τους δικούς της όρους, με τους τρόπους που επιλέγει η αριστερά, μαζικά και πολιτικά, μέσα στους εργασιακούς χώρους και στην κοινωνία. Είναι ντροπή, τη μέρα που ενταφιάζονται νομοθετικά μέσα στη Βουλή με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ οι κατακτήσεις ενός αιώνα, να σπεύδουν οι εκπρόσωποι των Βρυξελλών, με φτηνά κόλπα να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους.", τονίζει η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συνιστώσες δίνουν τη μάχη με πολιτικούς όρους

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι συνιστώσες του δίνουν τη μάχη τους με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους και δεν έχουν καμία σχέση με οποιεσδήποτε πρακτικές που εμπεριέχουν σωματικές ή άλλες επιθέσεις βίας.", απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρός της.

"Για την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης, τοποθετήθηκαν αμέσως και την καταδίκασαν με δηλώσεις τους τόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, όσο και η ίδια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.", σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν καταλαβαίνουμε επομένως την τοποθέτηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, η οποία ενοχοποιεί μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα με ανακοίνωσή της τοποθετείται με σαφήνεια, διαψεύδοντας κάθε συκοφαντία.", σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι "οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις εργαζόμενες τάξεις. Όλοι πρέπει να διατηρήσουμε και όχι να απολέσουμε την ψυχραιμία μας, όπως δυστυχώς, συμβαίνει με αυτήν την τοποθέτηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

24 σχόλια

21 Ο/Η Γ.Σ. έγραψε: (πριν 10 έτη)
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΦΟΡΤΟΜΕΝΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ. ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ.ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ....
22 Ο/Η ΚΜ έγραψε: (πριν 10 έτη)
Καταδικαστέα μεν, κατανοητά δε. Οι εργατοπατέρες τουλάχιστον να πάψουν να προκαλούν. Τι τόθελε να παρασταίνει και τον "ηγέτη" που κάνει δηλώσεις, μέσα στον κόσμο. Να κλειστούν στα γραφεία τους να παίρνουν τα αργύριά τους.

Και στον Παττακό αν κάποιος τούριχνε γιαούρτι αν τον έβλεπε στο δρόμο, εξίσου καταδικαστέα ενέργεια θα ήταν. Αλλά κατανοητή...
23 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 10 έτη)
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ...ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ..
ΠΑΛΙ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ? ΑΛΕΠΟΥ ΠΑΛΙΑ Ο ΠΑΠΑΟΥΤΣΗΣ.. ΙΣΣΟΡΟΠΙΕΣ ΟΜΩΣ?
24 Ο/Η Γιώργος (ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ) έγραψε: (πριν 10 έτη)
Αυτό που έγινε ήταν απίστευτο.

Βαρούσαν όλοι. Δεκάδες άτομα. Όπου και αν τον πήγαιναν οι σωματοφύλακες για να τον γλυτώσουν, υπήρχαν άτομα που τον χτυπούσαν. Από όπου και αν τον περνούσαν καινούργια και ατελείωτα άτομα τον βαρούσαν!

Μιλάμε για απόπειρα κανονικού λυντσαρίσματος.

Παιδιά ψυχραιμία. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα.

Ήταν συγκεκριμένου πολιτικού χώρου αυτοί που βαρούσαν;

ΟΧΙ. Ήταν τέτοια η οργή και η αγανάκτηση των παρευρισκομένων (μόλις συνειδητοποίησαν ποιός ήταν ο ομιλητής), που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι ήταν αυτοί ή οι άλλοι.

Για την ακρίβεια βαρούσαν όσοι ήταν πιο κοντά του.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 24

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Υποκινητές βλέπει ο Γ. Πεταλωτής πίσω από τα επεισόδια
Επίθεση εναντίον του προέδρου της ΓΣΕΕ