Ηλεκτρονική Έκδοση

Συλλυπητήρια πολιτικού κόσμου στην οικογένεια Τζαννετάκη

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού, Τζαννή Τζαννετάκη εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

"Ο Τζαννής Τζαννετάκης έδεσε άρρηκτα τη ζωή του με τη νεώτερη πολιτική ιστορία του τόπου. Αγωνίσθηκε με συνέπεια για τα πιστεύω του και για τη Δημοκρατία. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

"Ο θάνατος του Τζαννή Τzαννετάκη αποτελεί απώλεια για ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και την χώρα μας" αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Και συμπληρώνει: "Η πολιτεία του στα δημόσια πράγματα της χώρας, τον κατέστησαν πυλώνα συναίνεσης, δημοκρατικότητας και συνέπειας. Οι αξίες και οι αρχές του ήθους και της προσφοράς στον τόπο που αταλάντευτα τον ενέπνευσαν σε όλη του τη διαδρομή, αποτελούν τη μεγάλη του πολιτική παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες. Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

"Για μένα υπήρξε πολύτιμος φίλος και συνεργάτης σε καλές και σε δύσκολες ημέρες. Τον αποχαιρετώ με αγάπη και απευθύνω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του" υπογραμμίζει από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Τζαννή Τζαννετάκη, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε: "Λιτός και χαμηλών τόνων απεχθάνετο τις μεγαλοστομίες και τις άσκοπες αντιπαραθέσεις. Αναζητούσε πάντοτε τη σύνθεση και τη συνεργασία. Είχε εξαίρετες σχέσεις μ' όλο το πολιτικό φάσμα και υπήρξε ο επιτυχημένος πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το Κομμουνιστικό Κόμμα στη δύσκολη καμπή του 1989. Η κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία διότι πέτυχε την εθνική συμφιλίωση και επισφράγισε το τέρμα του εμφυλίου πολέμου".

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης σημειώνει: «Η Ελλάδα έχασε μια σταθερή έκφραση της πολιτικής που είναι προσηλωμένη σε αρχές και αξίες. Η Νέα Δημοκρατία έχασε μια ήρεμη δύναμη. Ο Τζαννής Τζαννετάκης με το παράδειγμά του αφήνει παρακαταθήκη την αντιδικτατορική του στάση, την προσφορά του στην εθνική συνεννόηση, αλλά και τον ήπιο και συμφιλιωτικό πολιτικό του λόγο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός, Τζαννής Τζαννετάκης