Έντυπη Έκδοση

Βολές Κουβέλη κατά Τσίπρα

Θεωρείτε ότι έχει άδικο ο κ. Τσίπρας, όταν λέει ότι δεν είναι εικόνα κόμματος αυτή, ρωτήθηκε ο Φώτης Κουβέλης χθες. Και η ερώτηση στάθηκε αφορμή για το ηγετικό στέλεχος του ΣΥΝ να ρίξει ευθείες βολές στην ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας στο «Κανάλι-1», απάντησε: «Δίκιο έχει, αλλά το θέμα είναι στη βάση ποιων στοιχείων έχει αυτή η εικόνα διαμορφωθεί» είπε και εξήγησε: «Η εικόνα αυτή έχει σχέση με την απομάκρυνση της λειτουργίας του κόμματος από τα ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα. Οταν υποστήριζα ότι δεν χρειάζεται συνέδριο τούτη την ώρα γιατί θα δημιουργήσει συνθήκες εσωστρέφειας και απόστασης από την αγωνία και τη διεκδίκηση της κοινωνίας, φαίνεται ότι αυτή η άποψη επιβεβαιώνεται και από την παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής».

Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου είπε ότι «έχει δρομολογηθεί πια και σε καμία περίπτωση δεν δίνω τη μάχη σε αυτό». Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, «η αναβολή του συνεδρίου θα είχε αναγκαία προϋπόθεση τη συμφωνία όλων και σε καμία δεν θέλω να ληφθεί η πρότασή μου για μετατόπιση του συνεδρίου, ως μία πρόταση η οποία επιδιώκει να διαιωνίσει την υπάρχουσα κατάσταση ή να αποφύγει, αν θέλετε, και τον ανακαθορισμό του ηγετικού σχήματος στο κόμμα».

Ο Αλέκος Αλαβάνος σε ομιλία του στο Γραμματικό κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ «να πρωτοστατήσουν μαζί μας στους αγώνες για την ακύρωση της συνθήκης υποδούλωσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο της κυβέρνησης Παπανδρέου». Οπως είπε, είναι στα χέρια τους να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία, την ανεξαρτησία, την κοινωνική πρόοδο», παραπέμποντας στη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη που αναφερόταν στο τρίπτυχο «εθνική ανεξαρτησία - λαϊκή κυριαρχία - κοινωνική απελευθέρωση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΝ