Έντυπη Έκδοση

Επίθεση ΛΑΟΣ στο ΚΚΕ για «αντάρτικο», απάντηση Παπαρήγα για paybook

Η ενημέρωση της Βουλής από τον Φ. Πετσάλνικο για το τραγικό συμβάν προκάλεσε οξύτατο επεισόδιο μεταξύ του Γ. Καρατζαφέρη, που κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι ευθύνεται για τα έκτροπα, και της Αλέκας Παπαρήγα, που κατήγγειλε ότι τα επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο τα προκάλεσαν χρυσαυγίτες.

«Να δούμε τι θα πει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που ξεκίνησαν αντάρτικο, αμφισβητούσαν το Σύνταγμα και φώναζαν "κάψτε τη Βουλή"», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πυροδοτώντας την αντιπαράθεση.

«Εμείς δεν είμαστε γραμμένοι σε κανένα paybook», απάντησε η γ.γ. του ΚΚΕ και επικαλούμενη τους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι έξω από τη Βουλή ήταν χρυσαυγίτες που κρατούσαν σημαίες του ΠΑΜΕ, αλλά το ΚΚΕ τους αφόπλισε και τους κατήγγειλε. Μέμφθηκε δε τον κ. Καρατζαφέρη ότι είναι προβοκάτορας και υπογράμμισε πως «ο λαός έχει δικαίωμα με τις διαδικασίες της μαζικής, της πολιτικής πάλης να δημιουργήσει προϋποθέσεις από το να αναθεωρηθεί μέχρι και το να αλλάξει ριζικά το Σύνταγμα».

Δηλώσεις για τον θάνατο των τριών εργαζομένων έκαναν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων αλλά και οι πρώην πρόεδροι της Βουλής.

Ο Π. Ευθυμίου από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν όλες οι πρακτικές που προκάλεσαν αυτά τα αποτελέσματα. Ο Α. Λυκουρέντζος (Ν.Δ.) εξέφρασε τη λύπη του και τη συντριβή του. «Οι χιλιάδες πολίτες που κατέβηκαν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά του τάσσονται κατά των έκτροπων αυτών», υπογράμμισε και ο Φ. Κουβέλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Απ. Κακλαμάνης κάλεσε «όλα τα κόμματα να προστατέψουν τη Δημοκρατία από όσους προσπαθούν να βάλουν φωτιά στον τόπο», ενώ ο Δ. Σιούφας ζήτησε εθνική ομοψυχία και εθνική συνεννόηση.

*Σχολιάζοντας τα όσα είπε εναντίον του ΚΚΕ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μάκης Μαΐλης δήλωσε: «Ο Καρατζαφέρης επιβεβαίωσε και με τη νεότερη δήλωσή του ότι είναι επαγγελματίας προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αξιος ο μισθός του».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ
Βουλή
ΚΚΕ