Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε βάθος 20ετίας

«Κόσκινο» στις περιουσίες των κρατικών λειτουργών ζητούν 48 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Προτείνουν τη δήμευση όσων στοιχείων δεν μπορεί να δικαιολογηθούν

Τελευταία ενημέρωση:

Αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες για όλους όσους διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της βουλής 48 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Συντασσόμενοι πλήρως με την πρόταση που διατύπωσε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η Βάσω Παπανδρέου, ομάδα 50 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ζητούν για τις περιπτώσεις που διαπιστωθεί πως η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να δικαιολογηθούν,  να δρομολογείται η κατάσχεσή τους και ν αποδίδονται στο κράτος.

Ο έλεγχος θα αφορά υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς υπουργείων και περιφερειών, διοικητές, προέδρους και διευθυντές οργανισμών και όσους υποχρεούνται απο τον νόμο σε δήλωση πόθεν έσχες.

Στην επιστολή τους, οι βουλευτές -με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς, Θ. Παραστατίδη- αναφέρουν ότι "καθημερινά δεχόμαστε από την ίδια την κοινωνία, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, τη χλεύη και την πλήρη απαξίωση. Είναι κοινωνική απαίτηση, αλλά και απαίτηση σύσσωμης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, να επέλθει κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό μας σύστημα, για να διασώσουμε το πολιτικό μας ήθος και να αποκαταστήσουμε τη βουλευτική μας υπόσταση".

Η πλειοψηφία των βουλευτών που υπoγράφουν την πρωτοβουλία προέρχεται από την Περιφέρεια.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

51 σχόλια

51 Ο/Η VASILIKI PETRAKH έγραψε: (πριν 8 έτη)
EPIKROTW THN PROSPACEIA EYGE
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 51

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Βουλή