Ηλεκτρονική Έκδοση

ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την έκταση της βίας»

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την έκταση της βίας, την οποία καταδικάζουμε» δήλωσε το μεσημέρι ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προσθέτοντας ότι αυτή την ώρα προέχει η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η επιστροφή τους στην πατρίδα.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για το λόγο αυτό με τους εταίρους στην Ε.Ε. "Το Ισραήλ έχει υποχρέωση να μας προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες" είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας ότι το υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός στη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρέσβη Ali Yahya ζήτησε εξηγήσεις για το αιματηρό επεισόδιο. Ο πρέσβης επανέλαβε την πολιτική θέση του Ισραήλ, είπε ότι η χώρα του είχε ζητήσει την παράδοση της βοήθειας στις ισραηλινές αρχές οι οποίες θα φρόντιζε για τη διανομή της, αλλά έδωσε ελάχιστες εξηγήσεις για τις συνθήκες του περιστατικού, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Από την πλευρά του, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι διεκόπη η ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία "Μίνωας 2010". Η άσκηση επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου.

Στο υπουργείο Εξωτερικών έχει ενεργοποιηθεί η Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων, ενώ οι πολίτες των οποίων οι οικείοι συμμετέχουν στην αποστολή μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο +30 210 368 1730.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πλέει η ελληνική κανονιοφόρος "Μαχητής", στο πλαίσιο δύναμης του ΟΗΕ για την ασφάλεια των ακτών του Λιβάνου, η οποία, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας, μπορεί ανά πάσα στιγμή να δράσει υπό ελληνική σημαία, εάν παραστεί ανάγκη.

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο που μετέχει στην Unifil, που επιχειρεί στις ακτές του Λιβάνου και βρισκόταν την ώρα της ισραηλινής επιχείρησης 80 ν.μ. μακριά. Η δύναμη τέθηκε από τον Ιταλό διοικητή της σε ετοιμότητα αλλά δεν παρενέβη.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι: η Μαρία Ψαρά από το Έθνος, η Κατερίνα Κιτίδη από το TVXS και ο Άρης Χατζηστεφάνου από τον Σκάι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εξωτερικών
Λωρίδα της Γάζας
Διπλωματία και διμερείς σχέσεις
Παλαιστίνη
Ισραήλ
Για το ίδιο θέμα
Θρήνος και οργή για το ισραηλινό «ρεσάλτο»