Ηλεκτρονική Έκδοση

Η Κατ. Τσακάλου κατέθεσε ότι απείλησε τη ζωή της

Σιωπή Φίσερ για τις μίζες της Siemens

«Δεν γνώριζα, δεν ήξερα» αυτό ήταν εν πολλοίς το μήνυμα το Ρούντολφ Φίσερ πρώην οικονομικού διευθυντή και γενικού διευθυντή της Siemens Ελλάδας, την Πέμπτη το Βράδυ στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο για τη γερμανική εταιρεία. Σοβαρές οι κατηγορίες εις βάρος του από την πρώην γραμματέα του Μιχ. Χριστοφράκου, η οποία κατέθεσε ότι απείλησε τη ζωή της.

Ο κ. Φίσερ είπε ότι εάν και ήταν στην Ελλάδα όταν συνεχίζονταν να δίνονται μίζες σε πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, δεν είχε ιδέα για ό,τι συνέβαινε, κάτι που ωστόσο διέψευσε η πρώην γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου η οποία μάλιστα αποκάλυψε ότι όταν εκείνη θέλησε να συνδράμει την ελληνική δικαιοσύνη ο Ρούντολφ Φίσερ εκτόξευσε απειλές για τη ζωή της.

Μάλιστα η ίδια ανέφερε ότι άγνωστοι της έσκισαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου και κάποιος την κυνήγησε με σπασμένο γυαλί στον Πειραιά.

Τέλος ο κ. Φίσερ αναφέρθηκε στην "δωρεά" του τηλεφωνικού κέντρου ύψους 160 χιλιάδων ευρώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είπε ότι απέστειλε έγγραφο στον κ. Χριστοφοράκο γνωστοποιώντας του ότι η Siemens Ελλάδας δεν αναλαμβάνει καμία δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της Ν.Δ.

Ερωτηθείσα για το θέμα αυτό η κ. Τσακάλου υπονόησε ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να πληρώνει γι΄αυτό μετά την αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής.

Σημειώνεται ότι η παραγγελία του τηλεφωνικού κέντρου έγινε τον Ιούνιο του 2007 και η αποστολή του εγγράφου έχει ημερομηνία 25-1 2008.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Για το ίδιο θέμα
Στο στόχαστρο της Εξεταστικής για τη Siemens η οικογένεια Μητσοτάκη