Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Δίνει σήμερα εξηγήσεις για τα σπίτια

Εξηγήσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία ενώπιον της Επιτροπής Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ δίνει σήμερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος μετά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων για αδιαφανή πλουτισμό που μεταφράζεται σε πολλά και ακριβά ακίνητα.

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει τίποτα να κρύψει, θα δώσει το «παρών» στην επιτροπή και θα εξηγήσει τόσο σε αυτή όσο και στον εισαγγελέα ό,τι του ζητηθεί για να βρεθεί η αλήθεια. Η έρευνα της επιτροπής διαφάνειας (την αποτελούν οι Σ. Ξυνίδης, Γ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη) κρίθηκε ως ένας σταθμός πριν του επιβληθούν πειθαρχικά μέτρα. Εξάλλου, ο ίδιος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι αν ο κ. Τσοχατζόπουλος (σ.σ. που ήταν ο πρώτος γραμματέας του κόμματος το 1990) δεν δώσει επαρκείς εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται, θα παραπεμφεί στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμάται ότι δύσκολα το Μαξίμου μετά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί θα τον αφήσει στο απυρόβλητο. Η πιθανότερη εκδοχή είναι, με αφορμή και την εισαγγελική έρευνα, να του αναστείλουν την κομματική ιδιότητα έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση ο κλοιός γύρω από τον κ. Τσοχατζόπουλο έχει σφίξει επικίνδυνα αφού ήδη έχει διαταχθεί έρευνα για την οικία του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και από τον εισαγγελέα.

Χθες, σε κυριακάτικες εφημερίδες υπήρχαν δημοσιεύματα για την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού και των συγγενικών του προσώπων, καθώς και για τις αγοραπωλησίες ακινήτων τα τελευταία χρόνια.

Πανδαισία Ακη στα κυριακάτικα

Στο μάτι του κυκλώνα, στο μάτι του ΣΔΟΕ, αλλά και δημοσιευμάτων του κυριακάτικου Τύπου ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Στο επίκεντρο η μεγάλη ακίνητη περιουσία του ιδίου και της οικογένειάς του και, πρωτίστως, ακίνητα που ανήκαν στο παρελθόν σε τρεις off shore εταιρείες (Blue Bell S.Α., Torcasso και Nobilis) και στη συνέχεια αγοράστηκαν από την κόρη και τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με την εφημερδία «Realnews», οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ερευνούν εξονυχιστικά δραστηριότητες των μελών της οικογένειας του Α. Τσοχαζόπουλου που έχουν να κάνουν με μπίζνες... real estate, αλλεπάλληλες αγοραπωλησίες ακινήτων, γραφείων και σπιτιών, ίδρυση εταιρειών, συναλλαγές με off shore εταιρείες, επενδύσεις σε κατοικίες, αλλά και τραπεζικές καταθέσεις.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τις δαιδαλώδεις διαδρομές των αγοραπωλησιών των ακινήτων του κ. Τσοχατζόπουλου και της κόρης του Αρετής, καθώς εμπλέκονται off shore εταιρείες και προσώπα που συνδέονται επιχειρηματικά με την οικογένεια.

Η εφημερίδα παραθέτει επίσης στοιχεία μέσα απ' τα οποία προκύπτουν, όπως λέει, τουλάχιστον περίεργες «συμπτώσεις», που εγείρουν σειρά ερωτημάτων που έχουν να κάνουν με επιχειρηματικούς δεσμούς της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου με στέλεχος της offshore Torcasso Investments Ltd. Της εταιρείας που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και που είχε πουλήσει το 2001 στην off shore Nobilis International LLC, το ακίνητο (Δ. Αρεοπαγίτου 33) το οποίο αγόρασε τελικά η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρεται κι αυτή στο κουβάρι με τα ακίνητα της οικογένειας Τσοχατζόπουλου και αποκαλύπτει ένα ακόμη σημείο, εκτός της Δ. Αρεοπαγίτου, όπου συναντιούνται οι... δρόμοι του κ. Τσοχατζόπουλου με την off shore Torcasso. Σημειώνει ότι μεσοτοιχία με το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Κομνά Τράκα 3 στα Πατήσια, που σήμερα ανήκει στον πρώην υπουργό, βρίσκεται πενταώροφο κτίριο γραφείων που μέχρι το 2007 -οπότε πουλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ- βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcasso.

Η εφημερίδα «Veto» στο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Τα 4 σπίτια του Ακη στην Κυψέλη» κάνει λόγο για κρυμμένα ακίνητα του Ακη Τσοχατζόπουλου που εφάπτονται με το νεοκλασικό-μαϊμού του Βατοπεδινού Εφραίμ και προέρχονται από την off shore Torcasso του επιχειρηματία Σαχπατζίδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η συνολική ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού και της οικογένειάς του αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Γίνεται και εδώ αναφορά σε ακίνητα του πρώην υπουργού, όπου υπάρχουν μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις, στις οποίες εμπλέκονται off shore εταιρείες.

Τέλος, στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος δηλώνει έτοιμος να δώσει τις πρέπουσες εξηγήσεις τόσο στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ όσο και στις εισαγγελικές αρχές. «Θα απαντήσω με χαρτιά και όλα θα ξεκαθαρίσουν με πλήρη διαφάνεια», λέει σήμερα στους συνεργάτες του, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
Αρνείται τις μομφές, καταγγέλλει «σχέδιο εξόντωσης» ο Άκης Τσοχατζόπουλος