Ηλεκτρονική Έκδοση

Ύστατη προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΝ για να αποτραπεί η διάσπαση

Επίκειται συνάντηση Τσίπρα - Κουβέλη

Θα ζητηθεί από τους βουλευτές της πτέρυγας να μην ανεξαρτητοποιηθούν

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Φώτη Κουβέλη (στις 9 μ.μ. στην Κουμουνδούρου) και Θανάση Λεβέντη, αλλά και ενδεχομένως με τον Νίκο Τσούκαλη, θα έχει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για να μην προχωρήσουν σε ανεξαρτητοποίηση.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΝ επιδιώκει να εξαντλήσει τα περιθώρια για να αποτρέψει τη διαφαινόμενη διάσπαση, ενώ αύριο ίσως συναντηθεί και με στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

Παρότι ο κ. Κουβέλης έχει λάβει τις αποφάσεις του, όπως προκύπτει και από τις σημερινές ραδιοφωνικές παρεμβάσεις του, η Κουμουνδούρου δια του εκπροσώπου τύπου, Πάνου Σκουρλέτη, κάλεσε τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας “να μην βαθύνουν το ρήγμα που προέκυψε από την στάση της μη συμμετοχής τους στη νέα ΚΠΕ και να παραμείνουν στα όργανα και τις Πολιτικές Κινήσεις του κόμματος”.

 Ο Π. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι “οι διαφορές που έχουν με τις αποφάσεις που προέκυψαν από το Συνέδριό μας δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός ακόμα εγχειρήματος στο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και να δικαιολογήσουν μια τέτοια επιλογή”. Στο ίδιο μήκος κύματος ο γραμματέας του ΣΥΝ δήλωσε(ρ/σ Στο Κόκκινο) ότι “η αριστερά αυτή τη στιγμή δεν έχει ανάγκη από νέα πολιτικά μορφώματα, αλλά από ένταση της δράσης, από ένταση της σκέψης και ενωτική λογική”.

Εντελώς διαφορετική λογική έχουν τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας τα οποία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, ενώ αν δεν προκύψει κάποια δραματική αλλαγή από τις συναντήσεις με τον κ. Τσίπρα, την Τετάρτη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Κουβέλης, Τσούκαλης, Λεβέντης και Ψαριανός θα ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους.

Επιπλέον, τα στελέχη της Πτέρυγας αποδίδουν στον πρόεδρο του ΣΥΝ την ευθύνη για τη διαφαινόμενη διάσπαση. “Ο Αλ. Τσίπρας έχει απολύτως προσωπικές ευθύνες για τη ρήξη μέσα στον ΣΥΝ. Αφού πίεζε για ένα συνέδριο με μοναδικό γνώμονα την επανεκλογή του – έξω από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας – δεν πήρε καμιά αξιόπιστη πρωτοβουλία για την ενότητα του κόμματος”, σημείωσε(ΣΚΑΙ) χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Μαργαρίτης, υπογραμμίζοντας ότι “επέλεξε τις παραλυτικές ισορροπίες με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αντί για την ισχυροποίηση του ΣΥΝ και τη συνεννόηση με την Ανανεωτική Πτέρυγα”.

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουβέλης ερωτηθείς( "Στο Κόκκινο") αν εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδόσει την έδρα και να παραιτηθεί απάντησε:"Δεν εξετάζω προσωπικά τέτοιο ενδεχόμενο γιατί ξέρω πώς έχω εκλεγεί, ξέρω με ποιες απόψεις ψηφίστηκα από τον κόσμο και υπερασπίζομαι αυτή την εντολή".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

25 σχόλια

21 Ο/Η Δημήτρης έγραψε: (πριν 11 έτη)
Ο ΣΥΝ 4 άξια στελέχη είχε. Η Δαμανάκη με τον Ανδρουλάκη εκδιώχτηκαν και πηγαν στο ΠΑΣΟΚ. Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης δυστηχώς μας άφησε πολύ νωρίς. Και τώρα ο Φωτης Κουβέλης ανεξαρτητοποιηται και κατα πάσα πιθανότητα θα καταληξει και αυτός στο Πασοκ. Προβλέπω στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αντί για ψήφους να μαζεύει τις ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ... και με αυτές στη βουλή δεν μπαίνεις δυστυχώς...
22 Ο/Η Yannis έγραψε: (πριν 11 έτη)
Παιδιά όλοι είπαμε πολλά μπλα..μπλα..
Ένας Αριστερός γνωρίζει εκ Πρωιμίου και είναι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ πως ο Ωραίος Αγώνας δεν είναι στρωμένος με Ροδοπέταλλα υπάρχει Κήπος δίχως ΠΑΡΦΥΑΔΕΣ ?? όμως τα Άνθη είναι και Υψηλότερα και Ωραιότερα ένα είναι γεγονός,
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεΚΟΥΒΑΛΗΣαμε.
23 Ο/Η ΠΜ έγραψε: (πριν 11 έτη)
Δυστυχώς σε καιρούς που απαιτείται ενότητα και διαλλακτικότητα η αριστερά διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Ένα ΚΚΕ, σκέτο ΚΚΕ, ένας συνασπισμός να προσπαθεί να πείσει ότι μπορεί να ειναι το ίδιο ή και περισσότερο ΚΚΕ, ένας Αλαβάνος να τα έχει χαμένα από καιρό... Χαρά στο κουράγιο των ανανεωτικών όχι μόνο στην ηγεσία αλλά στην καθημερινή τους παρουσία. Γιατί πέρα από τους 5-10 επώνυμους υπάρχουν και οι εκατοντάδες "ανώνυμοι" που έδιναν και δίνουν το δικό τους αγώνα. Σύντροφοι, μαζί σας!
24 Ο/Η θεοφιλος θερμη έγραψε: (πριν 11 έτη)
Φιλε ΣΠ επιδη αναφαιρεις τον Παππαγιαννακη τον οποιο ψηφιζα στα συνεδρια, ειπε οτι θα ηταν ο τελευταιος που θα εφευγε απο το ΣΥΝ και θα εκλεινε την πορτα .
Τωρα πως σου βγαινει οτι θα στηριζε διασπαστες,μαλλον την επιθυμια σου εκφραζεις.
Φιληκα.
25 Ο/Η ΣΠ έγραψε: (πριν 11 έτη)
Φίλε Θεόφιλε. Ο μακαρίτης Παπαγιαννάκης δεν είπε ποτέ ότι δεν θα έφευγε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν άνθρωπος ξεχωριστός, διορατικός. Του ίδιου επιπέδου είναι και ο Φώτης Κουβέλης. Έπρεπε πριν από πολύ καιρό η αριστερά να είχε εκμεταλευτεί τις δυνατότητές του και την αποδοχή του από την κοινωνία. Προτίμησε όμως το life style του Τσίπρα.Λάθη, λάθη λάθη τα οποία η αριστερά τα κάνει με ευκολία περισσή.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 25

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝ
Για το ίδιο θέμα
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το ΣΥΝ