Ηλεκτρονική Έκδοση

Με εκπτώσεις η ανάπλαση, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Στους πολίτες η νέα πλατεία Μοναστηρακίου

Στους πολίτες της Αθήνας παραδόθηκε η πλατεία Μοναστηρακίου, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης. Η πλατεία είχε αποτελέσει σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, καθώς σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό έπρεπε να είχε παραδοθεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Κάλλιο αργά, παρά ποτε για το Μοναστηράκι Κάλλιο αργά, παρά ποτε για το Μοναστηράκι Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης, ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, έκανε λόγο για ένα στολίδι της πόλης. Κάλεσε τους Αθηναίους, όχι μόνο να εντάξουν το χώρο στην καθημερινότητά τους, αλλά και να τον προσατεύσουν: "Να σεβαστούν την παράδοση, την ιστορία του και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του".

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, έστειλε μήνυμα στους καταστηματάρχες της περιοχής πως δεν θα ανεχτεί ούτε ένα τραπεζοκάθισμα πάνω στην πλατεία.

Κριτική άσκησε ο εισηγητής Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης, υποστηρίζοντας πως η ανάπλαση ολοκληρώθηκε με εκπτώσεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δεν υλοποιήθηκε μια σειρά από έργα, τα οποία περιλαμβάνονταν στη μελέτη. Ανάμεσά τους το πρόγραμμα βελτίωσης των προσόψεων των γύρω κτιρίων και η πρόσβαση στην αρχαία κοίτη του ποταμού Ηριδανού. Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων έχουν ευθύνη να παρουσιάσουν συνολικό σχέδιο για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, πρόσθεσε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Υπουργείο Πολιτισμού