Ηλεκτρονική Έκδοση

Για αρνητική εξέλιξη κάνει ο λόγο ο Α. Τσίπρας

Ανεξάρτητοι οι 4 βουλευτές της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του ΣΥΝ

Τελευταία ενημέρωση:

Με τέσσερις λιγότερους βουλευτές μένει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στη σημερινή συνεδρίαση οι Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Γρηγόρης Ψαριανός και Νίκος Τσούκαλης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους. Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ανακοινώνουν την ανεξαρτητοποίησή τους.

Παράλληλα θα κοινοποιήσουν ο Φώτης Κουβέλης την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θανάσης Λεβέντης από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, τόνισε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πλέον είναι η ανασυγκρότηση του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς σε όλη την Ελλάδα. "Τώρα το κύριο μέλημά μας είναι η απεύθυνση στην κοινωνία που αντιμετωπίζει δυσβάσταχτα προβλήματα, αλλά και η ανάδειξη των δικών μας προτάσεων" σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν επαφές με στελέχη άλλων κομμάτων, ενώ για τους Οικολόγους Πράσινους είπε ότι σταθερή επιδίωξη των "τεσσάρων" είναι η αναζήτηση συμπόρευσης με τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Νίκος Τσούκαλης είπε ότι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομαλή και χωρίς εντάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είμασταν αντιπαραθετικοί, ούτε ανταγωνιστικοί και πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις είναι έντονες και ενδιαφέρουσες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στις τοπικές εκλογές να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε στην τοποθέτησή του ότι ήταν μια αρνητική εξέλιξη η σημερινή και πρόσθεσε ότι για τον ίδιο είναι και οδυνηρή και υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τους παραιτηθέντες βουλευτές ήταν βεβιασμένες, ενώ εκτίμησε ότι οι εξελίξεις δεν ήταν αναπόφευκτες.

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες να αποτραπούν οι εξελίξεις, ενώ υποστήριξε ότι η συνεργασία μεταξύ των βουλευτών θα συνεχιστεί σαν να είναι στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την αποχώρηση των τεσσάρων βουλευτών, εκλεγμένων με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι σε περιόδους κρίσης το ζητούμενο είναι η ενότητα και όχι ο κατακερματισμός. Απευθύναμε, πρόσθεσε, ύστατη έκκληση, η αποχώρηση που αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή να μην πραγματοποιηθεί, αλλά δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα μέσα και έξω από τη Βουλή, να δίνει αγώνες για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής και εξέφρασε την ελπίδα το ίδιο να πράξουν όλοι, επισημαίνοντας ότι αυτός ίσως είναι ένας τρόπος για να ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί στους αγώνες.-

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Η αποχώρηση τεσσάρων Βουλευτών, εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα, αποτελεί αρνητική εξέλιξη.
Σε μια περίοδο κρίσης και όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων, το ζητούμενο είναι η ενότητα και όχι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς.
Απευθύναμε ύστατη έκκληση η εξέλιξη αυτή που αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών του περασμένου Οκτώβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπηθεί με 13 Βουλευτές στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο, να μην πραγματοποιηθεί.
Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε.
Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα, μέσα και έξω από τη Βουλή, να αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική, να δίνει αγώνες απέναντι στην πιο άγρια, στην πιο βάρβαρη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία από την κυβέρνηση, την Ε.Ε. το ΔΝΤ.
Ελπίζω το ίδιο να πράττουμε όλοι από εδώ και στο εξής. Ίσως αυτός να είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να συναντηθούμε ξανά σε κοινούς αγώνες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

41 σχόλια

41 Ο/Η Mari έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ουτως ή άλλως είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι. Οπου "μπαίνει" το ΔΝΤ πρέπει να υπάρχει εφτακομματική βουλή. Αρα τι μας έμενε? Η διάσπαση της Αριστεράς και στην αναμονή για το κόμμα της Ντόρας. Ετσι θα "υπακούσουμε" για ακόμα μια φορά -χωρίς φυσικά να το ξέρει ο κόσμος - στους κανόνες τωμ μεγάλων. Ακόμα και η Αριστερά ακολουθεί το κεφάλαιο. Αίσχος!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 41

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝ