Έντυπη Έκδοση

ΟΤΕ: Εωλες οι κατηγορίες

Δεν εξέπληξε το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΟΤΕ για να σχολιάσει την παραπομπή των Παν. Βουρλούμη και Γ. Ιωαννίδη.

Ο Οργανισμός εμφανίζεται βέβαιος για «το έωλο της κατηγορίας», τονίζοντας πως τα στελέχη του που έλαβαν τις επίμαχες αποφάσεις για τις συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης «ενήργησαν αποκλειστικά προς το συμφέρον της εταιρείας διαχειριζόμενοι με τον καλύτερο τρόπο μια κατάσταση την οποία παρέλαβαν». Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός προσθέτει ότι οι εν λόγω συμβάσεις με τις εταιρείες Siemens, Intracom και ΑΝΚΟ αφορούσαν τη συντήρηση του δικτύου σε περίοδο πριν από το 2004. Ο Παν. Βουρλούμης ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΤΕ το καλοκαίρι του 2004, λίγο μετά τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές εκείνης της χρονιάς.

Ο Οργανισμός προαναγγέλλει πως θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες, προφανώς επιχειρώντας να ανατρέψει το πρωτόδικο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Κύκλοι προσκείμενοι στον ΟΤΕ αρνήθηκαν να τοποθετηθούν επί του σκεπτικού των δικαστών και περιορίστηκαν να σχολιάσουν πως η νέα εξέλιξη από το δικαστικό μέτωπο εκδηλώνεται ελάχιστες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μετόχων της 16ης Ιουνίου. Στη διάρκεια της συνέλευσης αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του ΟΤΕ, στο οποίο πρόσωπα που επέλεξε η προηγούμενη κυβέρνηση εξακολουθούν (!) να εκπροσωπούν το Δημόσιο. Σύμφωνα και με όσα είχε υπαινιχθεί σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, από τη γενική συνέλευση θα προκύψει νέα διοίκηση στον ΟΤΕ, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα τεθούν ή όχι σε ισχύ οι προβλέψεις της συμφωνίας Δημοσίου-Deutsche Telekom για διαρχία στον Οργανισμό. Σημειώνεται πως η γερμανική εταιρεία μπορεί να επιλέξει τον διευθύνοντα σύμβουλο, και το Δημόσιο τον πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος θα έχει πάντως περιορισμένες εξουσίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΤΕ
Για το ίδιο θέμα
Παραπέμπεται για κακούργημα ο Π. Βουρλούμης