Έντυπη Έκδοση

Ευρώ και «μπότες»...

Ακόμη και τα φαντάσματα των δικτατόρων Παπαδόπουλου, Φράνκο και Σαλαζάρ ανέστησαν χθες διαδικτυακές εφημερίδες που εξέφραζαν ανοιχτά φόβους ότι απειλείται πλέον η δημοκρατία σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Το θλιβερό όσο και ανησυχητικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», που συνοδευόταν και από φωτογραφίες των συνταγματαρχών, επικαλείται συνομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με επικεφαλής εργατικών συνδικάτων. Ο Μπαρόζο φέρεται να είπε ότι οι τρεις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κινδυνεύουν να πέσουν θύματα στρατιωτικών πραξικοπημάτων, καθώς οι οικονομίες τους «καταρρέουν»! Το νέο αυτό κρούσμα, που παίζει με στρατιωτικά καπέλα και υπερβαίνει τα εσκαμμένα, έρχεται μία μόνο ημέρα μετά τη νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's, κίνηση που ούτε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ούτε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορούσαν να εξηγήσουν.

Είναι πλέον προφανές ότι ο «πόλεμος» κατά του ευρώ ξεφεύγει από τις καθαρά οικονομικίστικες και κερδοσκοπικές διαστάσεις και περνά σε ακόμη πιο επικίνδυνα λιβάδια: αυτά της πολιτικής σπέκουλας και του εκφοβισμού των μαζών...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια
Για το ίδιο θέμα
«Γυρίζουμε στη δεκαετία του 1930», λέει ο Γ.Γ. των ευρωπαϊκών συνδικάτων