Έντυπη Έκδοση

Βαριές κουβέντες, παλιά ιστορία

Θα μπορούσε να αποτελέσει άλλο ένα επεισόδιο στο πολύχρονο σίριαλ της κόντρας του Θ. Πάγκαλου με το ΚΚΕ, αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έκανε μια άνευ προηγουμένου καταγγελία. Εφτασε στο σημείο να θεωρεί πως «η κυρία Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό». Βαριές κουβέντες. Και δεν είναι οι πρώτες, ούτε μάλλον οι τελευταίες...

Ολο και πιο συχνά ο Θόδωρος Πάγκαλος εξαπολύει μύδρους εναντίον του Περισσού. Ολο και πιο συχνά ο Θόδωρος Πάγκαλος εξαπολύει μύδρους εναντίον του Περισσού. Μόλις τον περασμένο μήνα χρέωσε στους συνδικαλιστές του ΚΚΕ ότι επαγγέλλονται τη βία. Τους είδε, προσέθεσε, στην τηλεόραση να φωνάζουν το σύνθημα «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή».

Πριν απ' τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχε από έναν «καλό» λόγο για όλους. «Ενα δημοκρατικό κόμμα, όπως είμαστε εμείς, ανέχεται την ύπαρξη ενός κόμματος σαν το ΚΚΕ, γιατί έτσι πρέπει να κάνουν οι δημοκράτες, να ανέχονται την ύπαρξη και των εχθρών της δημοκρατίας», έλεγε. Στον ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε «επαρχιώτικες κουτοπονηριές από ντιντήδες των βορείων προαστίων».

Είχαν προηγηθεί οι αιχμές για τα οικονομικά του κόμματος και τη σχέση του με την εταιρεία «Γερμανός». Χαρακτήρισε αναιδή την Αλέκα Παπαρήγα. «Αν αποδειχτεί ότι ποτέ δεν επένδυσε το ΚΚΕ έμμεσα ή άμεσα στον "Γερμανό", τότε θα ζητήσω συγνώμη από το ΚΚΕ και θα φύγω από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυθωρεί και κατισχυμένος». «Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του Γερμανού. Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η εφορία στον Περισσό. Στον Περισσό ξέρετε δεν πάει ποτέ η εφορία, η επαναστατική ασυλία του ΚΚΕ επεκτείνεται και στις εφοριακές σχέσεις και στην υποχρέωση του φόρου» τόνιζε.

Ερωτηθείς προς τι το μένος με το ΚΚΕ, είχε απαντήσει ότι είναι επειδή το κόμμα γυρίζει πίσω στον Στάλιν. «Εχουμε ένα εξωφρενικό κόμμα στην Ελλάδα, που ψηφίζει ακόμη κόσμος. Το πρόγραμμά του είναι να ξαναφτιάξουνε Σοβιετική Ενωση στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι εξωφρενικό; Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί!»

Την ίδια περίοδο είχε δώσει και μια άλλη απάντηση: «Αν ασχολούμαι με το ΚΚΕ, είναι γιατί είμαι βαθύτατα προβληματισμένος επειδή η κοινωνία μας ανέχεται σε τέτοια έκταση ένα τέτοιο φαινόμενο. Είναι δείγμα καθυστέρησης, πνευματικής και πολιτιστικής, το γεγονός ότι ένα μέρος του κόσμου ψηφίζει αυτό το ολοκληρωτικό κόμμα».

Πέρυσι τον Απρίλιο έλεγε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας αριστεράς, με την υποστήριξη των πολιτικών νεολαιών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ (...) Η επικράτηση ομάδων που απαγορεύουν τη διατύπωση αντιθέτων ιδεών είναι φασισμός, είναι κόκκινος φασισμός».

«Αν ήταν το κόμμα της κ. Παπαρήγα στην εξουσία, δεν θα είχα το δικαίωμα να κρίνω ελεύθερα το ιστορικό παρελθόν της χώρας στην οποία ζω (...). Η κυρία Παπαρήγα θα μπορούσε να με απολύσει από τη δουλειά μου, να με βάλει φυλακή, να με βάλει στο ψυχιατρείο και ενδεχομένως να με εκτελέσει» είχε πει στο μνημόσυνο του Γρ.Φαράκου τον Μάρτιο του 2009.

Το ΚΚΕ είναι «τοπικό ιστορικό φαινόμενο, σαν το ούζο και τη φέτα, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη».

Το 2000 είχε χαρακτηρίσει το ΚΚΕ «άχρηστο και επιβλαβές για το πολιτικό σύστημα. Εχει δικαίωμα να υπάρχει, σέβομαι τη γνώμη του, αλλά είναι άχρηστο και επιβλαβές».

Το 1999 είχε παρομοιάσει Ν.Δ. και ΚΚΕ με τους χίπηδες της δεκαετίας του '60, επειδή έδειχναν να αδιαφορούν για την οικονομία. Από τότε έβλεπε συμμαχία των δύο για ανατροπή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Τότε έλεγε πως το ΚΚΕ «ανατρέχει σε ασαφείς και οχλοκρατικές διαδικασίες», τέτοιες που κατέληξαν σε στυγνές δικτατορίες.

Πρέπει να κάνουμε μεγάλη βουτιά στο χρόνο για να ανασύρουμε κάποιες ομιλίες του Θ. Πάγκαλου που δεν στρέφονταν κατά του Περισσού. «Οι αστικοί πολιτικοί σχηματισμοί χρεοκοπούν, ο ένας μετά τον άλλον πέφτουν στην παγίδα της αμερικανικής πολιτικής που στήνει αλληλοδιάδοχες εφεδρικές λύσεις, στηριγμένες στο πνεύμα του αντικομμουνισμού» έλεγε σε ομιλία του το... 1968. Αλλά τότε μιλούσε στη 12η Ολομέλεια του ΚΚΕ και ήταν στέλεχος του κόμματος.

«ΚΥΠατζίδικη νοοτροπία»

«Ο Θ. Πάγκαλος είναι γνωστός προβοκάτορας», δήλωσε πρόσφατα η Αλέκα Παπαρήγα. Αποτελεί τον πλέον προσφιλή χαρακτηρισμό που του αποδίδουν κατά καιρούς από τον Περισσό.

Στις τελευταίες σκληρές επιθέσεις του αντιπροέδρου, το ΚΚΕ μίλησε για γκεμπελισμό και ΚΥΠατζίδικη νοοτροπία. «Επιτίθενται βρόμικα και ύπουλα γιατί επιδιώκουν να υποτάξουν το εργατικό λαϊκό κίνημα...».

Οταν κατά τις τελευταίες εκλογές το ΠΑΣΟΚ ήρθε εκ νέου στην εξουσία η γ.γ. του κόμματος είχε σπεύσει να προειδοποιήσει: «Μην ξεχνάτε ποιος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης».

Δεν μπορεί ο Θ. Πάγκαλος και το ΠΑΣΟΚ να καταφεύγουν σε «βρόμικα και ανέντιμα μέσα για να μπερδέψουν το λαό. Η ανηθικότητα ήρθε σε γάμου κοινωνία με τον παραλογισμό...», είχε πει την ίδια περίοδο η Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στις καταγγελίες του Θ. Πάγκαλου για τα οικονομικά του κόμματος.

«Από τη στιγμή που το ΚΚΕ είναι κόμμα, δεν δεχόμαστε καμιά εφορία» είχε απαντήσει στους υπαινιγμούς του.

«Η λάσπη δεν κολλάει πάνω μας...» είχε δηλώσει σε άλλη στιγμή. «Οι τρόφιμοι της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θορυβημένοι από τη λάσπη των σκανδάλων, τις αποκαλύψεις ότι η Siemens τροφοδοτούσε με χρήματα τα δύο πολιτικά κόμματα, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν ένα μέρος της λάσπης να το πετάξουν στο ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που είναι ασυμβίβαστο με τους επιχειρηματίες, με το κεφάλαιο και την κερδοφορία...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
ΠΑΣΟΚ