Έντυπη Έκδοση

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ!

Φάλτσο στην... πρόταση

Στον Δήμο Αθηναίων ο Διονύσης Τσακνής στηρίζει τον υποψήφιο του ΚΚΕ, Νίκο Σοφιανό, καθώς ο ίδιος δήλωσε χθες στην «Ε» ότι οι πληροφορίες που τον έφεραν υποψήφιο ενός συμμαχικού σχήματος της Αριστεράς «δεν ισχύουν». Με γραπτή δήλωσή του ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής, χωρίς να διαψεύδει δημοσιεύματα που τον έφεραν να συζητεί με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις.

Ο Δ. Τσακνής διέψευσε από χθες, αλλά τα σενάρια επέμεναν Ο Δ. Τσακνής διέψευσε από χθες, αλλά τα σενάρια επέμεναν «Η φερόμενη ως υποψηφιότητά μου στις δημοτικές εκλογές του Δήμου της Αθήνας θα μπορούσε -έστω- να συζητηθεί αν επρόκειτο να συνενώσει τη σύνολη Αριστερά. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αισθανόμουν μεγάλη τιμή, ανεξάρτητα αν αποδεχόμουν ή όχι την πρόταση», ανέφερε μεταξύ άλλων, έχοντας προηγουμένως αναφερθεί στη συμμετοχή του στο Αριστερό Βήμα Διαλόγου, μια κίνηση που δημιουργήθηκε από μέλη κομμάτων και όχι μόνο της Αριστεράς και του ΚΚΕ. «Ανεξάρτητα από τις προσωπικές ιδεολογικές τοποθετήσεις του καθένα από μας, θα επιμένουμε ενωτικά. Δεν είμαστε ούτε άλλο ένα κόμμα της Αριστεράς ούτε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε κάτι τέτοιο θα ακύρωνε και τις προθέσεις και την αξιοπιστία μας», πρόσθεσε ο Διονύσης Τσακνής αναφερόμενος στο Αριστερό Βήμα Διαλόγου. Και στο τέλος έκανε γνωστό ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΚΕ για τον Δήμο Αθηναίων, λέγοντας: «Το ΚΚΕ, στο οποίο και πρόσκειμαι πολιτικά, έχει ήδη επιλέξει τον σύντροφο Νίκο Σοφιανό και έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Δεν μου μένει παρά να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι δεν ψηφίζω στον Δήμο της Αθήνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διονύσης Τσακνής τον Ιούλιο συζητούσε με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, για να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων και ενώ το ΚΚΕ είχε ήδη ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων για τις περιφέρειες.

Την ίδια περίοδο

Η υποψηφιότητα του Νίκου Σοφιανού στον Δήμο Αθηναίων ανακοινώθηκε λίγο πριν από τα μέσα Ιουλίου από το ΚΚΕ, δηλαδή την ίδια περίοδο που γινόταν συζήτηση για την πιθανή υποψηφιότητα του Διονύση Τσακνή.

Για τον λόγο αυτό χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνταν γιατί οι συζητήσεις του γνωστού μουσικοσυνθέτη συνεχίζονταν για μια πιθανή υποψηφιότητά του, αφού δεν υπήρχε πιθανότητα το ΚΚΕ να λάβει μέρος στο ευρύτερο σχήμα όπως προτείνει και η κίνηση Αριστερό Βήμα Διαλόγου.

Από την άλλη, οι πιθανότητες να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Αριστεράς στην Περιφέρεια Αττκής και στον Δήμο Αθηναίων ελαχιστοποιούνται, αφού τα δύο σχήματα έχουν διαφορετική οπτική για τον στόχο των εκλογικών αναμετρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας χθες στο «Κανάλι-1» δήλωσε πως «η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για την καταγραφή κομματικών δυνάμεων και κομματικών συσχετισμών». Και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να κυριαρχεί μια συσπείρωση η οποία έχει ονομαστεί συσπείρωση εναντίον του Μνημονίου», σε αντίθεση με όσα έχουν πει πολλές φορές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την ευκαιρία έκφρασης λαϊκής οργής στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο Φώτης Κουβέλης σ' ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων δεν αποκλείει ευρύτερες συμμαχίες, ακόμη και με τη συμμετοχή των Οικολόγων, ακόμη και του ΠΑΣΟΚ, για να στηρίξουν όλοι έναν υποψήφιο χωρίς κομματικοπολιτικούς προσδιορισμούς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΚΕ