Έντυπη Έκδοση

ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΧΘΕΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ

Ν.Δ. ευλογεί δήμαρχο Μπακογιάννη

Με την «ανεξάρτητη και υπερκομματική συμμαχία πολιτών» ο Κώστας Μπακογιάννης απευθύνθηκε στους Ευρυτάνες για να διεκδικήσει τον Δήμο Καρπενησίου. Δεν ζήτησε δημοσίως τη στήριξη κανενός κόμματος, αλλά ήρθε σε επαφή με τα τοπικά στελέχη τόσο της Ν.Δ. όσο και ευρύτερα αριστερών δυνάμεων ζητώντας τη στήριξή τους.

Από τη Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καρπενησίου ο Κώστας Μπακογιάννης Από τη Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καρπενησίου ο Κώστας Μπακογιάννης Η Ρηγίλλης, στη μνήμη και του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη, προσανατολίζεται στη στήριξή του. Ο αρμόδιος τομεάρχης Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στο πρόσωπό του. «Είναι μέλος της φιλελεύθερης παράταξης και γιος τού αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη», είπαν. «Η Ν.Δ. δεν κάνει αποκλεισμούς». Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Αντώνης Σαμαράς.

Οσο για την Ντόρα Μπακογιάννη, μαθαίνουμε ότι σαφώς και στηρίζει τον γιο της, αλλά θα προσπαθήσει να κρατήσει αποστάσεις, ώστε η υποψηφιότητά του να μην εξελιχθεί σε μια οικογενειακή υπόθεση, αλλά να έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει να της προσδώσει ο ίδιος, να κινηθεί πέρα από κομματικές ταμπέλες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη άφησε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. «Αν και είμαστε κατά της οικογενειοκρατίας ο Κώστας Μπακογιάννης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση», έλεγε χθες σε συνομιλητές του. «Είναι ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη, που έδωσε το αίμα του για την παράταξη».

Η Προυσιώτισσα

«Αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα βρίσκομαι και εγώ εδώ στον Προυσό, μερικά χιλιόμετρα από τη γενέτειρα του πατέρα μου, τον τόπο όπου έζησε και λειτούργησε ο παππούς μου, για να προσκυνήσω την Παναγιά την Προυσιώτισσα, που σήμερα γιορτάζει, και μαζί της σύσσωμη η Ευρυτανία και όλη η Ελλάδα».

Δήλωσε ότι η υποψηφιότητά του κινείται «πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες» και την επομένη των εκλογών θα αναγνωρίσει «μόνο ένα κόμμα - το κόμμα των Ευρυτάνων».

Υποσχέθηκε την ελπίδα δίνοντας κι ένα διλημματικό χαρακτήρα στον προεκλογικό του αγώνα. «Σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία για το νέο Δήμο Καρπενησίου, την Ευρυτανία και την Ελλάδα η επιλογή είναι ξεκάθαρη», τόνισε. «Ανάμεσα σ' εκείνους που επενδύουν στον λαϊκισμό και στον φόβο και σ' εκείνους που προτάσσουν τον ορθολογισμό και την ελπίδα».

Για τον «Καλλικράτη» είπε ότι «προσφέρει ένα παράθυρο ευκαιρίας», παίρνοντας μια διαφοροποιημένη θέση από τον Α. Σαμαρά, που τον έχει απαξιώσει.

«Παρουσιάζομαι μπροστά στους συμπατριώτες μου ελεύθερος», είπε. «Δεν ζητάω μόνο τη στήριξη, αλλά πρωτίστως την εμπιστοσύνη τους. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση και στην υπηρεσία των Ευρυτάνων και είμαι έτοιμος να κριθώ αυστηρά από τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και το έργο που θα έχουμε επιτελέσει. Ζητώ απ' όλους του συμπατριώτες μου να με στηρίξουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Στις επόμενες εβδομάδες σκοπεύω να πάω χωριό χωριό, σπίτι σπίτι και πόρτα πόρτα».

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι 32 χρόνων. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μπράουν κι έχει κάνει μεταπτυχιακά (Δημ. Διοίκηση) στο Χάρβαρντ. Διετέλεσε σύμβουλος της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών. Παραιτήθηκε για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένος με την Κάλια Καμπουρίδου και έχουν δύο παιδιά. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Δεν κατεβάζει υποψήφιο στο Καρπενήσι η Ν.Δ.