Ηλεκτρονική Έκδοση

Παραιτήθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη Γ. Καμίνης

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης. Όπως τόνισε, θεωρεί ότι έχει συμπληρώσει το έργο του ενώ υπογράμμισε ότι συζητά την πρόταση που του έγινε από τον Φώτη Κουβέλη να κατέβει ως υπερκομματικός υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση παραίτησης του Γ. Καμίνη:

"Τον προσεχή Μάρτιο συμπληρώνω οκτώ χρόνια, δηλαδή δύο πλήρεις θητείες στο αξίωμα του Συνήγορου του Πολίτη, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει στην ίδια αρχή από τη θέση του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη. Βασική μέριμνά μου από την πρώτη στιγμή ήταν η προάσπιση του κύρους και της ανεξαρτησίας της αρχής. Όλα αυτά τα χρόνια, από κοινού με τους άμεσους συνεργάτες μου και το προσωπικό, προσπαθήσαμε συστηματικά να εμφυσήσουμε στη δημόσια διοίκηση δύο αρχές θεμελιώδεις για ένα σύγχρονο κράτους δικαίου: τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη.

Στις αρχές του μήνα ο κύριος Φώτης Κουβέλης μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να με προτείνει ως υπερκομματικό υποψήφιο στις επικείμενες εκλογές για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας. Δέχτηκα να συζητήσω την τιμητική αυτή πρόταση, καθώς θεωρώ ότι έχω ουσιαστικά ολοκληρώσει το έργο μου στον Συνήγορο του Πολίτη. Επιπλέον, εκτιμώντας ότι ο Δήμος της Αθήνας διέρχεται μια οξύτατη κρίση, θεωρώ αναγκαία μια εναλλακτική πρόταση που θα υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις.   

Ανεξάρτητα, πάντως, από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα, αποφάσισα να παραιτηθώ, προκειμένου να μην βαρύνει καμία απολύτως σκιά την ανεξάρτητη αρχή στην οποία υπηρετώ. Την παραίτησή μου θα υποβάλω εντός του Σεπτεμβρίου, περιοριζόμενος έως τότε στη διεκπεραίωση διοικητικών εκκρεμοτήτων, για τις οποίες δεν είναι νομικά δυνατή η αναπλήρωσή μου. Κατά τα λοιπά και έως την εκλογή νέου Συνήγορου του Πολίτη, θα εφαρμοστεί ο θεσμός της αναπλήρωσης από Βοηθό Συνήγορο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, το προσωπικό του Συνήγορου του Πολίτη και τους χιλιάδες πολίτες που έχουν κατά καιρούς προσφύγει στην ανεξάρτητη αρχή τιμώντας την με την εμπιστοσύνη τους.".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

4 σχόλια

1 Ο/Η ΚΜ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ο κ. Καμίνης είναι ένας εξαιρετικός νομικός και ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος.

Τι θέλει να πάει να μπλέξει με τους Τροϊκανούς και τον Κουβέλη που η μόνη έγνοια του είναι πώς θα διασωθεί το σάπιο πολιτικό σύστημα βάζοντας πλάτες στο ΠΑΣΟΚ;
2 Ο/Η Friendly Athens έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ο Καμίνης, παρότι συζητά ακόμα ως ενδεχόμενο μια υπερκομματική υποψηφιότητα, παραιτείται από Συνήγορος του Πολίτη για να μην βαρύνει καμμία σκια την ανεξάρτητη αρχή που υπηρέτησε 12 χρόνια, τα οχτώ από αυτά ως επικεφαλής. Ευαισθησία και ήθος στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Θέλουμε τον Γιώργο Καμίνη δήμαρχο Αθηναίων.
3 Ο/Η θεοφιλος θερμη έγραψε: (πριν 9 έτη)
Με δεδομενη μονο την υποστηριξη του κ Κουβελη, που πατε κ Καμινη ξυπολυτος στα αγκαθια, Πασοκ -εκτος αν κανω λαθος-ανθρωπος;
Αν δεν σας στηριξει και το Πασοκ, τι χαμπαρια μαστορα;
Εκτος παλι, αν τα μιλησατε και τα συμφωνησατε oπως ψιλιαζωμαστε.
Οποτε, δεν μας πεφτει λογος.
4 Ο/Η nalbantis έγραψε: (πριν 9 έτη)
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ- ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ;


Κωνσταντίνος Ν.

Αγαπητοί Συνέλληνες !


Στην προκειμένη περίπτωση δεν αφορά η προσωπική μου επέμβαση για τον αξιότιμο κύριο υποψήφιο κ. Καμίνη, αλλά προσωπικά έχω πολλά ερωτήματα. Διαβάζω συνεχώς σε όλη την Ελλάδα, ότι μακροχρόνιοι κομματάρχες και άρχοντες των τοπικών κοινωνιών και Νομαρχιών κατεβάινουν τώρα ως ανεξάρτητοι με μια ομάδα υποψηφίων συμβούλων. και επιτρέψτε μου να συμπληρώσω, ότι χρόνια τώρα μια μειονότητα τοu 1%-2% των κομματικά οργανωμένων και επίσης στις Τ.Α. αποφασίζουν για τις τύχες μας και μόνο 1%-2% από τους πολίτες μπορούν καθ΄ οδόν της εσωκομματικής δημοκρατίας να πάρουν σχετική επιρροή και ο λαός, και των τοπικών μας κοινωνιών ως τις επόμενες εκλογές είναι ολότελα νεκρός και δεν μπορεί να αποφασίζει για τίποτε. Η άρνηση της αναγκαίας μεταρρύθμισης είναι επιβλαβής για τις Τ.Α.

Η ολότελα εκτεταμένη πολιτική βαρυθυμία και οι μονοπωλιακές αποφάσεις, χωρίς μεταρρυθμίσεις και με δημοψηφίσματα, λαϊκή ετυμηγορία, λαϊκό αίτημα του πληθυσμού, έκφραση της λαϊκής θέλησης, χωρίς κανένα μοντέλο συμμετοχής και συν-απόφασης θα πολλαπλασιάσουν την κομματική και πολιτική δυσθυμία-απογοήτευση.

Και αντί οι υποφήφιοι Δήμαρχοι και περιφερειάρχες και οι βραδυφλεγείς "ελαττωματικοί" κομματάρχες, με μια αναγκαία μεταρρύθμιση ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, συνεχίζουν με τον όρο ανεξάρτητοι, να μπλοκάρουν με τη διαιώνιση της διαμονής τους στις διάφορες εξουσίες, να ληθαργούν δραστήριες, υγιείς, μορφωμένες προσωπικότητες, τους αφήνουμε να μεταναστεύσουν, ή να τεθούν στο αντιπαραγωγικό δημόσιο, αντί να δράσουν και να οραματισθούν για τις τοπικές μας κοινωνίες, περαιτέρω αφήνονται στην απραξία και ληθαργικότητα.

Τότε μόνο οι υποψήφιοι είναι ανεξάρτητοι, όταν κατεβαίνουν μεμονωμένοι, χωρίς ομάδα συμβούλων.
Μια νέα μεταρρύθμιση θα ήτανε αναγκαία, όταν οι 2,3,4 υποψήφιοι Δήμαρχοι εκλεγότανε χωριστά, δηλαδή μεμονωμένα, χωρίς λίστα συμβούλων, χωρίς κομματικούς υποψήφιους συμβούλους, όπως είναι σε άλλες χώρες των ευρωπαίων εταίρων μας.

Κάθε πολίτης θα είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει έναν, και τον πιο ικανό από τους 2,3,4 υποψηφίους Δημάρχους, και τους κατάλληλους δραστήριους, πολιτικοποιημένους υποψήφιους πολίτες συμβούλους από τις επιμέρους λίστες, που οι λίστες των υποψηφίων μπορούσαν να είναι και κομματικές ή πολιτικοποιημένες ή και ανεξάρτητες ή και ένας συνδυασμός των τριώ ομάδων και των ικανότερων. Πάντα ο Δήμαρχος έχει τις κατευθυντήριες γραμμές, αλλά αποφασίζει η πλειοψηφία των ικανών συμβούλων. Και ενώ τώρα οι υποψήφιοι άρχοντες δεν παραιτούνται ως το βαθύ γήρας και λόγω ελλιπής δημοκρατικής και κοινωνικής διαπαιδαγώγησης και ευασθησίας και για την παράδοση των ινίων σε νέους οραματιστές, αλλά και ούτε επιθυμούν να δράσουν ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και πρότυπα νεωτεριστικών ιδεών για τον λαό, αλλά δυστυχώς και οι λίγοι νέοι οραματιστές διάκεινται από δυσθυμία ή και λόγω του συστήματος αναζητούν και ακολουθούν τον αρχηγό, ή έναν αρχηγό, ο οποίος στηρίζεται στο σύστημα διαίρει και βασίλευε με τις προσφερόμενες θέσεις, όπως στην εποχή της βασιλείας. Ένα τέτοιο απαρχαιομένο σύστημα βλάπτει τις κοινωνίες μας.

Με τον προτεινόμενο όμως τρόπο της ανεξάρτητης υποψηφιότητας, χωρίς δική του λίστα υποψηφίων, καταπολεμούμε τη διαφορά, την οικογενειοκρατία, τον νεποτισμό τις εξαρτήσεις, και τις αλληλο-εξυπηρετήσεις και τα τόσα αρνητικά, που μας παρουσιάζουν καθημερινά τα ΜΜΕ.

Ευπρόσδεκτος για κάθε Αντίλογο και Αντιπαράθεση Κωνσταντίνος Ν. k-nalbantis@hotmail.de

όρα και άρθρο: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΥΣΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ- www.godrama.gr , καταχώρηση 9.Αυγ. 2010, Κ.Ν.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 4

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνήγορος του Πολίτη
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Για το ίδιο θέμα
Γ. Καμίνης: «Ενδιαφέρομαι μόνο για υπερκομματική υποψηφιότητα»