Έντυπη Έκδοση

ΕΝΩ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Αλλαγή ατζέντας επιδιώκει το Μαξίμου

Πυκνώνουν οι «γαλάζιες» φωνές που θέτουν θέμα πολιτικών ευθυνών για την απόδραση - καρμπόν των Παλαιοκώστα και Ριτζάι. Το Μαξίμου επιχειρεί να μεταθέσει την πολιτική ατζέντα για να περιορίσει το πολιτικό κόστος που φοβούνται ότι θα καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις του επόμενου Σαββατοκύριακου, ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη της εσωκομματικής δυσαρέσκειας.

Εκτακτο υπουργικό

Ο Κ. Καραμανλής συγκαλεί εκτάκτως σήμερα στις 12 το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή και των υφυπουργών, με αντικείμενο την οικονομική κρίση, επιχειρώντας να παίξει το προσωπικό του επικοινωνιακό χαρτί.

Αρμόδιες πηγές υποστήριζαν ότι θα στείλει ακόμη ένα μήνυμα αυστηρότητας στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καλώντας τους υπουργούς, ο καθένας στον τομέα του, να μειώσουν δραστικά τις δαπάνες και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις. Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες θα επαναλάβει ότι με την εκλογολογία ασχολείται το ΠΑΣΟΚ.

Υπουργικό με θέμα την οικονομία συγκαλεί ο Κ. Καραμανλής Υπουργικό με θέμα την οικονομία συγκαλεί ο Κ. Καραμανλής Στα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση απαντά με την τακτική του στρουθοκαμηλισμού. Επιμένει στη γραμμή ότι για όλα φταίει το «διαβρωμένο σύστημα» των φυλακών, αποφεύγοντας να αναγνωρίσει τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες της στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα στις δύο αποδράσεις. «Στην προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση, εξαγγέλθηκαν μέτρα, τα οποία και εφαρμόστηκαν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος χθες. «Απλώς, η επιτυχία, η έκβαση του εγχειρήματος, η οποία έγινε δυνατή λόγω του ότι είναι διαβρωμένα μεγάλα τμήματα του συστήματος, απέδειξε στην πράξη ότι πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα. Και αυτό κάνουμε».

Τι λένε βουλευτές

Αυτή η επικοινωνιακή τακτική όμως δεν πείθει ούτε τους «γαλάζιους».

«Φυσικά εκεί υπάρχουν ευθύνες οπωσδήποτε στο παρελθόν», δήλωσε (στον 9,84) ο πρώην υφυπουργός Γ. Σαλαγκούδης. «Γιατί παρά το ότι εξαγγέλθηκαν αντίστοιχα μέτρα από την προηγούμενη απόδραση, δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της λήψης αυτών των μέτρων. Και φυσικά εκεί υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».

«Πιστεύετε πραγματικά ότι ευθύνεται ο Δένδιας;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Στ. Νικηφοράκης (στον Φλας). «Χωρίς να μιλώ για τη Ν.Δ. -μιλώ συνολικά- έχουμε διαιώνιση παλαιών και φθαρμένων υλικών στη διακυβέρνηση και διαιώνιση της παθογένειας στο δημόσιο τομέα», είπε.

«Χρεώνεται, αναμφίβολα, αντικειμενικά στην κυβέρνηση και χαλάει την εικόνα της», δήλωσε η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα (στη ΝΕΤ 105,8). «Αυτό δεν είναι διαπίστωση, είναι ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Οταν συμβαίνει κάτι για δεύτερη φορά, με τον ίδιο τρόπο, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί που συμβαίνει».

«Ανακοινώθηκαν πριν από 3 χρόνια κάποια μέτρα συγκεκριμένα, τα οποία απ' ό,τι φαίνεται δεν υλοποιήθηκαν ποτέ», άφησε αιχμές και ο βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη βλέπει η αντιπολίτευση
Αυτόφωρα τηλεδικεία
Διώξτε το ελικόπτερο...
Δασάρχης με καταθέσεις 1,7 εκ. ευρώ!
Διερευνώνται 100.000 «σκοτεινά» ευρώ
Μαξίμου δείχνει και άλλος «γαλάζιος» επιχειρηματίας