Έντυπη Έκδοση

ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ 450.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ «ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ»

Μαξίμου δείχνει και άλλος «γαλάζιος» επιχειρηματίας

Σε ακόμη μία υπόθεση απόπειρας εκβίασης, που φέρεται να έλαβε χώρα το 2005 και είναι σχετική με την εταιρεία «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.», γίνεται από εμπλεκόμενο αναφορά στον Γ. Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού.

«Ηταν γνώστης» κατά τον Εμφιετζόγλου ο Γ. Αγγέλου (φωτογραφία) «Ηταν γνώστης» κατά τον Εμφιετζόγλου ο Γ. Αγγέλου (φωτογραφία) Μετά τον Γ. Ανδριανό στην «υπόθεση Ζαχόπουλου» και τον εφοπλιστή Φ. Μανούση για την υπόθεση εκβιασμού του, σειρά έχει ο «γαλάζιος» επιχειρηματίας Προδρ. Εμφιετζόγλου, ο οποίος επίσης έκανε χθες, και μάλιστα επ' ακροατηρίω, επίκληση στο όνομα του κ. Αγγέλου, εμφανίζοντάς τον γνώστη, για άλλη μια φορά, ζοφερού παρασκηνίου.

Σε υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας και αφορά καταγγελίες του ιδίου του κ. Εμφιετζόγλου, για «εκβιαστικές συμπεριφορές», ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ενημέρωσε τον κ. Αγγέλου ότι εκβιάζεται, μόνο για να λάβει την απάντηση: «Γνωρίζω το θέμα, όμως εσύ άργησες να μας ενημερώσεις».

Κατηγορούμενοι για «απόπειρα εκβιασμού από κοινού, κατ' εξακολούθηση με απειλή βλάβης επιχείρησης», είναι ο Αγγ. Οικονομόπουλος, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.» και προσωπική επιλογή του τότε υπουργού Απασχόλησης, ο εμφανιζόμενος ως σύμβουλός του, Ιωάν. Μανωλάς και ο Π. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής συντάξεως νέων τιμών μονάδων εργασιών της εταιρείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα τέλη Αυγούστου του 2005 τα τρία μέλη της εταιρείας «επιχείρησαν να εξαναγκάσουν τους Πρ. Εμφιετζόγλου, Νικ. Οικονόμου και Ανδρ. Στέγκο, εκπροσώπους των "Μηχανική Α.Ε.", "Μοχλός Α.Ε." και "Θεμελειοδομή Α.Ε.", εταιρείες που αποτελούσαν κοινοπραξία ανάδοχη του έργου "Κατασκευή Ολυμπιακού Χωριού και Μεταολυμπιακή Προσαρμογή του -Τμήμα Β-600 κατοικίες", να τους καταβάλουν το χρηματικό ποσό άνω των 450.000 ευρώ, εξαγγέλλοντας απειλές για την επέλευση κακού σε βάρος της περιουσίας της κοινοπραξίας».

Χωρίς παράσταση πολιτικής αγωγής, η δίκη ξεκίνησε με πρώτο μάρτυρα τον επιχειρηματία Πρ. Εμφιετζόγλου.

«Τον Αύγουστο του 2005, ο διευθυντής της κοινοπραξίας και μηχανικός Θ. Ζιώγας με ενημέρωσε ότι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν θα ενέκριναν τον Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ), ο οποίος συντάσσεται για να καλυφθούν πρόσθετες εργασίες και νέες τιμές συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Επίσης, μου είπε ότι ο Π. Παναγιωτόπουλος, τότε υπεύθυνος για τον ΑΠΕ, ζήτησε 450.000 ευρώ "μαύρα" για την έγκριση και όταν ο κ. Ζιώγας τον ρώτησε γιατί, απάντησε "είναι άνωθεν εντολή". Αρχές Σεπτεμβρίου, έταιρος μηχανικός επισκέφθηκε τον τότε πρόεδρο του Δ.Σ., Αγγ. Οικονομόπουλο, που ζήτησε το ίδιο ποσό. Δήλωσα ότι δεν θα πληρώσω τίποτα», υποστήριξε.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στις 30/9/2005 πραγματοποιήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, στον οποίο εγκρίθηκαν οι ΑΠΕ των υπολοίπων κοινοπραξιών, αλλά όχι ο δικός του. Η νέα ενημέρωση του κ. Ζιώγα, ότι «περιμένουν χειρονομία σου» και ότι «ο κ. Μανωλάς είπε ότι θα βρούμε και κάνα μπελά αν δεν τακτοποιήσουμε την καταβολή», ο Πρ. Εμφιετζόγλου «αγανάκτησε» και προχώρησε στην ενημέρωση του Γ. Αγγέλου, μόνο για να ακούσει ότι... είναι γνώστης του θέματος.

Πάντως, στην ερώτηση της προέδρου τι εννοούσε ο κ. Αγγέλου, ο μάρτυρας απάντησε: «Ετσι μου είπε, έτσι σας λέω», με αποτέλεσμα οι συνήγοροι υπεράσπισης να ζητήσουν την κλήση του Γ. Αγγέλου, αίτημα για το οποίο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Αλλαγή ατζέντας επιδιώκει το Μαξίμου