Έντυπη Έκδοση

Συμμαχία για την επιστροφή των Μαρμάρων

Η Κίνα θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο φυσικό τους χώρο.

Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κίνας στον Ιερό Βράχο Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κίνας στον Ιερό Βράχο Ο Κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο έκανε τη δήλωση αυτή, κατά την επίσκεψή του χθες το πρωί στην Ακρόπολη.

Στη Βουλή, λίγο αργότερα, εμφανίστηκε συγκινημένος όχι μόνο για την επίσκεψη στον Ιερό Βράχο, αλλά και γιατί βλέποντας την Αθήνα από ψηλά διείδε στην ελληνική πρωτεύουσα μία «αρμονία».

Εξομολογήθηκε μάλιστα στους Ελληνες βουλευτές, επ' αφορμή της υπογραφείσας συμφωνίας για την εξαγωγή 290 τόνων ελληνικού ελαιολάδου στην Κίνα, ότι προχθές το βράδυ το δοκίμασε για πρώτη φορά και το βρήκε πολύ γευστικό.

Κατεβαίνοντας από το βήμα δεν πρόσεξε το σκαλοπάτι και παραλίγο να πέσει, αλλά τον συγκράτησε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Διότι μπορεί τα μέτρα ασφαλείας, όπου κι αν πήγε, να ήταν δρακόντεια, αλλά όπως λέει ο λαός «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, τα συνεργεία των ξένων πρακτορείων αποκλείστηκαν από τις διαπιστεύσεις για την επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας και του Ελληνα πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της Cosco, στον Πειραιά. Το κατήγγειλε στην «Ε» συνάδελφος από το Α.Ρ.

Με βάση τις δικές του πληροφορίες, ο αποκλεισμός διαβιβάστηκε στην ελληνική πλευρά μέσω της κινεζικής πρεσβείας, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η Cosco που τον υπέβαλε.

Το υπουργείο Τύπου έχει απάντηση επί του θέματος;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Μάρμαρα του Παρθενώνα
Κίνα
Για το ίδιο θέμα
Σινική ψήφος εμπιστοσύνης