Έντυπη Έκδοση

Θετική η Ν.Δ., γενική αποδοκιμασία ΚΚΕ, ριζική αντίθεση ΣΥΡΙΖΑ

ΗΝ.Δ. αντιμετώπισε θετικά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας και τις οικονομικές συμφωνίες με την Ελλάδα.

Αντίθετα, αρνητική είναι η στάση των κομμάτων της Αριστεράς. Γενικόλογα αρνητικό το ΚΚΕ και σφόδρα αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει «αποικιοκρατικές συμφωνίες» σε βάρος της χώρας μας.

Μετά τη συνάντησή του με τον ξένο επίσημο, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι τον ευχαρίστησε «για το γεγονός ότι η χώρα του σήμερα, την ώρα που η δική μας χώρα περνά δύσκολες στιγμές στην οικονομία, έρχεται αρωγός και με τις επενδύσεις και με την αγορά ομολόγων». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κίνα.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κρίνει αρνητικά γενικώς τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά αποφεύγει να αναφερθεί μόνο στις κινεζικές. Αναφέρει και της Ε.Ε., των ΗΠΑ και του Ισραήλ. «Θα συνεχιστεί η θυσία των εργατικών δικαιωμάτων, των μισθών, της προστασίας του περιβάλλοντος, το ξεπούλημα της δημόσιας γης και περιουσίας».

Η κοινοβουλευτικη Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπενθυμίζει ότι είχε αντιταχθεί στην «αποικιοκρατική συμφωνία παράδοσης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco», εκφράζει και τώρα «τη ριζική αντίθεσή» της στην επέκτασή της στο ίδιο, όπως και σε άλλα λιμάνια. Πιο οξύς ο βουλευτής Π. Λαφαζάνης, κάνει λόγο για «επίσκεψη στον τόπο του εγκλήματος» (σ.σ. στις εγκαταστάσεις της Cosco») των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Σε δήλωσή του χαρακτηρίζει το χώρο «εργασιακό κάτεργο, στο οποίο δεν ισχύει καμιά εργασιακή, ασφαλιστική, μισθολογική και συνδικαλιστική νομιμότητα».

ΣΕΒ: Ευκαιρίες

«Το διαφαινόμενο γεωοικονομικό άνοιγμα της Κίνας στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι ο τόπος μας διατηρεί και στο νέο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον ορισμένα στρατηγικά πλεονεκτήματα, ορισμένες στρατηγικές ευκαιρίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ. Τονίζει δε ότι «μόνο μια επιχειρηματική Ελλάδα, εξωστρεφής και ανταγωνιστική, μπορεί να αναβαθμίσει τη θέση μας στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κίνα
Νέα Δημοκρατία
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Σινική ψήφος εμπιστοσύνης