Έντυπη Έκδοση

* ΠΤΗΣΕΙΣ

Ζιγκ ζαγκ ή απευθείας;

Ζιγκ ζαγκ στην Ευρώπη ή μια στάση κάπου στον Αραβικό Κόλπο υποχρεώνονται να κάνουν σήμερα όσοι θέλουν να ξεκινήσουν από την Αθήνα για να φτάσουν κάποια στιγμή στο Πεκίνο.

Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων συμπεριλήφθηκε στις συζητήσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας, αλλά η προϊστορία δεν εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος.

Το καλοκαίρι του 2007 η Air China πειραματίστηκε με τακτικά δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα-Πεκίνο, αλλά υποχρεώθηκε να τα διακόψει εξαιτίας της χαμηλής επιβατικής κίνησης. Επειτα από μια τριετία απραξίας ίσως κάτι να αλλάξει με τη δραστηριοποίηση της Aegean. Η εταιρεία δεν πρόκειται να εκτελέσει απευθείας πτήση, δεδομένου πως δεν έχει και τα κατάλληλα αεροπλάνα γι' αυτό το σκοπό. Ως μέλος όμως της αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance η εταιρεία συνεργάζεται με την Air China ή και τη Lufthansa, ώστε από φέτος να εκδίδει εισιτήρια για το Πεκίνο ή τις άλλες κινεζικές μητροπόλεις, με τους επιβάτες να αλλάζουν αεροπλάνο στη Φρανκφούρτη ή το Μόναχο. Στη Star Alliance συμμετέχει και η Turkish Airlines, που έχει τακτικές πτήσεις στη γραμμή Κωνσταντινούπολη-Πεκίνο.

Οσον αφορά τις απευθείας πτήσεις, πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον από την κινεζική Hainan Airlines, που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε να ξεκινήσει πτήσεις από το καλοκαίρι του 2011.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κίνα
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Για το ίδιο θέμα
Σινική ψήφος εμπιστοσύνης