Ηλεκτρονική Έκδοση

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η Διάσκεψη για την «Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο»

Επί τάπητος τα ελληνοτουρκικά στον Αστέρα

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη με θέμα την «Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο». Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό γίνεται στη σκιά των αποκαλύψεων ότι υπήρχαν παράλληλες μυστικές επαφές με την τουρκική πλευρά για τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Στην κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία θα γίνει στο περιθώριο της Διάσκεψης, θα συζητηθεί όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

"Η Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο", που ανήκει στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου πραγματοποιείται στη Βουλιαγμένη, με τη συμμετοχή αρχηγών κυβερνήσεων, υπουργών και επικεφαλής οργανισμών, καταδεικνύοντας την έμπρακτη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που προκύπτουν απ' αυτό, ως απάντηση στις κλιματικές, οικονομικές και ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου.

Εκτός από τον Τ. Ερντογάν στη Διάσκεψη συμμετέχουν σε υπουργικό επίπεδο χώρες όπως η Κύπρος, η Ιταλία, η Σερβία, η ΠΓΔΜ, η Σλοβενία, η Αλβανία, η Συρία, η Τυνησία και η Ισπανία.

Το κείμενο που θα υπογραφεί θα αποτυπώνει τις θέσεις ενόψει της Συνόδου για το κλίμα στο Κανκούν και θα καθιερώνει μια διαδικασία για το συντονισμό των χωρών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Περιβάλλον & οικολογία
Για το ίδιο θέμα
Γ. Παπανδρέου: «Να εξανθρωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση»
Έμμεση επιβεβαίωση από τον Δ. Δρούτσα των μυστικών επαφών με την Άγκυρα
Στην Αθήνα ο Ερντογάν