Έντυπη Έκδοση

Η έκπληξη Αμυρά

«Οποιος κάτοικος υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο της πόλης, να απαλλάσσεται πλήρως από δημοτικά τέλη». Εκτός από τα φιλοζωικά, άξονας της πολιτικής του είναι τα πέντε «Π» -πράσινο, ποδήλατα, πεζοδρόμια, πάρκινγκ και πολιτισμός- συνυφασμένος με την καθαριότητα της πόλης.

Αδέσποτος από κόμματα, προστάτης των αδέσποτων Αδέσποτος από κόμματα, προστάτης των αδέσποτων Ηταν κάποιες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Γιώργου Αμυρά, του μίστερ «Μένουμε Ελλάδα», που ηγήθηκε του κόμματος «Επιμένουμε Αθήνα» και ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων χθες τα πήγε υπέροχα. Ως ποδηλάτης και οικολόγος, η σημαία του ήταν προτάσεις για τις ελλείψεις της πρωτεύουσας. Στο κόμμα του συμμετέχουν ποδηλάτες, νεαροί τεχνίτες του σκέιτμπορντ και του ρόλερ, μητέρες, άτομα με κινητικά προβλήματα.

«Η καμπάνια μας» είχε δηλώσει ο δημοσιογράφος, «βασίζεται και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους εθελοντές. Θα διαφημίσω το κίνημά μας μέσω του Διαδικτύου, χωρίς να χαλάσουμε ούτε ένα χαρτί που θα βρωμίσει τους δρόμους. Μέσω Facebook και Twitter και από στόμα σε στόμα θα ακουστούν τα πιστεύω μας». «Δεν νιώθω ότι κατεβαίνω στην πολιτική. Προσπαθώ να ταρακουνήσω και να αλλάξω την πόλη μου».

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Νομικά, γράφει θεατρικά έργα και λατρεύει τη Φολέγανδρο. Εκτός από την ποδηλασία, η αγαπημένη του ασχολία είναι η φροντίδα του Φώτη, ενός άγριου γερακιού του είδους Falco tinnunculus (βραχοκιρκίνεζο) που γεννήθηκε στο φωταγωγό της πολυκατοικίας στη Μιχαλακοπούλου και συχνάζει στην ταράτσα του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές