Ηλεκτρονική Έκδοση

Ξεκίνησε στο ΣτΕ η «μάχη» για το Μνημόνιο

Τελευταία ενημέρωση:

Ξεκίνησε σήμερα η νομική μάχη κατά του Μνημονίου,με τη συζήτηση στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές που κατέθεσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, το ΤΕΕ και άλλοι κοινωνικοί φορείς. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, άλλοι περιφερειακοί Δικηγορικοί Σύλλογοι, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, σωματεία συνταξιούχων και άλλων φορέων, ζητώντας την ακύρωση του Μνημονίου ως αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα η σύμβουλος Επικρατείας Μαίρη Σαρπ, σε πρότασή της τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του Μνημονίου, κρίνοντάς το συνταγματικό.

Στο ίδιο κλίμα ήταν η εισήγηση της δεύτερης συμβούλου Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου, η οποία πρότεινε την απόρριψη των προσφυγών.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Παξινός, χαρακτήρισε πολιτικό κείμενο την εισήγηση της Σαρπ και ζήτησε παρόμοιες εισηγήσεις να απορρίπτονται.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Διαβάστε επίσης:

Την Τρίτη στο ΣτΕ η τελική νομική μάχη για το μνημόνιο

Ολα καλά με το Μνημόνιο, λέει η εισηγήτρια του ΣτΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
Για το ίδιο θέμα
Αποκαλύπτονται τα «κρυφά» μέτρα του μνημονίου