Έντυπη Έκδοση

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΣΕΕ - ΣΕΒ - ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ...

Κουρεύουν 12% τους μισθούς

Σε κατ' αρχήν συμφωνία για την υποχώρηση των μισθών μιας επιχείρησης έως και 12% κάτω των κλαδικών σε συνδυασμό με «πάγωμα» των απολύσεων και επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και στα μη μέλη κατέληξαν αργά χθες βράδυ οι κοινωνικοί εταίροι.

Παρά την κατάληψη, το ΠΑΜΕ δεν κατάφερε να σταματήσει τη συμφωνία. Σε πηγαδάκι πάντως τα είπε με την Κατσέλη Παρά την κατάληψη, το ΠΑΜΕ δεν κατάφερε να σταματήσει τη συμφωνία. Σε πηγαδάκι πάντως τα είπε με την Κατσέλη Μετά την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και των εμπόρων υπό την προεδρία της κ. Λούκας Κατσέλη -λόγω κατάληψης των γραφείων από το ΠΑΜΕ- οι κοινωνικοί εταίροι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και τελικά επικύρωσαν την κάτωθι συμφωνία-πρόταση προς την κυβέρνηση εν όψει της νομοθετικής παρέμβασης σε εφαρμογή του Μνημονίου και για την έγκριση της τέταρτης δόσης του δανείου τον προσεχή Μάρτιο:

* Οι επιχειρησιακές συμβάσεις που θα προβλέπουν υποδεέστερες, των κλαδικών, αμοιβές θα ονομάζονται «ειδικές» και θα επιτρέπεται να αποκλίνουν έως και 12% των κλαδικών.

* Η διάρκεια της «ειδικής» σύμβασης θα είναι 1 συν 1 έτος και με στόχο την προστασία της απασχόλησης. Ετσι, στο χρονικό αυτό διάστημα θα απαγορεύονται οι απολύσεις. Αμέσως μετά οι μισθοί θα επανέρχονται στο ύψος των κλαδικών.

* Στις επιχειρήσεις κάτω των 50 ατόμων, που μέχρι σήμερα δεν συνάπτονται επιχειρησιακές συμβάσεις, θα απαιτείται πλειοψηφία 2/3 για την αποδοχή της μείωσης των αποδοχών. Στις μικρότερες εταιρείες (κάτω των 21 ατόμων) όπου δεν μπορεί να συγκροτηθεί σωματείο για τη σύναψη «ειδικής σύμβασης» θα έχει ενεργό συμμετοχή η κλαδική ομοσπονδία. Κατά συνέπεια, δεν θα είναι εύκολο η ομοσπονδία, που υπογράφει μια σύμβαση ορισμένου ύψους στη συνέχεια και χωρίς τη βασανιστική εξέταση όλων των δεδομένων, να δεχτεί αυτή η σύμβαση να ανατραπεί και να μειωθούν οι μισθοί σε μια μεμονωμένη επιχείρηση.

* Διατηρείται η ευχέρεια επέκτασης της σύμβασης και στα μη μέλη (εργοδότες και εργαζομένους) που δεν εκπροσωπούνται στις ενώσεις τους ή στις διαπραγματεύσεις. Η επέκταση έως σήμερα γινόταν με απόφαση του/της αρμοδίου υπουργού Εργασίας και ύστερα από γνώμη του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ).

Ολη η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των επιτηρητών, αφού στο Μνημόνιο προβλέπεται η οριζόντια και χωρίς «αχρείαστες προϋποθέσεις» ευχέρεια μείωσης των συνήθων μισθών και η μη επέκταση των συμβάσεων. «Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν λίπος να κάψουν πριν από τη μείωση των μισθών», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Ασημακόπουλος. Συνήθως «καταβάλλουμε εξ ιδίων φόρο μισθωτών, ασφαλιστικές εισφορές, μισθό πάνω από τις κλαδικές», κατέληξε.

Η κατ' αρχήν συμφωνία σε αντίθεση με τις δρακόντειες προβλέψεις -διάλυσης των ελαχίστων αμοιβών και επιβολής του νόμου της ζούγκλας- που οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες και ορισμένοι εκδότες διά της τρόικας έθεσαν στο αναθεωρημένο Μνημόνιο, αναμφίβολα πρέπει να αποδοθεί στην απομόνωση του ΣΕΒ, την εμμονή της ΓΣΕΕ στη διατήρηση της πρόβλεψης ο μισθωτός να επιλέγει τη συμφερότερη διάταξη, αλλά και στην επιμονή της κ. Κατσέλη να επαναδιαπραγματευτεί την επίμαχη διάταξη με τους κοινωνικούς εταίρους. Σε κάθε περίπτωση, και ειδικά για την κυβέρνηση, αυτή θα κριθεί συνολικά με βάση το νομοσχέδιο που θα καταθέσει έως την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή.*

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
ΣΕΒ
Απασχόληση και ανεργία
Εργοδοτικοί φορείς
ΓΣΕΕ
Για το ίδιο θέμα
Δεν υπάρχει συμφωνία με τους εργοδότες, λέει η ΓΣΕΕ
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δημ. Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ
ΣΕΒ: Εργασία και το Σάββατο και απλήρωτες οι υπερωρίες
«Ή κόβετε 10% τους μισθούς ΑΤΕ ή δεν γίνεται αύξηση μετοχικού»