Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνάντηση Στρος Καν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Να πληρώσουν οι πλουσιότεροι, λέει ο Στρος Καν

Κάρολος Παπούλιας: η Γερμανία έχει στηλώσει τα πόδια

Τελευταία ενημέρωση:

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς της κυβέρνησης καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σήμερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν ζήτησε να μην πλήττονται τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα όσο αυτό εφικτό και να δοθεί βάρος στην είσπραξη φόρων από τις πιο εύρωστες κοινωνικές ομάδες. Ο Στρος Καν τόνισε ότι η οικονομική κρίση είναι κυρίως ευρωπαϊκή, αλλά η Ελλάδα χτυπήθηκε πρώτη επειδή ήταν η πιο ευάλωτη.

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας, αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ για την "κατανόηση που δείχνει για το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας", αφού συμφώνησε ότι η κρίση είναι ευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική, τόνισε ότι "η Γερμανία έχει στηλώσει τα πόδια". Ο Κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι "ο ελληνικός λαός δίνει μεγάλη μάχη με πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα".

Ας σημειωθεί ότι στην ίδια συχνότητα είχαν κινηθεί και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία της ΓΣΕΕ στις 2 Δεκεμβρίου, όταν είχε δηλώσει: "Τώρα πρέπει να πληρώσουν και οι έχοντες. Και νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβούμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν "καβούρια" μέσα στην τσέπη τους".

Προγραμματισμένες συναντήσεις του Στρος Καν

Περίπου στις 18:30, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, θα μεταβεί στη Βουλή, όπου και θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες πρόθεσή του είναι να απαντήσει και σε ερωτήσεις βουλευτών.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ θα απέχουν από τη συνάντηση.

Στις 19:30, ο Στρος Καν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εν όψει της επίσκεψης του επικεφαλής του ΔΝΤ διοργανώνουν σήμερα στις 17:00 ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας
ΔΝΤ
Για το ίδιο θέμα
Στρος-Καν: Είμαστε ο γιατρός σας!