Ηλεκτρονική Έκδοση

Συμφωνία με τους φαρμακοποιούς βλέπει ο Αν. Λοβέρδος

Αισιόδοξος ότι την ερχόμενη Δευτέρα, κιόλας, κυβέρνηση και φαρμακοποιοί θα καταλήξουν σε συμφωνία για την απελευθέρωση του επαγγέλματος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

"Παρ’ όλες τις απειλές, τη Δευτέρα θα έχουμε μια συμφωνία και μια αξιοπρεπή λύση η οποία θα πάρει το δρόμο της Βουλής. Νομίζω ότι ήδη διαμορφώνουν τελικές απόψεις σήμερα ή αύριο", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96.

Οι φαρμακοποιοί πραγματοποιούν το απόγευμα της Δευτέρας γενική συνέλευση.

Ο υπουργός εμφανίστηκε διαλλακτικός, λέγοντας πως "αν ο κλάδος τους διαθέτει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, θέλουν την άδεια, θέλουν κάτι άλλο, να το προτείνουν, να διαμορφώσουμε μια τελική λύση, να τη συμφωνήσουμε μεταξύ μας".

Στην ίδια συνέντευξη άφησε και αιχμές για τα κίνητρα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατακεραύνωσαν τον προϋπολογισμό, αλλά τον υπερψήφισαν. "Θα στήριζα την κυβέρνηση και από τα έδρανα της Βουλής", είπε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

12 σχόλια

11 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Φίλε yannkos απο ότι κατάλαβα πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ Σκυλας και Χάρυβδης όλοι όσοι ήμαστε έξω απο το "κύκλωμα" και γνωρίζουμε έστω ελάχιστα.
Τελικά ποιός είναι ο σωστός δρόμος λαμβάνωντας υπό όψη όλα τα σχόλια.
12 Ο/Η yannkos έγραψε: (πριν 9 έτη)
Δεν είμαι μάγος (ούτε φαρμακοποιός) φίλε ανώνυμε. Ένας φτωχός αναλυτής είμαι με κοινό νου και μεγάλη πείρα. Τα σχόλια είναι επί μέρους σωστά και αν ζούσαμε σε χώρα με νόμους και αρχές θα έλεγα να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός. Στα βενζινάδικα που αγοράζουν σε ίδιες περίπου τιμές λειτουργεί αλλά οι εταιρίες δεν παράγουν μόνες τους τα προϊόντα, και καρτέλ γίνονται μόνον τοπικά. Στον χώρο του φάρμακου τα πράγματα είναι εξαιρετικά λεπτά και οι διαφοροποιήσεις των θέσεων του υπουργείου (μερικές φορές ανά εβδομάδα) με βάζουν σε σκέψεις.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 12

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Φαρμακοβιομηχανία και εμπόριο φαρμάκων
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας