Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει προκαταρκτική, βλέπει συγκάλυψη

Προανακριτική επιτροπή για τη Siemens ζητάει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εμφανίζεται ωστόσο απαισιόδοξος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για προσπάθεια συγκάλυψης και παρασκηνιακές συνεννοήσεις.

Στο πόρισμά του, το μέλος της εξεταστικής επιτροπής δεν αναφερεται σε ονόματα και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για το ζήτημα ενώπιον της ολομέλειας. Αφού σημειώνει ότι έχουν αναφερθεί ενώπιον της επιτροπής τα ονόματα δεκάδων πολιτικών προσώπων, καταγγέλλει την Εξεταστική ότι απέφυγε να αξιολογήσει ως σήμερα κατά πόσο ευνόησαν τη Siemens σε επίμαχες συμβάσεις.

Σημειώνει ότι καταψήφισε το πόρισμα της πλειοψηφίας, επειδή «αποσιωπά κρίσιμα γεγονότα, στοιχεία και μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή, αγνοεί και παρακάμπτει υλικό ενώ σε κρίσιμα σημεία εμπεριέχει υποκειμενικά στοιχεία και επιλεκτικές εκτιμήσεις που υπηρετούν σκοπιμότητες».

«Δυστυχώς και αυτό το μεγάλο σκάνδαλο πάει όπως και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, για συγκάλυψη και παραγραφή. Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ σε ηγετικό επίπεδο, έδειξαν έμπρακτα την πολιτική βούληση να κρεμάσουν στο τσιγκέλι τους υπεύθυνους και να ψάξουν τους σκελετούς που έχουν στα ντουλάπια τους», υπερθεματίζει. Και προσθέτει:

«Πιεσμένη από την άσχημη οικονομικοπολιτική συγκυρία η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε εύρημα προκειμένου να ισορροπήσει τη «ζυγαριά» των εντυπώσεων που αυτή τη στιγμή γέρνει σε βάρος της. Και η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει ότι μπορεί για να αποσείσει τις δικές της υπαρκτές και μεγάλες ευθύνες».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Πλούσιος Συνταξιούχος. έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ακού εκεί, βλέπει συγκάληψη !
Τι είναι αυτά τα πράγματα?
Εδώ, μήνες, μέρες και νύχτες αξημέρωτες κόπιαζαν οι άνθρωποι, για να βγάλουν ένα, καθώς πρέπει (!) αποτέλεσμα.
Αν, λοιπόν, δεν αποδέχεστε, κ. Παπαδημούλη, το αποτέλεσμα, δηλαδή το πόρισμα, τουλάχιστον σεβαστείτε, τον κόπο, τον μόχθο και τον ιδρώτα, αυτων που συνέπραξαν στην σύνταξη του.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Υπόθεση Siemens
Για το ίδιο θέμα
Siemens: Ποιους προτείνουν για παραπομπή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.