Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου καταθέτει η Ν.Δ.

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα καταθέσει τις επόμενες μέρες η Νέα Δημοκρατία.

 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως "το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο, όπως για άλλη μια φορά υπογράμμιζε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει ξεπεραστεί προ πολλού" και πλέον δεν χρησιμεύει σε τίποτα. 
 
Η Ν.Δ. υποστηρίζει πως πλέον το πανεπιστημιακό άσυλο "κακοποιείται, καταστρατηγείται και γίνεται μοχλός εκβιασμού σε βάρος του ίδιου του Πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας". 
 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως εγκληματικές πράξεις του παρελθόντος, αλλά και τα σημερινά γεγονότα στη Νομική επιβεβαιώνουν πως το πανεπιστημιακό άσυλο πλέον ουσιαστικά δεν έχει καμία σχέση με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών. 
 
"Οι υπεκφυγές και η πολιτική υποκρισία είναι επιτέλους καιρός να τελειώσουν. Το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως ισχύει σήμερα, πρέπει να καταργηθεί. Είναι αξίωση της κοινωνίας και προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημίων μας", τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Εγγυήσεις για την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών ζητάει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών