Έντυπη Έκδοση

Ελέγχουν και «Καλλικράτη» τσεκάροντας τον Καμίνη

Με βασικό «όπλο» την αλλαγή ηγεσίας στον Δήμο Αθηναίων αλλά και τις οικονομίες κλίμακος που σχεδιάζονται βάσει του «Καλλικράτη» θα επιχειρήσει ο Γ. Καμίνης να απαντήσει στο κλιμάκιο εκπροσώπων της τρόικας, που επισκέπτεται σήμερα το δημαρχιακό μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας ακούν εδώ και μήνες τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση να μιλά για εξοικονόμηση στο Δημόσιο μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης» - οπότε μια επιβεβαίωση στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας θεωρείται προφανής. Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει, βέβαια, να τους παρουσιάσει συγκεκριμένες αποφάσεις για τη συγχώνευση υπηρεσιών και δημοτικών φορέων. Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο όμως ανακοίνωσε ότι υπάρχει η κατεύθυνση να μειωθούν οι 18 δημοτικοί φορείς σε 12 ή 13, χωρίς να διευκρινίζεται ποιος θα απορροφήσει ποιον.

Ανακοινώθηκε, επίσης, στο δημοτικό συμβούλιο ότι ενοποιούνται διευθύνσεις που υπάρχουν ξεχωριστά σε κάθε φορέα. Για παράδειγμα, διενεργούνται μεμονωμένα προμήθειες από έντεκα διευθύνσεις, ενώ υπάρχουν ξεχωριστές νομικές υπηρεσίες και έξι διαφορετικά γραφεία Τύπου. Ο Γ. Καμίνης θα υποσχεθεί επίσης μείωση έως εξαφάνιση των εξόδων για δημόσιες σχέσεις.

Ως προς το θέμα του προσωπικού, ο δήμαρχος θα επικαλεστεί τον αριθμό των υπαλλήλων που αποχώρησαν το 2010 αλλά και τη δικαστική «εκκρεμότητα» με τους 3.000 συμβασιούχους (σε σύνολο 11.000) που αναμένεται να λήξει εις βάρος τους. Το πιθανότερο είναι ότι οι «τροϊκανοί» δεν θα τον ρωτήσουν ποιος θα κάνει μετά τις «δύσκολες δουλειές» αλλά και ούτε ο ίδιος θα αναφερθεί στους συμβασιούχους του «Αθήνα 9,84» που σχεδιάζεται να πληρωθούν για Ιανουάριο-Φεβρουάριο, αν και οι συμβάσεις τους έχουν λήξει από τον Δεκέμβριο, ούτε και στις εκεί αργομισθίες...

Σοβαρή εξοικονόμηση πόρων θα υποσχεθεί ο δήμαρχος και από σπατάλες που γίνονταν στο παρελθόν σε τομείς όπως η μίσθωση κτιρίων για στέγαση υπηρεσιών. Ο δήμος διαθέτει ιδιόκτητα κτίρια που μένουν άδεια, την ίδια στιγμή που καταβάλλονται τεράστια ποσά κάθε μήνα σε ενοίκια (27.000 για το κτίριο της Δημ. Αστυνομίας στην Αγ. Κωνσταντίνου, 50.000 για την Πολεοδομία στη Σωκράτους κ.λπ.).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Μνημόνιο
Για το ίδιο θέμα
Αποχαιρέτα το, το επίδομα που χάνεις